Πινγκ Πονγκ: Η εξασφάλιση της διεξαγωγής της σχολής προπονητών με 93 αιτήσεις συμμετοχής

Σημαντικά νέα, που σχετίζονται με τον προπονητικό τομέα, προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Το βασικό είναι ότι έγινε οριστικά βιώσιμη η σχολή Προπονητών Γ’ κατηγορίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, εξασφαλίστηκε η διεξαγωγή της από την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, καθώς οι τελικές αιτήσεις συμμετοχής έφτασαν τις 93. Μέσα στο επόμενο 10ήμερο θα διαμορφωθεί η τελική λίστα των μαθητών (καθώς υπάρχουν ορισμένες εκκρεμότητες για συνολικά 17 άτομα), θ’ ακολουθήσει η περίοδος των ενστάσεων και το πλάνο της ΕΦΟΕπΑ είναι να δώσει την έναρξη της σχολής στις αρχές του νέου έτους. Στο μεταξύ την Τρίτη 29/11 και την Πέμπτη 01/12 έγιναν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από προπονητές –καθηγητές Φυσικής Αγωγής επιμορφωτικά σεμινάρια για γυμναστές της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευαης του γραφείου Φ.Α. Πειραιά.

Η σχολή προπονητών θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, αλλά τα μαθήματα θα είναι κυρίως διαδικτυακά. Θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 6 μήνες και σύνολο εκπαιδευτικών ωρών 300. Διευθυντής της Σχολής ορίζεται ο Μιχάλης Κατσικαδέλης, Ph.D. Φυσικής Αγωγής και προπονητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης Α’ Κατηγορίας, ενώ θα διοικεί 5μελή επιτροπή, έχοντας κι έναν γραμματέα. Η ΓΓΑ ολοκλήρωσε τον έλεγχο των αιτήσεων συμμετοχής, ενημέρωσε την ομοσπονδία για κάποια κενά κι αφού αυτά τακτοποιηθούν θ’ ανακοινώσει σε περίπου 10 μέρες την τελική λίστα των ατόμων, που θα παρακολουθήσουν τη σχολή.

ΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΟ ΣΕΦ  

Εξάλλου, στο ΣΕΦ έγιναν διαδοχικά επιμορφωτικά σεμινάρια γυμναστών σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια του γραφείου Φυσικής Αγωγής Πειραιά κι αποτέλεσαν ένα πρώτο κομμάτι δράσεων από τη στιγμή, που ανέλαβε επιστημονικός συνεργάτης της ΕΦΟΕπΑ ο Μιχάλης Κατσικαδέλης.

Με ενεργή συμμετοχή σημαντικού αριθμού εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά λοιπόν, πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ επιμορφωτική δράση με τίτλο «Μεθοδολογία της διδασκαλίας του αντικειμένου της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στην Α/θμια και Δ/θμια Εκπ/ση». Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά προγραμματισμένων δράσεων της ομοσπονδίας με σκοπό την ενημέρωση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων με απώτερο σκοπό την εισαγωγή του αθλήματος στον ημερήσιο προγραμματισμό της ύλης. 

Η δράση οργανώθηκε κατόπιν συνεργασίας του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας Μαρίας Μοίρου με τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής του 6ου ΠΕΚΕΣ Παναγιώτη Παππά και πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου και την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αντίστοιχα. Την παρουσίαση έκαναν η Κατερίνα Σπανού και ο Μιχάλης Κατσικαδέλης, ενώ επικουρικό ρόλο είχαν στην πρώτη συγκέντρωση οι Χρήστος Βατσακλής και Γιώργος Χριστοφοράκης. Στο σημερινό σεμινάριο βοήθησε στις ασκήσεις η παλιά πρωταθλήτρια Ρούλα Ραπατζίκου, η οποία υπηρετεί σε σχολείο της Σαλαμίνας

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα έχουν προγραμματιστεί επιμέρους δράσεις επιμόρφωσης εκπαιδευτικών σε όλη την επικράτεια.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.