Την 3η θέση στην κλάση 1 των γυναικών η Μπουρνιά στην Τσεχία

Το χάλκινο μετάλλιο από την Ευανθία-Ειρήνη Μπουρνιά είναι το καλύτερο πλασάρισμα τελικά για την αποστολή της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες στο πρώτο κομμάτι του διεθνούς τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Τσεχίας, στην Οστράβα.

Η νεαρή πρωταθλήτριά μας διεκδίκησε το πρωί της Παρασκευής 24/06 την είσοδο στον τελικό της κλάσης 1 των γυναικών (σ.σ. αθλητριών σε αμαξίδιο) ώσπου κάμφθηκε από τη Γερμανίδα Μάργκαρετ Σπέγκελ με 3-0 σετ. Έμεινε έτσι στον ημιτελικό γύρο, αλλά ικανοποιημένη φυσικά από τη συνολική πορεία της, που περιλάμβανε νωρίτερα τρεις νίκες και πρωτιά στο γκρουπ. Στα προημιτελικά του δυνατού όπεν Α.Με.Α. εξάλλου, αποκλείστηκαν ο Γιώργος Μουχθής στην κλάση 6 και ο Αλέξανδρος Διακουμάκος στην κλάση 10. Ο Μουχθής πάντως, εξυπηρετεί τον στόχο της διατήρησης καλών βαθμών για την πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 2022 μέσω της παγκόσμιας κατάταξης. Οι αγώνες προχωρούν με τα αγωνίσματα του διπλού και ολοκληρώνονται το Σάββατο 25/06.

Στην κλάση 1 των γυναικών η Μπουρνιά μπήκε στην τελική 4άδα σημειώνοντας την Πέμπτη 23/06 το απόλυτο στο 2ο γκρουπ. Κατάφερε μάλιστα, να επικρατήσει και της 3ης (της Μπριλ από το Ισραήλ) και της 4ης παίκτριας (της Γερμανίδας Σόμερ) του διεθνούς ranking list Ιουνίου. Με αξιώσεις μπήκε και στα ημιτελικά έχοντας από κοντινή απόσταση στο τραπέζι και την υποστήριξη των μελών της ελληνικής αποστολής. Κόντρα στη Σπέγκελ κυνήγησε το σετ, που θα την έβαζε πιο γερά στη διεκδίκηση της νίκης, αλλά τελικά γνώρισε την ήττα με 3-0 σετ (4-11, 6-11, 8-11). Η Μπουρνιά άφησε πολύ καλές εντυπώσεις σ’ ένα ακόμα τουρνουά και πλέον περιμένει την είσοδό της στους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης.

Στην κλάση 6 των ανδρών ο Μουχθής είχε προχωρήσει στο ταμπλό των «8» με τη 2η θέση από τον όμιλό του. Ήθελε νίκη και στα νοκ άουτ προκειμένου να μπει στα μετάλλια και παράλληλα να πάρει νέους πολύτιμους πόντους για τη διεθνή κατάταξη. Ο Δανός Πίτερ Ροζενμάιερ όμως, νούμερο 1 του αγωνίσματος και του κόσμου, παρουσιάστηκε πολύ δυνατός και ο Έλληνας πρωταθλητής δεν είχε τις απαιτούμενες απαντήσεις, ειδικά μετά το 1ο σετ. Έχασε με 3-0 σετ (11-13, 5-11, 4-11), αλλά το καλό είναι ότι διατηρεί τα κεκτημένα αναφορικά με το ranking και τον καθοριστικό, για τις συμμετοχές στο Παγκόσμιο, πίνακα του Αυγούστου.  

Στην κλάση 10 τέλος, ανυπέρβλητο αποδείχτηκε το εμπόδιο του Πολωνού Πάτρικ Τσονόβσκι για τον Διακουμάκο. Ο αθλητής του ΠΑΣΚΑ, που επίσης είχε προκριθεί ως 2ος από τον όμιλό του,  συνάντησε στην 8άδα το νούμερο 1 του ταμπλό και της παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία. Δεν μπόρεσε να κάνει παιχνίδι αποκλείστηκε με 3-0 σετ (1-11, 1-11, 4-11) και πλασαρίστηκε στις θέσεις 5-8.

Θυμίζουμε ότι στο ITTF Czech Para Open αγωνίζονται επίσης ο Γρηγόρης Χρυσικός, ο Χρήστος Στάμου (κλάσεις αθλητών σε αμαξίδιο), ο Λευτέρης Μαύρης, η Ειρήνη Δρακωνάκη και η Μαρία-Ισμήνη Καΐπη (κλάσεις ορθίων).

Υπεύθυνοι προπονητές είναι η ομοσπονδιακή Ε.Α.ΟΜ.-Α.ΜΕ.Α Ελευθερία Νταουντάκη και ο Τεχνικός Διευθυντής του «Εν Σώματι Υγιεί» και τεχνικός σύμβουλος της εθνικής ομάδας Αλέξανδρος Καραϊωσήφ. Στην αποστολή βρίσκονται επίσης η Ανίτα Χατσατριάν, προσωπική προπονήτρια της Δρακωνάκη και ο Δημήτρης Χαριτωνίδης, συνοδός του Χρυσικού.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.