Αποκλειστική συνέντευξη των Finalist του τελικού κυπέλλου

Οι Στέφανος Παπαναστασίου και Αλέξανδρος Σπόντας ενημερώνουν σε μία αποκλειστική συνέντευξη τύπου πριν από τον μεγάλο τελικό του κυπέλου, ανάμεσα στην ΑΕΚ Λάρνακας και την Ομόνοια.

Στέφανος Παπαναστασίου

Καλησπέρα Στέφανε, περιμένατε να κάνετε μία τόσο επιτυχημένη πορεία τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελο;

Παναγιώτη καλησπέρα και ευχαριστώ για τον χρόνο σου .Θα σου απαντήσω κάνοντας μία μικρή ιστορική αναδρομή. Μπορεί σαν ΑΕΚ Λάρνακας να αγωνιζομαστε για πρώτη σεζόν αλλά ουσιαστικά αυτή η ομάδα με τους ίδιους παίκτες έχει πάρει 3 σερί πρωταθλήματα(FIFA 18 S2 ,FIFA 19 S1,S2 ) και ένα κύπελλο (FIFA 19 S2). Βέβαια μπορεί η ομάδα αυτή να σταμάτησε να παίζει μαζί λόγω υποχρεώσεων αλλά τα βασικά στελέχη της σε όποια ομάδα πήγαν κέρδισαν κούπες όντας πρωταγωνιστές. Συνεπώς οι στόχοι ήταν από την αρχή πολύ υψηλοί και χαιρόμαστε που αναδείχθηκε η πολύ σκληρή δουλειά μας από τις αρχές του Οκτωβρίου.

Η ομάδα σας κατάφερε την κατάκτηση του πρωταθλήματος χρησιμοποιώντας ένα ιδιαίτερο σύστημα, το 3-4-1-2, θα συνεχίσετε με την ίδια τακτική την νέα σεζόν;

Είναι ένα σύστημα που χρησιμοποιείται από όλες τις ομάδες στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο και ο λόγος που είναι τόσο δυνατό,αν βέβαια δουλευτεί σωστά, είναι ότι έχεις μονίμως 7 άτομα τουλάχιστον σε άμυνα και επίθεση.

Πιστεύεις το ότι δεν αγωνιζόσασταν σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση σας βοήθησε στην κατάκτηση του τροπαίου;

Όχι ίσα ίσα θεωρώ ότι ήταν μειονέκτημα καθώς όπως προείπα είχαμε να παίξουμε σαν ομάδα 1.5 χρόνο ενώ οι περισσότερες ομάδες παίζουν τουλάχιστον 2 σεζόν με ίδιο κορμό.

Ο Λαζάρου αποτελεί πραγματικό κίνδυνο για κάθε ομάδα που αντιμετωπίζει, έχετε οργανώσει κάποια συγκεκριμένη τακτική για να τον εμποδίσετε;

Αν εξαιρέσουμε τις πρώτες δύο βδομάδες του πρωταθλήματος, δεν έχουμε κάνει κάποιο scouting.Προσπαθουμε να κάνουμε τις αντίπαλες ομάδες να προσαρμόζονται σε εμάς και όχι το αντίθετο. Στα μέσα της σεζόν ο Νάσος πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ Λάρνακας όμως έχει να αγωνιστεί περίπου ένα μήνα τι έχει συμβεί; Όταν ήρθε ο Νάσος η ομάδα ήταν ήδη στο +15 και ήταν μία κίνηση ενίσχυσης κυρίως για την S2. Δυστυχώς προσωπικοί του λόγοι δεν του επέτρεψαν να ενσωματωθεί στην ομάδα μας και πλέον αποτελεί παρελθόν.Του ευχόμαστε καλή συνέχεια σε ότι κάνει.

Στα ημιτελικά καταφέρατε και πήρατε την πρόκριση ενάντια στο ΑΠΟΕΛ με συνολικό σκορ 4-0, όμως είχατε μικρότερο ποσοστό κατοχής, είναι αυτό μια τακτική που χρησιμοποιείτε;

Η ομάδα είναι δουλεμενη ώστε να ξέρει τι να κάνει τόσο όταν έχει την μπάλα όσο και όταν την δίνει στον αντίπαλο.Όλοι γνωρίζουν ότι το στυλ μας είναι να έχουμε την μπάλα εμείς αλλά δυστυχώς οι απουσίες δύο παικτών, που συμφώνησαν με άλλη ομάδα κατά την διάρκεια της σεζόν μας ανάγκασε να τους βγάλουμε εκτός ομάδας και να αλλάξουμε λίγο την τακτική μας.Βεβαια αυτό δεν σημαίνει ότι η ομάδα δεν κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο αφού αν εξαιρέσουμε δύο μεγάλες επεμβάσεις του τερματοφύλακα μας στο 30′ του πρώτου αγώνα , χρειάστηκαν να περάσουν δυο μιση ημίχρονα με το σκορ στο 3-0 και 15′ να απομένουν για να “ξαναπιάσει” την μπάλα.

Ποια ομάδα θεωρείς πως ήταν η πιο δύσκολη που αντιμετωπίσατε αυτή την σεζόν; Ο κακός μας εαυτός Συμπεριλαμβάνεται κάποια διάκριση σε ευρωπαϊκή διοργάνωση στους στόχους για την νέα αγωνιστική περίοδο;

Μετά την συνεργασία του VGL με το VPG, η ευρωπαϊκή διάκριση είναι το ίδιο απίθανη με κατάκτηση τίτλου στο πραγματικό ποδόσφαιρο καθώς πλέον ο ανταγωνισμός ανεβαίνει κατακόρυφα αλλά είναι κάτι που περιμένουμε με ανυπομονησία καθώς καλύτερος γίνεσαι μόνο όταν παίζεις με καλύτερες ομάδες.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη εδώ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.