Δύο νίκες και παίζει για την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό ο Γκιώνης στο Contender της Σλοβενίας

Ο Παναγιώτης Γκιώνης επέστρεψε δυναμικά στα διεθνή ατομικά τουρνουά μετά τον τραυματισμό του στο πόδι.

Με δύο νίκες σήμερα Τρίτη 01/11, στη Νόβα Γκόριτσα, προχώρησε στον 4ο προκριματικό γύρο του απλού ανδρών στο WTT Contender της Σλοβενίας και αύριο Τετάρτη διεκδικεί την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό. Είχε ν’ αγωνιστεί σε διεθνές event από την περασμένη άνοιξη. Άρχισε αποφασιστικά και με αξιόλογο αγωνιστικό πρόσωπο την προσπάθειά του και ήδη πάει να υλοποιήσει έναν πολύ δύσκολο στόχο δεδομένου ότι στον 1ο γύρο του αγωνίσματος περνούν από την προκριματική διαδικασία μόνο 8 αθλητές. του Παναγιώτη Γκιώνη όπως ταιριάζει στην τεράστια κλάση του. Στον 2ο προκριματικό γύρο του Νίκησε κατά σειρά τον Φιλανδό Άλεξ Ναούμι και τον Κροάτη Φίλιπ Ζέλικο και την Τετάρτη 02/11 διεκδικεί την είσοδο στους «32» του όπεν με αντίπαλο τον ισχυρό Ιάπωνα Γιούτα Τανάκα. Θυμίζουμε ότι στο σλοβένικο Contender αγωνίστηκαν επίσης ο Γιάννης Σγουρόπουλος, ο Γιώργος Σταματούρος και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, ενώ δεν είχαμε συμμετοχή στα διπλά. Ο Σγουρόπουλος αποκλείστηκε στον 2ο προκριματικό γύρο και οι δύο συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα στον 1ο. Στην τεχνική καθοδήγηση είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής.

Αφού προχώρησε bye τον 1ο προκριματικό γύρο ο Γκιώνης (νούμερο 102 στο τρέχον παγκόσμιο ranking list) άρχισε τους αγώνες του το πρωί της Τρίτης 01/11 από τον γύρο των «64». Τέθηκε αντιμέτωπος με τον Φιλανδό Άλε Ναούμι (Νο 253) και πιάνοντας από την αρχή καλό ρυθμό επέβαλλε το παιχνίδι του. Έφτασε στη νίκη με 3-0 σετ και ουσιαστικά κινδύνεψε πραγματικά μόνο στο 2ο σετ (11-3, 11-9, 11-5). Ο Ναούμι είχε προχωρήσει το 2021 μέχρι τα ημιτελικά στο τουρνουά Feeder της Φιλανδίας.  

Στους «32» των προκριματικών ο πολύπειρος πρωταθλητής μας τέθηκε αντιμέτωπος με τον Φίλιπ Ζέλικο. Προ ετών τον είχε αντιμετωπίσει σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τον είχε νικήσει χωρίς ιδιαίτερη πίεση, αλλά από τότε ο Κροάτης έχει αισθητή βελτίωση, μάλιστα σήμερα βρίσκεται στο νούμερο 80 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Γκιώνης μπήκε ιδανικά στο παιχνίδι και με το αρχικό 5-0 άφησε λίγα περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του. Στο 2ο σετ προηγήθηκε 5-1 κι έχασε 6 πόντους στη σειρά για να βρεθεί πίσω με 5-7. Έφτασε άμεσα στην ισοφάριση αξιοποιώντας το σερβίς του, όμως στην παράταση δέχτηκε τελικά το 1-1.

Στο 3ο σετ είχε πάλι καλή αρχή. Έφτασε στο 5-1 και φαινόταν ότι συνέχισε να ελέγχει το ματς. Απόδειξη ότι αφού κράτησε το πλεονέκτημα και ξαναπήρε το προβάδισμα, είχε ανάλογο εξαιρετικό διάστημα και στο 4ο σετ όταν βρέθηκε μπροστά με 4-1. Ο Ζέλικο πλησίασε κι έφτασε στον πόντο, αλλά χάρη στις καλές επιλογές του και στην ποιότητα σε άμυνα και επίθεση ο Γκιώνης έφτασε στην τελική επικράτηση στο 4ο σετ (11-7, 11-13, 11-7, 11-9). Ο Ζέλικο είχε φτάσει πέρσι στα ημιτελικά του απλού στο WTT Contender της Τυνησίας, ενώ στον 2ο προκριματικό γύρο στη Νόβα Γκόριτσα νίκησε με 3-1 σετ τον δυνατό Ιάπωνα Τζιν Τακούγια, ο οποίος θυμίζουμε ότι χτες Δευτέρα είχε αποκλείσει στον 1ο προκριματικό τον Κωνσταντινόπουλο.Λίγη ώρα αργότερα ο Γιούτα Τανάκα επικράτησε με 3-2 σετ σε αμφίρροπη αναμέτρηση με τον Λαμ Σιου Χανγκ από το Χονγκ Κονγκ και θα είναι ο αντίπαλος του Γκιώνη στον καθοριστικό προκριματικό γύρο των «16». Ο αγώνας αρχίζει στις 14:50 ώρα Ελλάδας, γίνεται στο τραπέζι 2 και θα έχει ζωντανή μετάδοση μέσα από το κανάλι του WTT στο youtube https://www.youtube.com/c/WTTGlobal. Αυτή τη βδομάδα ο Ιάπωνας βρίσκεται στο νούμερο 119 της παγκόσμιας κατάταξης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.