ΕΟΚ: Οι επόμενες κινήσεις της προσωρινής διοίκησης για τις εκλογές

Ο ορισμός νέας ημερομηνίας και ο τρόπος τέλεσης των εκλογών αποτελούν τα δυο ζητούμενα της υφιστάμενης προσωρινής διοίκησης.

Εν αναμονή της ανάγνωσης και ερμηνείας της νέας απόφασης του Πρωτοδικείου που ανανέωσε την θητεία της υπάρχουσας, προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ, βρίσκονται οι τρείς υποψήφιοι για την προεδρία της ομοσπονδίας, καθώς και οι υποψήφιοι σύμβουλοι των παρατάξεων τους, σχεδιάζοντας τις επόμενες κινήσεις τους για την ημερομηνία τέλεσης των αρχαιρεσιών, μετά την αναβολή τους στις 30 Μαϊου.

Η προηγούμενη προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ, ανανέωσε την παραμονή της από την σημερινή (4/6) δικαστική απόφαση και υπήρξε σχετική ανακοίνωση της, ενώ όλες οι άλλες πλευρές δεν έχουν λάβει επίσημη θέση και αναμένουν να πληροφορηθούν το σκεπτικό της απόφασης του Πρωτοδικείου, το οποίο έχει απορρίψει, όμως, όλες τις προτάσεις που κατατέθηκαν την Τρίτη (1/6).

Εφόσον επικυρωθεί και τυπικά από την γνωστοποίηση της απόφασης, την Δευτέρα (7/6), η συνέχιση της υπάρχουσας, προσωρινής διοίκησης και στην οποία θα εξακολουθήσει να διαθέτει την πλειοψηφία στην λήψη αποφάσεων, τα δυο ζητούμενα της αποστολής της, είναι ορισμός νέας ημερομηνίας και ο τρόπος (διά ζώσης ή ηλεκτρονική ψηφοφορία) για την τέλεση της γενικής συνέλευσης και των αρχαιρεσιών.

Για την νέα ημερομηνία των εκλογών, η 25η Ιουλίου, συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες και ενώ θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο (23 Ιουλίου-8 Αυγούστου). Αυτό το γεγονός δεν έχει καμία συνάρτηση με την τέλεση των εκλογών της ελληνικής ομοσπονδίας μπάσκετ. Αποτελούσε, όμως, πάγια αρχή της ΕΟΚ στην ερμηνεία και εφαρμογή του νομοθέτη που όριζε την τέλεση εκλογών στις ομοσπονδίες, κάθε τέσσερα χρόνια και μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Η πανδημία του κορονοϊού ανέβαλλε κατά έναν χρόνο την κορυφαία διοργάνωση του Ολυμπισμού που θα τελεστεί εφέτος και επειδή συγκυριακά η ΕΟΚ δεν έχει πραγματοποιήσει την εκλογική διαδικασία, μέχρι τώρα, είναι πολύ πιθανό να το πράξει μετά τις 15 Αυγούστου και ενώ θα έχει «κλείσει» στο Τόκιο, ο τετραετής που έγινε…πενταετής κύκλος των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στο θέμα του τρόπου τέλεσης των εκλογών, η ΚΥΑ που εξέδωσε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας για να επιτρέπονται εκλογές, με συναθροίσεις μέχρι 150 ατόμων, είναι σε ισχύ. Παράλληλα, μέχρι τα τέλη Ιουνίου, αναμένεται να αρθούν όλα τα περιοριστικά μέτρα από την δεύτερη καραντίνα που άρχισε στις 7 Νοεμβρίου 2020. Είναι προφανές ότι η προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ θα επανέλθει στο θέμα του τρόπου διεξαγωγής των εκλογών, επιμένοντας στην δια ζώσης ψηφοφορία, εφόσον η ελληνική κοινωνία έχει επανέλθει σε πλήρη κανονικότητα και ο καθημερινός αριθμός εμβολιασμών έχει επιτρέψει μέχρι τα τέλη Ιουλίου, την δημιουργία ισχυρού «τείχους ανοσίας και σε ποσοστό άνω των 70%, όπως έχουν προβλέψει η ειδική επιτροπή των λοιμοξιολόγων.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.