Ευρωπαϊκά Κύπελλα: Ο Παναθηναϊκός διεκδικεί πρόκριση στο Europe Cup γυναικών

Η ευρωπαϊκή επιτραπέζια αντισφαίριση εξακολουθεί να κινείται σε ρυθμούς διοργανώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (ETTU). Μετά από το προκριματικό στάδιο 1 για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού 2023 έρχεται η συνέχεια με Ευρωπαϊκά Κύπελλα συλλόγων.

 Το περασμένο Σαββατοκύριακο η Ελλάδα είχε τη διπλή επιτυχία με τις εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών να προκρίνονται με πρωτιά στα γκρουπ τους στην επόμενη προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και τώρα έχει ξανά εκπροσώπηση στις διασυλλογικές διοργανώσεις της ηπείρου. Ο Παναθηναϊκός κατ’ αρχάς, μεταβαίνει στο Μπολζάνο της Ιταλίας για το στάδιο 2 του Europe Cup γυναικών και δίνει την Τετάρτη 19/10 και τους δύο αγώνες του για το 4ο γκρουπ. Είχε προηγηθεί στη σεζόν, θυμίζουμε, η ιστορική πρώτη (γενικά για την επιτραπέζια αντισφαίριση της χώρας) συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ και τώρα θα κυνηγήσει την πρόκριση στην 3η φάση του Europe Cup. Οι αγώνες του θα έχουν ζωντανή μετάδοση στο ίντερνετ από την πλατφόρμα του ETTU TVΕπίσης, δύο ακόμα ομάδες μας, που έχουν δηλώσει στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Europe Trophy, έμαθαν αντιπάλους στην πρώτη φάση. Στο τρίτο τη τάξει Ευρωπαϊκό Κύπελλο ο Ολυμπιακός μετέχει στους άνδρες, οι Σάρισες Φλώρινας στις γυναίκες και οι όμιλοι θα γίνουν στα τέλη Νοεμβρίου.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει το ευρωπαϊκό του ταξίδι στη δεύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση συλλόγων. Μετά τη σπουδαία εμπειρία του Τσάμπιονς Λιγκ και την καλή προσπάθεια στους ομίλους με αμιγώς ελληνική σύνθεση, ο Κυπελλούχος Ελλάδας 2022 μετακινήθηκε στη 2η φάση του Europe Cup. Την Τρίτη 18/10 αναχώρησε με τελικό προορισμό το Μπολζάνο, όπου την Τετάρτη θα διεκδικήσει νέο υψηλό στόχο από το 4ο (και τελευταίο σε αυτό το στάδιο) γκρουπ. Αν βρεθεί σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις του γκρουπ θα πάρει την πρόκριση στο επόμενο στάδιο, όπου θα πάνε και ομάδες από το στάδιο 2 του Τσάμπιονς Λιγκ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, που έχει ανακοινώσει η ETTU, αύριο στις 11:00 Ελλάδας θ’ αγωνιστεί κόντρα στην ιταλική Νορμπέλο (το live streaming στο λινκ https://bit.ly/3TxqJmW) και λίγες ώρες αργότερα, στις 19:00, εναντίον της ισπανικής Λέκα Ένα (απευθείας στο λινκ https://bit.ly/3ggXDtB). 

Ο Παναθηναϊκός μετέβη το πρωί στο Μιλάνο και με τρένο είναι να φτάσει νωρίς το απόγευμα στο Μπολζάνο. Θα παραταχθεί με τις Κατερίνα Τόλιου, Κωνσταντίνα Παρίδη, Ελισάβετ Τέρπου και τη Σλοβένα Άνα Τοφάντ. Την ομάδα θα κοουτσάρει ο Λευτέρης Μάκρας, όπως είχε γίνει και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στην αποστολή είναι και ο τιμ μάνατζερ του Παναθηναϊκού Τάσος Συμεωνίδης. Επιπλέον, όπως σημειώνει το δελτίο Τύπου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού το βράδυ της Τρίτης 18/10 «θα κάνουν αγώνα… δρόμου για να είναι δίπλα στην ομάδα και ο έτερος τιμ μάνατζερ του τμήματος Σωτήρης Χούμος με τον κόουτς Νίκο Ζέρβα.

H ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΣΑΡΙΣΕΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ

Τις προάλλες στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU) η κατάρτιση των ομίλων στο Europe Trophy. Η διοργάνωση, που άρχισε πέρσι και στις γυναίκες είχε πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό ΑΟ, αναδεικνύει στην πρώτη φάση τους πρωταθλητές σε Περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου. Στη συνέχεια συναντιούνται οι νικητές για να αναδειχθεί ο πρωταθλητής όλων των Περιφερειών.

Στους άνδρες ο Ολυμπιακός, που επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στις Ευρωπαϊκές συμμετοχές, κληρώθηκε στο 3ο γκρουπ Περιφερειών. Πάντα σύμφωνα με την ενημέρωση από την ETTU, το τριήμερο 25-27 Νοεμβρίου θα βρεθεί στο Beocin (Novi Sad) της Σερβίας για να διεκδικήσει το καλύτερο απέναντι στις TJ Geolog Roznava και SK Vydrany από τη Σλοβακία, τις STK “Libertas Marinkolor” και Starr από την Κροατία, την ιταλική ASD Marcozzi Cagliari, την αυστριακή UTTC Raiffeisen Kennelbach, την STK Banja Luka από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, την STK Radnički Beočin από τη Σερβία και τον ΑΠΟΕΛ της Κύπρου. Ο Ολυμπιακός δήλωσε στην Ευρώπη σχεδόν όλους τους αθλητές, με τους οποίους έχει συμφωνήσει φέτος, άσχετα αν δεν θα μπορούν όλοι ν’ αγωνιστούν. Δήλωσε δηλαδή, τους ξένους Λίαμ Πίτσφορντ, Αντονίνο Αμάτο, Τόμισλαβ Πουκάρ, Αντρέι Γκάτσινα, Ένιο Μέντες και τους Έλληνες Γιάννη Σγουρόπουλο, Γιώργο Σταματούρο, Τάσο Ρηνιώτη, Γιώργο Μάρα και Παναγιώτη Κριεκούκη.

Στις γυναίκες ο ΑΣΕΑ Σάρισες κληρώθηκε στο 3ο γκρουπ και στις 26-27 Νοεμβρίου θ’ αντιμετωπίσει στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας την τοπική Stolnotenisove Centrum SKST, την αυστριακή SU Sparkasse Kufstein I, την STK Aquaestil Duga Resa από την Κροατία, την TT Dinez από το Βέλγιο, την ASVÖ TTC Olympic, επίσης από την Αυστρία και την HB Ostrov Havlíčkův Brod από την Τσεχία. Αυτή θα είναι η τέταρτη συμμετοχή του σωματείου της Φλώρινας στα ευρωπαϊκά διασυλλογικά Κύπελλα. Οι Σάρισες έχουν δηλώσει στο Κύπελλο Trophy 7 αθλήτριες και είναι οι: Δέσποινα Άμπα, Μπερναντέτ Μπαλίντ, Τζούντιθ Λιου, Αλεξία Μάλο, Γεωργία Σπανού, Ειρήνη Χρυσοστομίδου και Νεστορία Χρυσοστομίδου.

* Στο στάδιο 2 του Europe Cup γυναικών μετέχει και η LZ Λιντς Φρόσμπεργκ. Είχε πάρει πανηγυρικά στην Αυστρία την πρόκριση από το στάδιο 1 με τη συνδρομή της Χρυσής Φωτιάδου και τώρα συναντά εκτός έδρας, για το 2ο γκρουπ, την Μπουντάορσι από την Ουγγαρία και τη Ρέους από την Ισπανία (παρεμπιπτόντως ομάδα, με την οποία επίσης συνεργάζεται φέτος η Τόλιου). Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών όμως, δεν θα είναι παρούσα σε αυτούς τους αγώνες. Γενικά έχουν εξελιχθεί αρνητικά τα πράγματα στη συνεργασία της με το αυστριακό σωματείο εξαιτίας της έναρξης των σπουδών της στο Πανεπιστήμιο, που δεν επιτρέπουν τη μόνιμη εγκατάσταση στην Αυστρία. Η Φωτιάδου μπήκε στο Χημικό, «που έχει απαιτήσεις και δεν θέλω να τις αγνοήσω», δεν γίνεται να βρίσκεται συνεχώς στο Λιντς, όμως το σωματείο ζητά τη σταθερή παρουσία των αθλητριών στο προπονητικό του κέντρο. Η 18άχρονη πρωταθλήτρια από τη Φλώρινα τόνισε στην ιστοσελίδα της ΕΦΟΕπΑ ότι, «απ’ όσο ήξερα, η αρχική συμφωνία ήταν διαφορετική», οι Αυστριακοί επιμένουν σε αυτόν τον όρο και, όπως φαίνεται, τουλάχιστον τη δεδομένη στιγμή, θα λήξει άδοξα η συνεργασία των δυο πλευρών…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.