Έτοιμη για τα πλέι οφ στην Τσεχία η Ντόμπρε της Παρίδη, για την έξοδο στην Ευρώπη αγωνίζεται στην Ισπανία η Ρόις της Τόλιου

Σε διαδικασία πλέι οφ βρίσκονται τα δύο ξένα διασυλλογικά πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης 1ης εθνικής κατηγορίας γυναικών, στα οποία αγωνίζονται Ελληνίδες διεθνείς.

Την περίοδο 2021-2022 η Κατερίνα Τόλιου ενισχύει την ισπανική Ρόις, ενώ η Κωνσταντίνα Παρίδη βρίσκεται άλλη μία χρονιά στην Ντόμπρε του πρωταθλήματος της Τσεχίας. Στη la Liga Iberdrola της Ισπανίας τα πλέι οφ είναι σε εξέλιξη. Στα τέλη Μαρτίου η Ρόις αποκλείστηκε στην 8άδα με δύο ήττες (χωρίς την κορυφαία Ελληνίδα στη σύνθεσή της) και πλέον συνεχίζει για τις θέσεις 5-8. Στην Extraliga της Τσεχίας η Ντόμπρε ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια στην 4η θέση και την Παρασκευή 8 Απριλίου κάνει εκκίνηση στα πλέι οφ (επίσης των 8 πρώτων ομάδων) αντιμετωπίζοντας την 5η ομάδα της βαθμολογίας.   

Στην κορυφαία κατηγορία της Τσεχίας η Ντόμπρε τέλειωσε τους δύο γύρους και τις συνολικά 24 αγωνιστικές με 58 βαθμούς. Η προσεχής αντίπαλός της, η Χράντεκ Κράλοβε Α, την ακολούθησε στην κατάταξη με 52 βαθμούς. Στα μεταξύ τους ματς, στην κανονική διάρκεια, η ομάδα της Παρίδη είχε μία νίκη με 6-4 και μία ισοπαλία 5-5. Τα ζευγάρια της 8άδας παίζουν στις δύο νίκες. Ο αγώνας της Παρασκευής είναι στην έδρα της Χράντεκ Κράλοβε και η ρεβάνς είναι την Κυριακή 10/4 με γηπεδούχο την Ντόμπρε. Αν χρειαστεί και τρίτος αγώνας θα διεξαχθεί την επόμενη κιόλας ημέρα, στις 11/4 ξανά στην έδρα της Ντόμπρε. Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών μένει και προπονείται στην Τσεχία και είναι έτοιμη να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα της για την είσοδο στην τελική 4άδα, όπως έχει κάνει και τα προηγούμενα χρόνια.

Στη λίγκα γυναικών της Ισπανίας είχαν σχηματιστεί αρχικά δύο γκρουπ. Η Ρόις πέρασε στα πλέι οφ με την 4η θέση από το 2ο γκρουπ (είχε 10 βαθμούς και υστέρησε σε ισοβαθμία με τη Λέκα Ένεα) και με την Τόλιου να μην είναι στην ομάδα από την αρχή της σεζόν και να έχει κάνει συμφωνία για λιγοστούς αγώνες. Τα πλέι οφ άρχισαν γύρω στα μέσα Μαρτίου και η Ρόις αποκλείστηκε στα προημιτελικά με δύο ήττες, 4-0 και 4-3, από την ισχυρή Ουκάμ Καρταχένα. Η τετράκις πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών δεν αγωνίστηκε σε κανένα από τα δύο ματς.

Η έξτρα διαδικασία συνεχίζεται για τις θέσεις 5-8 και με το κίνητρο της ευρωπαϊκής συμμετοχής. Το περασμένο Σάββατο η Ρόις επιβλήθηκε 4-0 εκτός έδρας της Χαέν Παρέζο. Σημειωτέον ότι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος η συγκεκριμένη ομάδα είχε καταλάβει τη 2η θέση στο 2ο γκρουπ και απέναντί της η Ρόις είχε μία ήττα 4-1 και μία νίκη 4-3. Η Τόλιου έδωσε ένα ατομικό παιχνίδι στις 2/4 και πήρε τη νίκη με 3-0 σετ. Γύρισε στην Αθήνα όμως και δεν θα είναι παρούσα στον δεύτερο αγώνα, ο οποίος διεξάγεται το Σάββατο 9/4 στην έδρα της ομάδας της. Αν έρθει το δεύτερο θετικό αποτέλεσμα και η πρόκριση στις θέσεις 5-6, τότε η Ρόις θ’ αποκτήσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο για του χρόνου, καθώς οι πρώτες έξι ομάδες της τελικής κατάταξης αποκτούν αυτό το δικαίωμα από την Ισπανία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.