Τουρνουά Contender: Μεγάλος αριθμός ελληνικών συμμετοχών τον επόμενο μήνα

«Ζεσταίνονται» σιγά-σιγά οι αθλητές σε αυτό το πρώτο κομμάτι της περιόδου 2022-2023 στην επιτραπέζια αντισφαίριση και μεγαλώνει και το ενδιαφέρον για συμμετοχή σε διεθνή τουρνουά.

Στο ίδιο πνεύμα κινούνται και Έλληνες πινγκπονίστες, μάλιστα μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται η αριθμητικά έντονη παρουσία τους σε τουρνουά διαφορετικών επιπέδων της κατηγορίας Contender, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις συμμετοχής στην παγκόσμια ομοσπονδία (ITTF). Η βασική είδηση είναι ότι ο Παναγιώτης Γκιώνης, που βρίσκεται στο τελευταίο κομμάτι της αποθεραπείας για το πρόβλημα στον αχίλλειο, δήλωσε ν’ αγωνιστεί στο WTT Contender της Σλοβενίας, που θα διεξαχθεί στο Νόβο Γκόριτσα από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 6 Νοεμβρίου. Ο κορυφαίος Έλληνας άσος έχει επιστρέψει στις προπονήσεις εδώ κι έναν μήνα, τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο ΣΕΦ, στις 15-16/10, δεν θα τα προλάβει λογικά, αλλά τα δίνει όλα για να επανέλθει στους διεθνείς αγώνες στα τέλη του μήνα. Στις δηλώσεις για το ίδιο τουρνουά είναι ακόμα ο Γιάννης Σγουρόπουλος, ο Γιώργος Σταματούρος και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος. Τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου επίσης, γίνονται διαδοχικά δύο WTT Youth Contender κι εκεί πρόκειται να πάρουν μέρος συνολικά 6 παιδιά από 4 διαφορετικά σωματεία.  

Το WTT Contender Novo Gorica στη Σλοβενία αποτελεί ένα ακόμα δυνατό τεστ για όλους τους αθλητές. Τοπ αθλητές θα εμφανιστούν κατευθείαν στο κυρίως ταμπλό και όσοι μπουν στην προκριματική διαδικασία (μαζί και οι Έλληνες) θα έχουν πολύ δύσκολο έργο για την πρόκριση. Ο Γκιώνης είναι σε καλύτερη κατάσταση στο πόδι κι εφόσον δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο θα κάνει στη Σλοβενία την πρώτη του διεθνή συμμετοχή ύστερα από πολύ καιρό. Ο Σγουρόπουλος, ο Σταματούρος και ο Γ. Κωνσταντινόπουλος έχουν μετάσχει σε αντίστοιχα τουρνουά τους τελευταίους μήνες και χρειάζονται ασφαλώς κι άλλα διεθνή παιχνίδια για να τσεκάρουν την αγωνιστική τους ετοιμότητα.  

Τα άλλα δύο τουρνουά, που γίνονται στην ίδια περίοδο, είναι επίσης του World Table Tennis, απλά αφορούν στις νεαρές ηλικίες. Στο WTT Youth Contender της Ιταλίας κατ’ αρχάς, ίσως καταγραφεί η μεγαλύτερη ελληνική συμμετοχή σε όπεν του (μικρού ακόμα σε ζωή) θεσμού.

Στο Contender, που θα φιλοξενηθεί στο Λινιάνο από τις 30 Οκτωβρίου μέχρι τις 5 Νοεμβρίου, έχουν δηλώσει ν’ αγωνιστούν η 18άχρονη Μαλαματένια Παπαδημητρίου, που θα κάνει την αρχή στο διάστημα 30/10-01/11 κι ακόμα ο 14χρονος Γιάννη Κούτρα, ο 13χρονος Κώστας Φάκαρος και οι 12χρονοι Γιάννης Κιοσελόγλου και Κωνσταντίνος Αλεξούδης, που είναι να μπουν στα τραπέζια το τριήμερο 03-05/11.

Η πολύπειρη από αυτές τις διοργανώσεις, Παπαδημητρίου, που στην Ελλάδα είναι αθλήτρια του Ολυμπιακού, θα μετάσχει στην ηλικιακή κατηγορία  Under 19. Ο Κούτρα, ο Φάκαρος και ο Κιοσελόγλου, που είναι αθλητές του Ποσειδώνα Λουτρακίου, έχουν ήδη από μία εμπειρία σε τουρνουά Contender. Ο πρώτος θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στις κατηγορίες Under 15 και Under 17 και οι άλλοι δύο στις Under 13 και Under 15. Ο αθλητής της Φιλίας Ορεστιάδας, Αλεξούδης, που το καλοκαίρι μετείχε στο Euro Mini Champs της Γαλλίας, θα ζήσει νέες παραστάσεις παίζοντας επίσης στις κατηγορίες Under 13 και Under 15.  

Αμέσως μετά την Ιταλία έρχεται το αντίστοιχο όπεν της Ουγγαρίας, που θα διεξαχθεί στο Σομπάτελι στο διάστημα 3 με 9 Νοεμβρίου. Τα κορίτσια θα κάνουν κι εκεί την αρχή και από ελληνικής πλευράς έχει δηλώσει συμμετοχή η Δέσποινα Άμπα του ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας. Η 16χρονη πρωταθλήτρια θα τσεκάρει τη φόρμα της το τριήμερο 03 με 05/11 αγωνιζόμενη στις κατηγορίες Under 17 και Under 19.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.