Μεσογειακοί Αγώνες: Πρόκριση στο στάδιο 2 του απλού για Σγουρόπουλο και Τόλιου

Τα ευχάριστα νέα συνεχίζονται για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στους Μεσογειακούς Αγώνες της Αλγερίας.

 Ευχάριστα στο αγωνιστικό κομμάτι, διότι μπορεί να προέκυψε η ξαφνική αδιαθεσία, που έθεσε εκτός συνέχειας τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο, όμως ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Κατερίνα Τόλιου κατάφεραν με καλές εμφανίσεις να πετύχουν τον πρώτο τους στόχο στο απλό. Ολοκλήρωσαν επιτυχώς τη διαδικασία των γκρουπ του σταδίου 1, προκρίθηκαν στη φάση των «16» του αγωνίσματος και από την Τετάρτη 29/06 θα επιδιώξουν να προχωρήσουν κι άλλο σε νέα γκρουπ. Ο Σγουρόπουλος κατέκτησε την πρωτιά στο 7ο γκρουπ με το απόλυτο των νικών. Η Τόλιου πήρε τη 2η προνομιούχο θέση στο 3ο γκρουπ ευνοημένη από τριπλή ισοβαθμία. Ο μεν είχε στο τέλος μία ακόμα νίκη από αυτές που… συνηθίζει με 4-3 σετ, τώρα εναντίον του Σέρβου Μάρκο Γέφτοβιτς, τη δε τη βοήθησε καθοριστικά η σπουδαία νίκη, που πέτυχε στην πρεμιέρα, απέναντι στην Ντίνα Μεσρέφ, πρωταθλήτρια του ομαδικού στο Οράν με την Αίγυπτο! Αργά το βράδυ σε ώρες Ελλάδας έγινε η κλήρωση για το στάδιο 2.

Ο Σγουρόπουλος κληρώθηκε στο 3o γκρουπ με αντιπάλους τον Αιγύπτιο Αχμέντ Σαλέχ (επιεφαλής), τον Ιταλό Νιαγκόλ Στογιάνοφ και τον Ισπανό Κάρλος Καμπαλέρο.  

Η Τόλιου βρέθηκε στο 2ο γκρουπ με τη Χάνα Γκόντα από την Αίγυπτο (επικεφαλής), τη Σέρβα Σαμπίνα Σουργιάν και την Τυνήσια Φάντβα Γκάρσι. Οι δύο πρώτοι/ες από τα συνολικά τέσσερα γκρουπ περνάνε στην 8άδα.    

ΜΕ ΤΟ… ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΚΟΡ Ο ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Στην πρώτη ενότητα της Τρίτης 28/06 ο Σγουρόπουλος (νούμερο 175 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) είχε επιβληθεί με 4-0 σετ του Κοσοβάρου Κρέσνικ Μαχμούτι. Το απόγευμα αντιμετώπισε το 1ο φαβορί του 7ου γκρουπ, αλλά έδειξε κι εκεί την ανωτερότητά του. Παρουσιάστηκε πολύ δυνατός κόντρα στον Τυνήσιο Αμπουμπακάρ Μπουράς (νούμερο 136 στον κόσμο) και πήρε νέα νίκη με 4-0 σετ χωρίς να νιώσει πραγματική απειλή. Η εξέλιξη το μαρτυρά με 11-6, 11-1, 11-5 και 11-4.

Σε εκείνο το σημείο εξασφάλισε την είσοδο στους «16» και πιο αργά το βράδυ (για ώρες Ελλάδας) αναμετρήθηκε για την 1η θέση στο γκρουπ με τον Σέρβο Μάρκο Γέφτοβιτς (No 587), ο οποίος είχε επίσης σίγουρη την πρόκριση με δύο νίκες. Έγινε μεγάλο ματς, κράτησε περίπου μία ώρα και με τον Σγουρόπουλο να προσφέρει ένα… déjà vu ήρθε νίκη με 4-3 σετ. Στο 7ο σετ μάλιστα, ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης των νεαρών ηλικιών επικράτησε στην παράταση με 12-10 κάνοντας ανατροπή από 5-9!

ΑΝΩΔΥΝΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΛΙΟΥ

Η Τόλιου (νούμερο 189 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) είχε βάλει τις βάσεις για την πρόκριση από το πρωί όταν με εξαιρετική απόδοση είχε νικήσει με 4-1 σετ την Ντίνα Μεσρέφ (Νο 45), η οποία τη Δευτέρα μαζί με τη φοβερή νεαρή Χάνα Γκόντα πήραν το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό (3-2 στον τελικό την Ιταλία).

Η Τόλιου αντιμετώπισε το απόγευμα μία αθλήτρια, που κατέχει πολύ καλά την άμυνα κι έχει και ποιοτικά επιθετικά χτυπήματα με forehand και backhand, όπως είναι η Σιμπέλ Αλτίνκαγια (Νο 97). Πήρε με διαφορά το 1ο σετ, όμως η Τουρκάλα έκανε πολύ καλό παιχνίδι στη συνέχεια και επιβλήθηκε με 4-1 (11-4, 1-11, 4-11, 5-11, 6-11). Κατάφερε μάλιστα, να νικήσει την πρωταθλήτριά μας τέταρτη φορά τα τελευταία χρόνια.

Το ουσιαστικό είναι πάντως, ότι η ήττα δεν στέρησε την πρόκριση από το 3ο γκρουπ στην Τόλιου. Σε τριπλή ισοβαθμία κατέλαβε τη 2η θέση, καθώς νωρίτερα η Μεσρέφ είχε νικήσει την Αλτίνκαγια με 4-2 σετ. Έτσι η 27χρονη διεθνής μας είχε συντελεστή 0 με 5 σετ υπέρ και 5 κατά και πέρασε στην επόμενη φάση του Μεσογειακού τουρνουά με την Αλτίνκαγια, η οποία πρώτευσε με συντελεστή +1 (6 σετ υπέρ και 5 κατά). Φυσικά είναι είδηση ο αποκλεισμός της Αιγύπτιας επικεφαλής του γκρουπ και νικήτριας του αγωνίσματος στους Μεσογειακούς του 2018! Η Μεσρέφ είχε 5 σετ υπέρ και 6 κατά κι έμεινε 3η.

Ο Κωνσταντινόπουλος απέσυρε τη συμμετοχή του, όπως είχε ξεκαθαριστεί από το μεσημέρι μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο. Έλεγε ότι έφαγε κάτι το βράδυ της Δευτέρας, που τον πείραξε και άρχισαν οι διάρροιες, οι εμετοί και οι πονοκέφαλοι. Στην πρεμιέρα του 8ου γκρουπ είχε βρεθεί τυπικά στο τραπέζι για δύο πόντους με τον Ιταλό Μιχάι Μπομποτσίκα. Συνέχισε να μη νιώθει καλά και καθώς είχε εξαντληθεί κι από δυνάμεις η ιατρική οδηγία ήταν να σταματήσει την αγωνιστική του παρουσία. Οι Μεσογειακοί σημειωτέον, έχουν για πρώτη φορά στην Αλγερία και αγώνες «παρηγοριάς» για όσους αποκλείονται νωρίς.  

Ο 28άχρονος πρωταθλητής μας θ’ αντιμετώπιζε ακόμα στο γκρουπ τον Σλοβένο Ντένι Κοζούλ και τον Κύπριο Μάριο Γιάνγκου. Ολοκλήρωσε απότομα, αλλά όχι άδοξα την προσπάθειά του, καθώς προηγήθηκε η μεγάλη και πρωτόγνωρη γι την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση, επιτυχία, με την κατάκτηση της 3ης θέσης στο ομαδικό ανδρών.

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Με σημαντική ταλαιπωρία στο μεταξύ, επέστρεψε αργά το βράδυ της Τρίτης στην Αθήνα από το Βαλκανικό πρωτάθλημα νέων της Βουλγαρίας η ελληνική αποστολή! Κανονικά θα έφτανε πρώτες πρωινές ώρες, όμως είχε μικροπεριπέτεια χωρίς δική της υπαιτιότητα… Αρχικά καθυστέρησε δύο ώρες η πτήση της Turkish Airlines, στην οποία θα επιβιβάζονταν οι διεθνείς το βράδυ της Δευτέρας από τη Βάρνα. Ως εκ τούτου καθυστέρησε και η άφιξη στον ενδιάμεσο σταθμό, στην Κωνσταντινούπολη. Η αποστολή έφτασε περίπου 20 λεπτά πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση για την Αθήνα και παρά τη διάθεση υπαλλήλων να εξυπηρετήσουν μπροστά στα ελληνικά παράπονα, η πτήση χάθηκε. Η αεροπορική εταιρεία μετέφερε την αποστολή σε κοντινό ξενοδοχείο για ύπνο και φαγητό και η αναχώρηση για την Αθήνα μετατέθηκε για την Τρίτη στις 6μμ. Το καλό είναι ότι δεν παρουσιάστηκε κανένα άλλο πρόβλημα για τα παιδιά, τους προπονητές και συνοδούς, όλα κύλησαν με απόλυτη ασφάλεια, ενώ ξεπεράστηκαν και ορισμένα θεματάκια με διαβατήρια. Το κακό ότι με την ταλαιπωρία έχασαν οι αθλητές μία ολόκληρη μέρα προπόνησης στην κοινή μίνι προετοιμασία, που αρχίζουν, από την Τετάρτη τελικά, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.