Θετική παρουσία και στο Eurotalents Selection Camp Under 12 του Ότοτσεκ ο Αλεξούδης

Παρουσία ελπιδοφόρα και ενθαρρυντική για τη συνέχεια είχε ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης στο τελικό προπονητικό καμπ της Ευρώπης για επίλεκτα αγόρια και κορίτσια έως 12 ετών, που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU) στο Ότοτσεκ της Σλοβενίας από τις 17 έως τις 22 Οκτωβρίου.

έως 12 ετών, που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU) στο Ότοτσεκ της Σλοβενίας από τις 17 έως τις 22 Οκτωβρίου. Ο 12χρονος πρωταθλητής της Φιλίας Ορεστιάδας είχε επιλεγεί το καλοκαίρι για το επονομαζόμενο Eurotalents Selection Camp μέσα από το Pre-Selection Camp της Ουγγαρίας. Ανταποκρίθηκε εξαιρετικά και στη Σλοβενία με ακόμα καλύτερο αγωνιστικό επίπεδο και απαιτητικό πρόγραμμα και είναι εξίσου σημαντικό ότι αποκόμισε νέα πολύτιμη εμπειρία. Επιπλέον, στο εσωτερικό τουρνουά, που πάντοτε οργανώνουν οι προπονητές σε αυτές τις εκδηλώσεις, κατέκτησε την 8η θέση ανάμεσα σε 20 αθλητές. Οι συνολικές συμμετοχές ήταν 32 και προέρχονταν κι από τις πιο δυνατές ευρωπαϊκές χώρες των μικρών ηλικιών, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ρουμανία, η Σουηδία κ.α.. Πολύ σύντομα θ’ ανακοινωθούν οι επιλογές της αρμόδιας επιτροπής της ETTU από το Ότοτσεκ για το επόμενο καμπ των Eurotalents. Ο Αλεξούδης ενδέχεται να είναι μέσα σε αυτές, αλλά σε κάθε περίπτωση έχει τα οφέλη από την ποιοτική δουλειά και τα δυνατά αγωνιστικά τεστ σε δύο συγκεντρώσεις προετοιμασίας μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα. Στο Ότοτσεκ συνόδευσε τον σημερινό δευτεραθλητή Ελλάδας του απλού παμπαίδων ο Εμμανουήλ Αλαρούπι από το προπονητικό τιμ του ΑΣΕΑ Καβάλας και μαζί παίρνουν την Κυριακή 23/10 τον δρόμο της επιστροφής.

Επικεφαλής προπονητής του Eurotalents Selection Camp ήταν ο Πολωνός Jaroslaw Kolodziejczyk (ETTU, Chair coaching Committee). Είχε άμεσους συνεργάτες τον Joze Urh και τη Vesna Ojstersek, ενώ υπεύθυνος της φυσικής κατάστασης είναι ο Saša Ogrizovic (Fitness Coach of Slovenian Training Centre). Το σύγχρονο προπονητικό κέντρο στο Ότοτσεκ καλύπτει κάθε ανάγκη, καθώς διαθέτει, μεταξύ άλλων, θερμαινόμενες πισίνες, court για ποδόσφαιρο, βόλεϊ και μπάσκετ, όπως και Fitness Centre, ενώ έχει δίπλα το ξενοδοχείο για τη διαμονή όλων των αποστολών.

Ο Εμμανουήλ Αλαρούπι, που επίσης είχε από την πλευρά του πολύτιμες παραστάσεις για το μέλλον του στην προπονητική, όπως και ουσιαστική συνεργασία με ανθρώπους καταξιωμένους στον χώρο, αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Εβρίτη παμπαίδα, όπως και τις εντυπώσεις του από το καμπ. 

«Ήταν ένα καμπ πολύ υψηλού επιπέδου. Είχε τους καλύτερους αθλητές από όλες τις μεγάλες «δυνάμεις» της Ευρώπης. Ήταν 20 αγόρια και 12 κορίτσια. Ο Κωνσταντίνος ήταν καλά προετοιμασμένος, ήξερε πως θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικός και τελικά τα κατάφερε», τόνισε ο Αλαρούπι και συνέχισε: «Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε στη μέση του καμπ επειδή κάποια παιδιά είχαν υποχρεώσεις τις τελευταίες ημέρες. Ο Κωνσταντίνος κατέκτησε την 8η θέση και θα μπορούσε να βγει μέχρι και 4ος. Αυτές οι θέσεις είχαν οριακή διαφορά μεταξύ τους. Με 11 νίκες και 8 ήττες είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Σίγουρα μπορούσε να τα πάει και καλύτερα αλλά συνάντησε πιο έμπειρους αθλητές. Οι αγώνες έγιναν χωρίς coaching ώστε να δουν οι ξένοι προπονητές πώς μπορούν να ανταπεξέλθουν μόνα τους τα παιδιά στο παιχνίδι. Είμαι σίγουρος ότι στα επόμενα καμπ ο Κωνσταντίνος θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικός. Ήδη έδειξε κάποια θετικά δείγματα, κέρδισε και τους δύο Γάλλους που συμμετείχαν στο Ότοτσεκ και ήταν ο μοναδικός που πήρε σετ από τον πρώτο».

Για την εμπειρία στο καμπ σημείωσε: «Καθημερινά έκαναν τα παιδιά διπλές προπονήσεις στο τραπέζι από 2,5 ώρες, φυσική κατάσταση κάθε πρωί, ενώ είχαμε τη δυνατότητα να πηγαίνουμε πάλι στην αίθουσα το βράδυ για μία ώρα, ώστε να δουλέψουμε μόνοι μας ό,τι κρίναμε απαραίτητο. Κάποιες μέρες οι αθλητές έκαναν και ασκήσεις στη θερμαινόμενη πισίνα του ξενοδοχείου. Για τις προπονήσεις στο τραπέζι υπήρχαν κινητικές ασκήσεις, σταθερές με έκπληξη, σερβίς – απόκρουση και φυσικά multiball. Ήταν μία μοναδική εμπειρία. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια, την απόδοση αλλά και τη συμπεριφορά του Κωνσταντίνου. Είμαι σίγουρος πως θα καταφέρει να πετύχει όλους τους στόχους του».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.