Τα πρώτα στοιχεία για τα προκριματικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος εφήβων-νεανίδων

Με τις κληρώσεις των ομίλων άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την προκριματική φάση στο τέταρτο, από τα συνολικά πέντε, ηλικιακά Πανελλήνια πρωταθλήματα της περιόδου 2021-2022 στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαρτίου θα διεξαχθούν Περιφερειακά πρωταθλήματα για το Πανελλήνιο εφήβων-νεανίδων (αθλητές και αθλήτριες έως 18 ετών) σε συνολικά πέντε περιοχές. Αφορούν μόνο στο απλό. Θ’ αναδείξουν νικητές και θα βγουν και οι προκρίσεις για την τελική φάση, με βάση τη διαφορετική μορφή στα προκριματικά των Πανελληνίων, που έδωσε φέτος η ΕΦΟΕπΑ. Αγώνες θα γίνουν στην Αθήνα για την Αττική και νησιά, στη Φλώρινα για τη Βόρεια Ελλάδα, στην Πάτρα για τη Δυική Ελλάδα και την Πελοπόννησο, καθώς επίσης στην Κρήτη και τη Χίο. Οι συνολικές συμμετοχές αναμένεται να είναι 218 από 57 σωματεία όλης της χώρας (156 αγόρια και 62 κορίτσια).

Οι Περιφερειακοί-προκριματικοί αγώνες για την Αττική θα διεξαχθούν στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας Σάββατο και Κυριακή. Πρόκειται να μετάσχουν 47 έφηβοι και 25 νεάνιδες από 26 ομάδες.

Οι αντίστοιχοι αγώνες για τη Βόρεια Ελλάδα θα φιλοξενηθούν το Σάββατο στη Φλώρινα. Στις κληρώσεις μπήκαν 47 αγόρια και 16 κορίτσια από 16 σωματεία.

Η ανάλογη διαδικασία για τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο θα λάβει χώρα στο Παμπελοποννησιακό στάδιο την Κυριακή. Οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής είναι 20 έφηβοι και 10 νεάνιδες από 6 συλλόγους.

Στη Χίο τα τοπικά Περιφερειακά θα γίνουν την Κυριακή με 25 και 11 παιδιά αντίστοιχα, από 6 σωματεία και τέλος στην Κρήτη θ’ αναμετρηθούν την ίδια μέρα για τα μετάλλια και τις προκρίσεις μόνο έφηβοι και συγκεκριμένα 17 από 3 ομάδες.

ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΝΤΟΧΑ Η ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Για τις μικρές ηλικίες και το επόμενο νέο, αλλά από τον διεθνή χώρο. Στο Youth Star Contender του Κατάρ αρχίζουν αύριο Πέμπτη 10/03 οι αγώνες των κοριτσιών και στην κατηγορία Under 19 θα είναι παρούσα η Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Στο απλό η 18άχρονη πρωταθλήτρια κληρώθηκε στο 2ο από τα συνολικά 8 γκρουπ από τη δεύτερη σειρά των seeding.

Έχει αντιπάλους τη Χάνα Γκόντα από την Αίγυπτο (επικεφαλής), τη Ρουμάνα Αντρέα Τέγκλας και τη Γιαπωνέζα Γιούνα Ότζιο. Οι δύο πρώτες αθλήτριες προκρίνονται στο ταμπλό και η Παπαδημητρίου αναλαμβάνει πολύ δύσκολο έργο, καθώς άλλωστε μιλάμε για την υψηλότερη βαθμίδα των Youth Contender.

Στο διπλό νεανίδων η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών έχει συμπαίκτρια την Ιοάννα Σινγκεορζάν από τη Ρουμανία. Στον γύρο των «16» αναμετρώνται την Πέμπτη με τις Σαρβινόζ Μιρκαντίροβα/Ανέλ Μπακίτ από το Καζακστάν.

  • Μετά το Youth Star Contender η Παπαδημητρίου παραμένει στην Ντόχα για ν’ αγωνιστεί και στο Feeder τουρνουά ανδρών-γυναικών του World Table Tennis στην ίδια πόλη. Εκεί ως γνωστόν, θα πάρουν μέρος και ο Γιάννης Σγουρόπουλος με τον Γιώργο Σταματούρο. Οι δύο νεαροί πρωταθλητές θ’ αναχωρήσουν μαζί από την Αθήνα το προσεχές Σάββατο. Με τη σειρά τους θα κάνουν κι αυτοί διπλό αγωνιστικό τεστ στην πρωτεύουσα του Κατάρ, καθώς μετά το Feeder (που γίνεται 13 με 17 Μαρτίου) ακολουθεί το WTT Contender ανδρών-γυναικών (18-24/3).
  • Τα 50 του χρόνια έκλεισε χτες Τρίτη 8/3 ο σπουδαίος Καλλίνικος Κρεάνγκα και η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ανάρτησε στο κανάλι της στο youtube φωτογραφικό αφιέρωμα στις μεγάλες στιγμές του με τα ελληνικά χρώματα. Το σχετικό μίνι ρεπορτάζ έχει δημοσιευτεί στην ενότητα «Αφιερώματα» στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας (httf.gr), ενώ το βίντεο είναι στο λινκ Η ΕΦΟΕπΑ παρουσιάζει: Φωτογραφικό αφιέρωμα στον Καλλίνικο Κρεάνγκα για τα 50α γενέθλιά του 08/03/22.
  • Η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση είχε αγωνιστική παρουσία στο 1ο Grand Smash του World Table Tennis με την Κατερίνα Τόλιου, όμως εκτός… παραβάν ήταν παρόντα δύο ακόμα εκλεκτά στελέχη της. Στο οργανωτικό κομμάτι του Grand Smash στη Σιγκαπούρη έγιναν και πάλι δυνατό δίδυμο ο Δημοσθένης Μεσσήνης και η Τίνα Κρόττα. Στη διεύθυνση του αθλήματος και την επιδιαιτησία αντίστοιχα με ορισμό βεβαίως από τη διεθνή ομοσπονδία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.