Belgium – Slovakia

Belgium
Αρένα Φρανκφούρτης 17 Ιουνίου 19:00
0 - 1
ΤΕΛ
Slovakia
Οι Σλοβάκοι άντεξαν στην πίεση των Βέλγων, που πέτυχαν 2 γκολ αλλά ακυρώθηκαν δικαίως, και μαζί με τους Ρουμάνους που νίκησαν τους Ουκρανούς προπορεύονται στον 5ο όμιλο!

Οι Βέλγοι ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι με τον Ντόκου να βρίσκει ανοικτό γήπεδο και τον Λουκάκου να μην βρίσκει καλά την μπάλα για να τελειώσει τη φάση από την μικρή περιοχή, στο 3ο λεπτό, ενώ παρόμοια φάση έβγαλαν οι παίκτες του Τεντέσκο στο 5ο λεπτό δίχως αποτέλεσμα.

Από τεράστιο λάθος του Ντοκού κοντά στη μεγάλη περιοχή του Καστέιλς, ήρθε το προβάδισμα των Σλοβάκων με τον Σραντς να ανοίγει το βελγικό δώρο και από δύσκολη γωνία να περνάει την μπάλα κάτω από τα πόδια του Βέλγου γκολκίπερ για το 0-1!

Η ομάδα του Τεντέσκο από λάθος του Ντούμπραβκα στο 21' έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όμως η λόμπα του Τροσάρ δεν έφερε το γκολ. 
Οι Βέλγοι είχαν πολλές ημιτελείς προσπάθειες με πιο δραστήριο τον Ντοκού από τη δεξιά πτέρυγα, ο οποίος πάντως ήταν αναποτελεσματικός.

Προτού φύγει το πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Καλτσόνα απώλεσε τεράστια ευκαιρία για το 2-0, αλλά ο Καστέιλς με φοβερή επέμβαση είπε "όχι" στο βολέ του Χαράσλιν.

Ο Τεντέσκο με την εκκίνηση του δευτέρου μέρους άλλαξε πτέρυγες στους Τροσάρ και Ντοκού προσπαθώντας να διαμορφώσει άλλα δεδομένα στην αναμέτρηση.

Στο 56' ο Λουκάκου πέτυχε γκολ με κοντινή προβολή ύστερα από κεφαλιά του Ονάνα, αλλά ακυρώθηκε με τον άσο της Ρόμα να είναι σε θέση όφσαϊντ.
Στο πεντάλεπτο που ακολούθησε οι Βέλγοι αύξησαν την πίεσή τους, με τον Χάντσκο με...ηρωική προσπάθεια να αποκρούει πάνω στη γραμμή και να μην αφήνει τον Μπακαγιόκο να σκοράρει.  

Ο Τεντέσκο έριξε κι άλλους επιθετικούς με τον Οπεντά να δημιουργεί ρήγμα στο 86' να μοιράζει έτοιμο γκολ για τον Λουκάκου, ο οποίος σκόραρε όμως και πάλι το γκολ ακυρώθηκε για χέρι του Οπεντά και το σκορ να μην αλλάζει μέχρι τέλους!

Την επόμενη αγωνιστική το Βέλγιο κοντάρεται με την Ρουμανία και οι Σλοβάκοι με τους Ουκρανούς. 

Βέλγιο: Καστέιλς, Καστάν, Φαές, Ντεμπάστ, Καράσκο (84' Οπεντά), Μανγκαλά (59' Μπακαγιόκο), Ονάνα, Ντοκού (84' Λουκεμπάκιο), Ντε Μπρόινε, Τροσάρ (76' Τίλεμανς), Λουκάκου

Προπονητής: Ντομένικο Τεντέσκο

Σλοβακία: Ντούμπραβκα, Πεκάρικ, Βάβρο, Σκρίνιαρ, Χάντσκο, Κούτσκα, Λόμποτκα, Ντούντα (90+4' Ομπερτ), Σραντς (81' Ντούρις), Χαράσλιν (70' Σουσλόφ)χ, Μπόζενικ (70' Στρέλετς)

Προπονητής: Φραντσέσκο Καλτσόνα

HIGHLIGHTS
Βέλγιο - Σλοβακία: Δεν μπορεί από κοντά ο Λουκάκου! (video)
Βέλγιο - Σλοβακία 0-1: «Δώρο» Ντοκού, σκοράρει ο Σραντζ! (video)
Βέλγιο - Σλοβακία: Λάθος του Ντούμπραβκα, άστοχος ο Τροσάρ! (video)
Βέλγιο - Σλοβακία: Σπουδαία ευκαιρία με Χαρασλίν! (video)
Βέλγιο - Σλοβακία: Ούτε τώρα ο Λουκάκου! (video)
Βέλγιο - Σλοβακία: Το VAR στέρησε τη χαρά στον Λουκάκου! (video)
Βέλγιο - Σλοβακία: Σώζει στη γραμμή με αυτοθυσία ο Χάνσκο! (video)
Βέλγιο - Σλοβακία: Ακυρώθηκε κι άλλο γκολ του Λουκάκου! (video)
Βέλγιο - Σλοβακία: 0-1 (highlights)