Χάλκινα μετάλλια για Τριανταφύλλου και Ντούνη στη σπάθη του Παγκοσμίου Κυπέλλου ξιφασκίας με αμαξίδιο «Βαρσοβία 2021»

Η ελληνική ξιφασκία με αμαξίδιο γνωρίζει στιγμές δόξας στην Πολωνία.

Λίγα 24ωρα μετά το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, τα ελληνικά σπαθιά έφτασαν σε δύο μεγάλες ατομικές διακρίσεις, αυτή τη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο που πραγματοποιείται στην πολωνική πρωτεύουσα. Οι Πάνος Τριανταφύλλου και Βασίλης Ντούνης, μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις και πάντα υπό την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή Δημήτρη Κάζαγλη, έφτασαν στην κατάκτηση των χάλκινων μεταλλίων στη σπάθη κατηγορίας Β και Α αντίστοιχα, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στους αντιπάλους τους ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020», όπου και θα δώσουν το «παρών» σε περίπου 45 ημέρες από σήμερα.

Μετάλλιο υπαριθμόν 14 σε Παγκόσμια Κύπελλα για τον Τριανταφύλλου: Ο «ασημένιος» Παραολυμπιονίκης του Ρίο, με πέντε νίκες στον 1ο γύρο και δύο ακόμη στους νοκ-άουτ αγώνες κατάταξης, έφτασε στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, που ήταν και το υπ αριθμόν 14 (1 χρυσό, 3 ασημένια, 10 χάλκινα) σε Παγκόσμια Κύπελλα από το 2009 οπότε και ήταν τρίτος στο Μόντρεαλ του Καναδά, επίσης στο αγώνισμα της σπάθης. Παράλληλα, αυτό ήταν το τρίτο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της πολωνικής πρωτεύουσας αφού ήταν δεύτερος το 2017 και τρίτος το 2014 και σήμερα. Κι όλα αυτά μόνο σε Παγκόσμια Κύπελλα και μόνο στο ατομικό. Ο Τριανταφύλλου στον γύρο των «16» νίκησε 15-8 τον Γάλλο Κρατέρ, ενώ προκρίθηκε στα ημιτελικά μετά τη νίκη επί του Ουκρανού Σεροζένκο με 15-12. Στον αγώνα της τετράδας, ο Τριανταφύλλου ηττήθηκε 15-5 από τον Ρώσο Κούρζιν, φτάνοντας έτσι στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

«Καρέ» ατομικών μεταλλίων για τον Ντούνη: Καρέ» ατομικών μεταλλίων σε Παγκόσμια Κύπελλα για τον Βασίλη Ντούνη. Ο Έλληνας οπλομάχος, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σπάθη Α` κατηγορίας. Ο «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής του 2017 στην Ρώμη, ο οποίος στο παλμαρέ του έχει πλέον ένα χρυσό (2019, ΗΑΕ) και τρία χάλκινα (2015-Μόντρεαλ, 2017-Σταντσκαναάλ, 2021-Βαρσοβία) σε Παγκόσμια Κύπελλα, ολοκλήρωσε ως 4ος τον πρώτο γύρο (πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες).

Πέρασε με bye τον γύρο των «32», ενώ έφτασε έως τα ημιτελικά με δύο σερί νίκες. Επικράτησε 15-9 του Πολωνού Τρέτερ και 15-11 του Ουκρανού Ντέμτσουκ, όμως στον αγώνα για την είσοδό του στον τελικό ηττήθηκε 15-13 από τον κάτοχο δύο μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, τον Γάλλο Λεμόν.

Το Καυτανζόγλειο ανοίγει αύριο (9/7) τις πύλες του για το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ΟΠΑΠ 2021

Τις πύλες του για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ΟΠΑΠ 2021, ανοίγει από αύριο (Παρασκευή) το Καυτανζόγλειο Στάδιο. Στο τελευταίο αγωνιστικό τεστ για όλους όσοι βρεθούν ή επιθυμούν να βρεθούν στην ελληνική πτήση με προορισμό το Τόκιο και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, συμμετέχουν όλα τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού στίβου, σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, το οποίο γίνεται για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη. Περισσότεροι από 440 αθλητές και αθλήτριες από 49 σωματεία θα συμμετέχουν στο κορυφαίο εγχώριο πρωτάθλημα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί έως και την Κυριακή 11 Ιουλίου.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ΟΠΑΠ 2021 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών Τομέας Μακεδονίας Θράκης, ενώ έχει τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, του ΟΑΣΘ και του Δήμου Καλαμαριάς. Και το εφετινό πρωτάθλημα, στηρίζει ο Μέγας Χορηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, ΟΠΑΠ Α.Ε.

Το πρωϊνό πρόγραμμα και τις τρεις ημέρες, έχει ώρα εκκίνησης στις 9:30, ενώ το απογευματινό στις 17:30.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.