Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21: Αποκλείστηκε από το στάδιο 2 του απλού η Παπαδημητρίου

Με την ικανοποίηση ότι έκανε καλή προσπάθεια και κυνήγησε με σοβαρές αξιώσεις την πρόκριση στο στάδιο 2 ολοκλήρωσε η Μαλαματένια Παπαδημητρίου το πρώτο κομμάτι των αγώνων της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης για αθλητές και αθλήτριες έως 21 ετών, στην Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας.

Στην πρώτη συμμετοχή της στον θεσμό πήρε μέρος στο στάδιο 1 του απλού και αποκλείστηκε από τη συνέχεια μένοντας στην 3η θέση. Πριν ακόμα γίνει η κλήρωση είχε παραδεχτεί ότι αναλαμβάνει πολύ δύσκολο έργο, ωστόσο δημιούργησε τις προϋποθέσεις να βρεθεί σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις του γκρουπ, που οδηγούσαν στην επόμενη φάση, όταν απέκτησε ουσιαστικό προβάδισμα στο εναρκτήριο ματς κι επιπλέον προέκυψε και μία απουσία αντιπάλου. Εν τέλει γνώρισε την ανατροπή, αργότερα ήταν ξεκάθαρο αουτσάιντερ στο δεύτερο ματς απέναντι στην επικεφαλής του ομίλου και στο φινάλε αποκλείστηκε με 2 ήττες από το στάδιο των «32». Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συνεχίζεται την Πέμπτη 15/09 για την 18άχρονη πρωταθλήτρια, η οποία στρέφει τώρα την προσοχή της στο διπλό Νέων γυναικών και το διπλό μικτό.  

Στην 6η ελληνική παρουσία στα ισάριθμα ετήσια πρωταθλήματα Under 21 η αθλήτρια από τη Σαλαμίνα (νούμερο 50 στα seeding list του πρωταθλήματος) έκανε την πρεμιέρα της στο 6ο γκρουπ αντιμετωπίζοντας την Τσέχα Λίντα Ζαντέροβα (Νο 25). Είχε τονίσει από χτες Τρίτη 13/09 ότι πάντα δίνει αμφίρροπες αναμετρήσεις απέναντί της, αλλά γνωρίζει ήττες και δυστυχώς έγινε το ίδιο και τώρα με σκληρό τρόπο. Στο ματς, που είχε ιντερνετική μετάδοση, η αριστερόχειρας διεθνής μας έπιασε καλά στάνταρ απόδοσης κι έβαλε τις βάσεις για μία σημαντική νίκη κι ένα ιδανικό ξεκίνημα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Έχασε δύσκολα το 1ο σετ και «απάντησε» με τρία στη σειρά αξιοποιώντας το σερβίς της και τα «γεμάτα» σπιν. Στη συνέχεια όμως, δεν μπόρεσε να κρατήσει τον ίδιο ρυθμό, είδε την αντίπαλο να βελτιώνει το αγωνιστικό της πρόσωπο και κάμφθηκε με 4-3. Φάνηκε μάλιστα, να αγχώθηκε από το 5ο σετ και μετά και δεν ήταν σταθερή στις επιθέσεις της και την υποδοχή.

Στο 6ο σετ μετέτρεψε το 3-8 σε 7-8, αλλά δεν ολοκλήρωσε την ανατροπή, στο ψυχοφθόρο 7ο σετ πήρε προβάδισμα στην αρχή, όμως η Ζαντέροβα προσπέρασε με 5-2 και κράτησε τον έλεγχο (ενδιάμεσα έκανε χρήση του τάιμ άουτ ο Γιώργος Καρύτσας). Η Παπαδημητρίου έχασε έτσι καλή ευκαιρία να κάνει βήμα πρόκρισης, καθώς η Ρίκε Σκέιτετ από τη Νορβηγία (Νο 38) δεν εμφανίστηκε τελικά στους αγώνες και τους έχασε στα χαρτιά, αντίθετα δυσκόλεψε κι άλλο η προσπάθεια να πάρει μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις στα γκρουπ. Τα σετ 11-8, 8-11, 11-5, 11-7, 1-11, 8-11 και 6-11. Η Ζαντέροβα αναδείχτηκε το περασμένο καλοκαίρι πρωταθλήτρια Ευρώπης στο διπλό U19.

Το μεσημέρι δεν υπήρχε ματς για τη διεθνή μας γιατί δεν «κατέβηκε» η Σκέιτετ και το φινάλε στο γκρουπ ήρθε το απόγευμα με αντίπαλο την επικεφαλής Άννα Βέγκρζιν. Νωρίτερα η αθλήτρια από την Πολωνία (νούμερο 14 στα seeding list της διοργάνωσης) είχε επικρατήσει πολύ δύσκολα της Ζαντέροβα με 4-2 σετ (11-5, 11-13, 11-9, 14-16, 12-10, 11-8).

Η Παπαδημητρίου δεν έπιασε την απόδοση, που θα της επέτρεπε να πιέσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2019 στο απλό νεανίδων. Έχασε εύκολα με 4-0 σετ και με την 3η θέση στον όμιλο έμεινε έξω από τη συνέχεια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η εξέλιξη 5-11, 7-11, 2-11 και 4-11. Την Πέμπτη 15/09 συνεχίζει την προσπάθειά της στα διπλά.

Στο διπλό η πρωταθλήτρια Ελλάδας του 2021 στο απλό Νέων γυναικών έχει συμπαίκτρια τη Χέλγκα Ντάρι από την Ουγγαρία και είναι Νο 11 στα seeding. Στους «32» έχουν κληρωθεί με τις Αριάνα Μπαράνι/Μαρία Βιντάκοβιτς από την Ιταλία και την Κροατία αντίστοιχα. Ο αγώνας γίνεται νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης κι αν έρθει η νίκη επόμενες αντίπαλοι θα είναι το 1ο φαβορί οι Οζγκέ Γιλμάζ/Έτσε Χαράκ από την Τουρκία

Στο διπλό μικτό Under 21 η Παπαδημητρίου θα συνεργαστεί με τον Αυστριακό Γιόνας Προμπέργκερ (Νο 35). Αύριο το πρωί συναντούν στον 1ο γύρο (σ.σ. των «64») τους Ιταλούς Τζον Ογιεμπόντε/Γκάια Μονφαρντίνι και αν φτάσουν στη νίκη θ’ αναμετρηθούν στον 2ο γύρο με τους Ντιμίτρι Λέβαγιατς/Οζγκέ Γιλμάζ από τη Σερβία και την Τουρκία αντίστοιχα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.