Στο Λουτράκι με ρεκόρ συμμετοχών το 11ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Π.Ο.Φ.ΕΠ.Α. βετεράνων και ανεξαρτήτων

Όλα είναι έτοιμα στο Λουτράκι για την ετήσια γιορτή του Πανελληνίου Ομίλου Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων και ανεξαρτήτων αθλητών, το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαΐου.

Θα διεξαχθεί για 11η χρονιά και πρώτη μετά από την υποχρεωτική διακοπή δύο ετών λόγω της πανδημίας. Το κλειστό γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος» φιλοξένησε πριν από λίγες ημέρες μία σπουδαία διοργάνωση της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, τον μεγάλο τελικό των αναπτυξιακών τουρνουά και τώρα θα δεχτεί στο παρκέ τις μεγάλες ηλικίες, τους για χρόνια πιστούς φίλους του αθλήματος, σ’ ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα, που αποτελεί την κορύφωση των ετήσιων αγώνων του Π.Ο.Φ.ΕΠ.Α. κι έχει πάντα μέσα του και το πνεύμα της διασκέδασης για όλους. Η απήχηση μάλιστα, από βετεράνους και ανεξάρτητους είναι φέτος μεγαλύτερη από ποτέ. Ο ΠΟΦΕΠΑ, που έχει τη στήριξη του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, σημειώνει στην ιστοσελίδα του ότι οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής στα ατομικά αγωνίσματα έφτασαν τις 209 και συνιστούν ρεκόρ. Κλασικά βέβαια, η διοργάνωση περιλαμβάνει και την τελική φάση στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο ΠΟΦΕΠΑ ώστε να βγουν οι πανελληνιονίκες.

Στους αγώνες μετέχουν αθλητές άνω των 40 ετών, δηλαδή βετεράνοι, που έχουν ακόμα ή είχαν στο παρελθόν αθλητικό δελτίο και ανεξάρτητοι, δηλαδή άτομα που ποτέ δεν έκαναν δελτίο στην ομοσπονδία. Το ρεπορτάζ στο σάιτ pofepa.gr, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν επίσης συμμετοχές, κληρώσεις και πρόγραμμα σε κάθε κατηγορία, αναφέρει:

«Και ο δείκτης σταμάτησε στις 209 συμμετοχές… Ξεπερνώντας και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις οι 209 συμμετοχές (μόνο στα ατομικά αγωνίσματα), αποτελούν νέο ρεκόρ για τα δεδομένα ενός Πανελλήνιου πρωταθλήματος. Επίσης, για πρώτη φορά συμπληρώθηκαν οι 12 από τις 13 εν δυνάμει κατηγορίες. Η μόνη κατηγορία που συγχωνεύτηκε ήταν των βετεράνων 70+, οι οποίοι θα αγωνιστούν με τους βετεράνους της κατηγορίας 65-69.
Στα ομαδικά αγωνίσματα και συγκεκριμένα στα play off των πρωταθλητριών ομάδων, συμμετοχή δήλωσαν ομάδες από 5 περιφέρειες. Για τη συμπλήρωση ζυγού αριθμού ομάδων, η 6η ομάδα που απέκτησε δικαίωμα ήταν οι Βετεράνοι Λουτρακίου ως 3η ομάδα της βαθμολογίας της Α1 Αττικής (η Αττική είναι η περιφέρεια που φιλοξενεί τη διοργάνωση), αφού οι Βετεράνοι Δήμου 3Β, που τερμάτισαν στη 2η θέση, δε δήλωσαν συμμετοχή.
Στα play off των κυπελλούχων ομάδων θα συμμετάσχουν 6 ομάδες από ισάριθμες περιφέρειες».

Οι κατηγορίες, που έχουν σχηματιστεί στο απλό για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα 2022, είναι:

Ανεξάρτητοι 18-39 ετών

Ανεξάρτητοι 40-49

Ανεξάρτητοι 50-59

Ανεξάρτητοι 60-64

Ανεξάρτητοι 65-69

Ανεξάρτητοι 70+

Ενιαία κατηγορία ανεξάρτητων γυναικών

Βετεράνοι 40-49 ετών

Βετεράνοι 50-59

Βετεράνοι 60-64

Βετεράνοι 65+

Ενιαία κατηγορία βετεράνων γυναικών

Πρώτα θα γίνουν γκρουπ και μετά νοκ άουτ ταμπλό. Στα ομαδικά, που ανοίγουν το πρόγραμμα το πρωί του Σαββάτου, θα διεξαχθούν από δύο γκρουπ στην πρώτη φάση κι ακολούθως οι νικητές θ’ αναμετρηθούν για το τρόπαιο και οι 2οι για την 3η θέση.

Στα πλέι οφ των πρωταθλητριών ομάδων βρίσκονται οι: Άκτωρ, Μαχητές Ξάνθης, Βετεράνοι ΑΟ Γαλήνη Πάτρας, Βετεράνοι Λουτρακίου, Φάρης Καλαμάτας και Χανιά.

Στα πλέι οφ των κυπελλούχων ομάδων θ’ αγωνιστούν οι: Πάνθεο, Pong Viveurs, ΑΕΚ Τρίπολης, Αίγαγροι Χανίων, ΦΕΑ Ιωαννίνων και Αγία Σκέπη. Ο ΠΟΦΕΠΑ οργανώνει και την καθιερωμένη δεξίωση το βράδυ του Σαββάτου, όπου θα κάνει και απονομές επάθλων για τη σεζόν 21-22.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.