Φάκαρος και Μπουλά αναχωρούν για το Eurotalents Selection Camp 2021

Με χαρά και περηφάνια δύο ταλεντάκια της παμπαιδικής κατηγορίας είναι έτοιμα να ζήσουν την πολύτιμη εμπειρία του Eurotalents Selection Camp της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Ο Κώστας Φάκαρος από την Αθήνα και η Βασιλική Μπουλά από τη Χίο αναχωρούν αύριο το πρωί με τελικό προορισμό το Ότοτσεκ της Σλοβενίας, όπου από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι και τις 16 Οκτωβρίου θα έχουν την τιμή να βρίσκονται για δυνατή προετοιμασία ανάμεσα σε 36 παιδιά έως 12 ετών από διάφορες χώρες της Ευρώπης, στο τελικό προπονητικό καμπ επιλογών της ETTU για το 2021. Είναι η κορύφωση του αναπτυξιακού προγράμματος της Ένωσης για την τρέχουσα χρονιά και από τη Σλοβενία θα επιλεγούν κάποιοι αθλητές για το Παγκόσμιο προπονητικό καμπ Under 12 του 2021. Ο αθλητής του Α.Κ. Ζωγράφου και η αθλήτρια του Ωρίωνα Χίου επιλέχθηκαν για το Ότοτσεκ από την ομάδα αξιολόγησης της ETTU στη συγκέντρωση προεπιλογών, που είχε γίνει πριν από δύο μήνες στην πόλη Κισκουνφελεγκιχάζα της Ουγγαρίας. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, που η Ελλάδα εκπροσωπείται σε Eurotalents Selection Camp από ένα αγόρι κι ένα κορίτσι και είναι κι αυτό μία ακόμα ένδειξη ότι η επιτραπέζια αντισφαίριση της χώρας κάτι καλό έχει να επιδείξει και στις πιο μικρές ηλικίες (θυμίζουμε ότι μόλις το περασμένο Σάββατο είχαμε το ασημένιο μετάλλιο του Γιάννη Κιοσελόγλου, στην κατηγορία Under 11, στο διεθνές τουρνουά του Βελιγραδίου).

Ο Φάκαρος κατέκτησε την περασμένη σεζόν τον πανελλήνιο τίτλο στο διπλό και το ομαδικό παμπαίδων με τον Ποσειδώνα Λουτρακίου, σωματείο στο οποίο ανήκει, ενώ ήταν 3ος στο απλό. Σήμερα βρίσκεται στο νούμερο 4 του ελληνικού πίνακα αξιολόγησης. Η Μπουλά πανηγύρισε τις ίδιες πρωτιές στις παγκορασίδες με τον Πανιώνιο Χίου (διπλό και ομαδικό δηλαδή) και τον Οκτώβριο παραμένει στο νούμερο 1 του ελληνικού ranking list. Επικεφαλής της αποστολής είναι οι γονείς της Μπουλά. Η προπονήτρια του Ωρίωνα Χίου Ρούλα Λαμπρινίδη και ο σύζυγός της Σπύρος Μπουλάς, που μετέχει πάντοτε σε όλα τα ταξίδια της οικογένειας. Με ενδιάμεσο σταθμό τη Φρανκφούρτη η αποστολή μεταβαίνει αύριο το πρωί στη Λιουμπλιάνα κι από εκεί θα πάει οδικώς στο Ότοτσεκ, έναν οικισμό στην αριστερή όχθη του ποταμού Κρκα, στον δήμο της πόλης Novo Mesto, στη νοτιοανατολική Σλοβενία.

Τα 36 παιδιά, που πρόκειται να είναι παρόντα εκεί (τα περισσότερα από τη Ρουμανία, 5 στο σύνολο κι ακολουθεί η Αυστρία με 4), επιλέχθηκαν μέσα από δύο Pre-Selection Camps, εκτός από αυτό της Ουγγαρίας ήταν κι εκείνο της Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου νωρίτερα και το ETTU Hopes Selection Camp, που έγινε τον Σεπτέμβριο στο Χάβιροφ της Τσεχίας.

Επικεφαλής του τεχνικού τιμ στο Otocec Sports and Recreation Centre θα είναι ο προπονητής της εθνικής ανδρών της Σλοβενίας Andreja Ojstersek. Από την ETTU είναι υπεύθυνος ο Αυστριακός προπονητής Jaroslaw Kolodziejczyk. Παρούσα και η προπονήτρια της εθνικής γυναικών της Σλοβενίας Vesna Ojstersek. Ο Saša Ogrizovic έχει αναλάβει το πρόγραμμα φυσικής κατάστασης (Fitness Coach of Slovenian Training Center) και φυσικά θα είναι παρών και ο πολύπειρος Κροάτης προπονητής Neven Cegnar, που είναι ο διευθυντής του προγράμματος ανάπτυξης της ETTU.

Το καμπ προσφέρει εξαιρετική ευκαιρία και στους προπονητές να διευρύνουν τις γνώσεις τους, αφού όπως σημειώνει και η ETTU στην προκήρυξη «είναι η καλύτερη ευκαιρία να συζητήσουν μελλοντικά προγράμματα για τους παίκτες τους και να καθιερωθεί τακτική επικοινωνία μεταξύ προπονητών και αρμόδιων φορέων της ETTU. Θα είναι προετοιμασία μίας εβδομάδας όπου οι προπονητές θα μπορούν να μάθουν πράγματα και να αναπτυχθούν μαζί με τους νεαρούς αθλητές τους». Συνεπώς θα είναι πολύ χρήσιμο το καμπ και για τη Ρούλα Λαμπρινίδη, ειδικά μετά την παρουσία της στην Ουγγαρία και την ίδια ώρα η ETTU τονίζει συνεχώς ότι επιθυμεί να αυξήσει τον αριθμό των γυναικών προπονητών στην Ευρώπη και ως εκ τούτου ενθαρρύνει τη συμμετοχή τους σε αυτές τις συγκεντρώσεις.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.