Έναρξη στη νέα σεζόν με Α1 εθνική κατηγορία ανδρών και Α2 γυναικών

Τα διασυλλογικά πρωταθλήματα σηματοδοτούν φέτος την έναρξη στην εσωτερική αγωνιστική κίνηση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

 Στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας διεξάγονται το Σαββατοκύριακο 1 και 2/10 οι πρώτες αγωνιστικές στην Α1 εθνική κατηγορία ανδρών και την Α2 εθνική  κατηγορία γυναικών, παράλληλα γίνονται σε έδρες τα πρώτα ματς σε Β’ Εθνική και Τοπικές κατηγορίες και αυτή είναι η αφετηρία στην περίοδο 2022-2023. Οι φίλοι του αθλήματος μπορούν να έχουν και φέτος την προσμονή για πλούσιο θέαμα και ανταγωνιστικούς αγώνες στα κορυφαία πρωταθλήματα όχι μόνο με την ανανέωση της παρουσίας σπουδαίων αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και με τις αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής. Κοντά στα γεγονότα βεβαίως, άλλη μια χρονιά η WEB TV της ΕΦΟΕπΑ, η οποία θα καλύψει τους αγώνες της Α1 και με ζωντανές μεταδόσεις και με βιντεοσκοπήσεις. Στο ξεκίνημα στο ΣΕΦ  Το λινκ για το live streaming από τα ματς του Σαββάτου είναι https://www.youtube.com/watch?v=QBnNgv9CWZE και από τα αντίστοιχα της Κυριακής https://www.youtube.com/watch?v=0WDmp5utOLw.

Στην κορυφαία κατηγορία των ανδρών μετέχουν 10 ομάδες και θα γίνουν οι τρεις πρώτες αγωνιστικές. Το πρόγραμμα δεν θα είναι πλήρες όμως, καθώς θυμίζουμε ότι έχουν αναβληθεί οι αγώνες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού εξαιτίας της συμμετοχής ξένων αθλητών, που έχουν στο ρόστερ τους, στο εν εξελίξει Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού στην Κίνα. Στον ιστότοπο για τους αγώνες της ΕΦΟΕπΑ και τη διεύθυνση TTScore.io υπάρχουν οι νέες ημερομηνίες για τα αναβληθέντα ματς των δύο ομάδων, όπως φυσικά και όλες οι αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, που έχουν συμφωνήσει και φέτος με τοπ κλάσης ξένους αθλητές, προβάλλουν ξανά ως κύριοι διεκδικητές του τίτλου.

Η ΑΕΚ και το Πέρα Αθηνών, δύο ακόμα ομάδες, που ενισχύονται και με ξένους αθλητές, θεωρούνται από τα φαβορί για την είσοδο στην 4άδα κι από κει και πέρα τα υπόλοιπα σωματεία θα κυνηγήσουν ανάλογη πορεία ή θα παλέψουν για την παραμονή. Αξιοσημείωτη και φέτος η εκπροσώπηση της Περιφέρειας με Χανιά και Ρέθυμνο από την Κρήτη, με Καβάλα και Πάτρα. Πρέπει ν’ αναφερθεί ότι απών από τη φετινή διοργάνωση θα είναι ο… μίστερ Α1 Κώστας Λαγογιάννης, ο οποίος ανακοίνωσε προ μηνών την αποχώρησή του από τη δράση κατέχοντας τον τίτλο του ρέκορντμαν στα πρωταθλήματα Ελλάδας ομαδικού (14).

Στις σημαντικές αλλαγές είναι το σύστημα διεξαγωγής του κάθε ομαδικού αγώνα, που φυσικά θα ισχύσει σε όλα τα πρωταθλήματα. Τα ματς πλέον θα κρίνονται υπέρ της ομάδας, που φτάνει πρώτη στις 4 επί μέρους νίκες και όχι τις 3, ενώ αν μία αναμέτρηση πηγαίνει στο 3-3 θα γίνεται αγώνας διπλού.     

Επίσης, πλέι οφ δεν υπάρχουν φέτος, ενώ από την Α1 θα υποβιβαστούν κατευθείαν οι τρεις τελευταίες ομάδες, καθώς είναι απόφαση της ΕΦΟΕπΑ να έχει 8 ομάδες το πρωτάθλημα από την επόμενη χρονιά. Στα μπαράζ με τον 2ο και τον 3ο της Α2 θα πάνε οι ομάδες, που θα τερματίσουν στην 6η και την 7η θέση.   

Η Α2 γυναικών αρχίζει χωρίς απουσίες φέτος και παίρν υν μέρος 8 ομάδες. Η πρωταθλήτρια εξασφαλίζει και την απευθείας άνοδο, η 2η και η 3η ομάδα πάει στα μπαράζ για δύο θέσεις στην Α1, ενώ οι δύο τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται κατηγορία.  

Ο ΔΑΟ Ταύρου φαίνεται να είναι το φαβορί για την πρωτιά. Οι Φοίνικες Πάτρας μπορούν επίσης να διεκδικήσουν τον τίτλο, ενώ απειλητικός έχει τη δυνατότητα να γίνει και ο ΓΑΟ Πειραιά.     

Έντονος αναμένεται ο συναγωνισμός για τις υπόλοιπες θέσεις με ομάδες όπως ο Τελαμών Σαλαμίνας, ο ΑΣΕΑ Καβάλας, η Αθηνά Μαγκουφάνας, το ΠΚΔ Ταύρου και ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας. Συγκεντρωτικά διεξάγεται και η Α2, ενώ το δικό τους ενδιαφέρον έχουν πάντα οι παρακάτω κατηγορίες, όπου τα ματς φιλοξενούνται σε έδρες και κάνουν πρεμιέρα επίσης αύριο.   

To πρόγραμμα στην Α1 ανδρών:

Το Σάββατο 12:00:

ΑΣ Πέρα Αθηνών-ΑΣ Ίφιτος Πατρών

ΟΑ Χανίων-ΑΣΕΑ Καβάλας   

ΑΟ Ταταύλα-ΓΑΣ Ελευσίς       

Το Σάββατο στις 15:00:

ΑΣ Ίφιτος Πατρών-ΑΕΚ

ΑΣ Πέρα Αθηνών-ΓΑΣ Ελευσίς

ΑΣΕΑ Καβάλας-ΟΕΑ Ρεθύμνου        

Την Κυριακή στις 10:00:

ΟΑ Χανίων-ΟΕΑ Ρεθύμνου   

ΓΑΣ Ελευσίς-ΑΕΚ

ΑΟ Ταταύλα-Ίφιτος Πατρών

Το πρόγραμμα στην Α2 γυναικών:

Το Σάββατο στις 12:00:

ΑΟ Φοίνιξ Αγ. Σοφίας-Φοίνικες Πάτρας

ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας-Τελαμών Σαλαμίνας

ΠΚΔ Ταύρου-ΔΑΟ Ταύρου

ΓΑΟ Πειραιά-ΑΣΕΑ Καβάλας

Το Σάββατο στις 15:00:

ΔΑΟ Ταύρου-ΓΑΟ Πειραιά

Τελαμών Σαλαμίνας-ΠΚΔ Ταύρου

ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας-Φοίνικες Πάτρας

ΑΣΕΑ Καβάλας-ΑΟ Φοίνιξ Αγ. Σοφίας-

Την Κυριακή στις 10:00:

ΓΑΟ Πειραιά-Τελαμών Σαλαμίνας

ΠΚΔ Ταύρου-Φοίνικες Πάτρας

ΑΟ Φοίνιξ Αγ. Σοφίας-ΔΑΟ Ταύρου

ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας-ΑΣΕΑ Καβάλας


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.