Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού: Πρεμιέρα με δύο αγώνες για την Ελλάδα

Η Ρουμανία πήρε τη σκυτάλη από την Ελλάδα στις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και μετά το Ευρωπαϊκό Τοπ 16 ανδρών-γυναικών της Θεσσαλονίκης τα βλέμματα των φίλων του αθλήματος στρέφονται στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού 2021.

 Πραγματοποιείται στην πόλη Κλουζ Ναπόκα από αύριο 28 Σεπτεμβρίου μέχρι την Κυριακή 3 Οκτωβρίου και συγκεντρώνει 26 εθνικές ομάδες ανδρών και 24 γυναικών. Η Ελλάδα περήφανα βλέπει και αυτή τη φορά παρόντα στην κορυφαία διοργάνωση και τα δύο εθνικά της συγκροτήματα και προσδοκά αξιόλογες εμφανίσεις και αποτελέσματα. Η εθνική ανδρών, που μετά τις αλλαγές στην προκριματική διαδικασία λόγω των συνεπειών του κορωνοϊου, προκρίθηκε κατευθείαν στα τελικά, βρίσκεται στο 2ο γκρουπ και κάνει πρεμιέρα αύριο στις 19:00 κόντρα στο Βέλγιο.  Η εθνική γυναικών, που πήρε την πρόκριση τον Αύγουστο στο Βελιγράδι από το προκριματικό στάδιο της β’ κατηγορίας, μετέχει στο 7ο γκρουπ και αγωνίζεται αύριο στις 10:00 με αντίπαλο το Λουξεμβούργο. Ζωντανά στο διαδίκτυο και τα δύο ματς από το τραπέζι 4 (https://www.ettu.tv/en-int/playerpage/967728).  

Την ομάδα των ανδρών συγκροτούν οι Γιάννης Σγουρόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Νίκος Αντωνιάδης και στην τεχνική καθοδήγηση θα είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής. Το συγκρότημα των γυναικών αποτελούν οι Κατερίνα Τόλιου, Κωνσταντίνα Παρίδη, Ελισάβετ Τέρπου, Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα και στον πάγκο θα είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Καρύτσας.  

Στο 2ο γκρουπ των ανδρών η Ελλάδα έχει επίσης αντίπαλο τη Σουηδία, που είναι και επικεφαλής ως 2ο φαβορί των αγώνων. Χωρίς τον Παναγιώτη Γκιώνη στη σύνθεσή της η εθνική μας δεν είναι το ίδιο απαιτητική, ωστόσο εμφανίζοντας τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, είναι πολύ σημαντικό να μετρήσει δυνάμεις και να δει που βρίσκεται. 

Στο 7ο γκρουπ των γυναικών η Ελλάδα θ’ αντιμετωπίσει και τη Ρωσία, η οποία είναι νούμερο 7 της διοργάνωσης. Συγκριτικά με την αποστολή στα προκριματικά απουσιάζει η τραυματίας Μαλαματένια Παπαδημητρίου, το ντεμπούτο της στην εθνική γυναικών κάνει η Δήμητρα Τσεκούρα και υπάρχει κι εδώ η ευκαιρία να κυνηγήσει η ομάδα το καλύτερο χωρίς την πίεση του αποτελέσματος.  

Την πρόκριση για τα προημιτελικά παίρνουν σε άνδρες και γυναίκες μόνο οι πρώτες 8 ομάδες των ισάριθμων γκρουπ και οι υπόλοιπες αποκλείονται. Τα ελληνικά χρώματα θέλουν βασικά να κάνουν αξιόλογες εμφανίσεις και να εμφανιστούν ανταγωνιστικά.   

Το πρόγραμμα στους αγώνες των εθνικών μας ομάδων στα γκρουπ: 

Την Τρίτη 28/09: 

10:00 Ελλάδα-Λουξεμβούργο          Τραπέζι 4 

19:00 Βέλγιο-Ελλάδα                    Τραπέζι 4 

Την Τετάρτη 29/09: 

13:00 Ρωσία-Ελλάδα                     Τραπέζι 2 

16:00 Σουηδία-Ελλάδα                  Τραπέζι 2  

Για τα ίδια γκρουπ η 3η αγωνιστική θα διεξαχθεί την Πέμπτη. Στους άνδρες η Σουηδία θα κοντραριστεί με το Βέλγιο στις 19:00 και στις γυναίκες η Ρωσία με το  Λουξεμβούργο στις 13:00.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ, ΤΣΕΚΟΥΡΑ

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΕΦΟΕπΑ τα δύο νέα πρόσωπα της αποστολής, ο Νίκος Αντωνιάδης και η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα.

«Η εμπειρία είναι μοναδική για μένα. Πρώτη φορά βλέπω από κοντά πολύ καλούς παίκτες και πως προπονούνται. Συλλέγω ήδη ό,τι μπορώ να κερδίσω από τη συμμετοχή μου και μόνο στη διοργάνωση. Είναι μια εμπειρία που εύχομαι να πραγματοποιηθεί σε αρκετούς νέους αθλητές γιατί αμέσως όλο το κλίμα με τους πολύ καλούς παίκτες σού δίνει τροφή για σκέψη και κίνητρο για κα γίνεις καλύτερος», τόνισε ο 23χρονος επιθετικός και για τον όμιλο σχολίασε: «Έχουμε δύο πολύ δυνατούς αντιπάλους. Η Σουηδία είναι φαβορί στη διοργάνωση και το Βέλγιο έχει επίσης διαχρονικά σταθερή και δυνατή ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο πιο ελεύθερα γίνεται, να το ευχαριστηθούμε και να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Η Τσεκούρα ανέφερε: «Αρχικά, εγώ είμαι ευτυχισμένη που βρίσκομαι εδώ γιατί μετά από τόσα χρόνια προπόνησης σε αντίξοες συνθήκες, εκτός εθνικής ομάδας, κατάφερα να είμαι ανταγωνιστή και να βρίσκομαι εδώ μετά την επιστροφή του κύριου Καρύτσα. Τα παιχνίδια, που έχουμε να δώσουμε στη Ρουμανία, είναι αρκετά δύσκολα. Παίζουμε με πολύ δυνατές ομάδες, αλλά με την προπόνηση που κάνουμε και την καθοδήγηση του κύριου Γιώργου θα έχουμε σύντομα πολλά θετικά αποτελέσματα».

Να σημειωθεί ότι τέσσερις από τους διεθνείς μας μετέβησαν στον τόπο διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από τη Γαλλία, όπου είχαν τα πρώτα φετινά ματς στις National διασυλλογικές κατηγορίες. Ο Κ. Κωνσταντινόπουλος της Ρομάν, ο Αντωνιάδης της Βίζεμπουργκ, η Τέρπου της Σεν Πιερ και η Τσεκούρα της Εσιρόλ, παρουσιάστηκαν σε καλή κατάσταση και βοήθησαν σημαντικά τις ομάδες τους με τρεις (οι άνδρες) και δύο (οι γυναίκες) ατομικές νίκες αντίστοιχα, να φτάσουν στη θετική πρεμιέρα.

* Αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γίνεται στην αρχικά προγραμματισμένη περίοδο, σε αντίθεση με το εξ αναβολής περσινό των ατομικών αγωνισμάτων, που λόγω της πανδημίας διεξήχθη τελικά τον περασμένο Ιούνιο και φυσικά το Τοπ 16 της Θεσσαλονίκης, που αναγκαστικά βγήκε πολύ έξω από τις κλασικές ημερομηνίες του.    

* Σύμφωνα με τα ρόστερ των εθνικών ομάδων, που αναφέρονται στην ιστοσελίδα των αγώνων, η Σουηδία παρατάσσεται με τους Ματίας Φαλκ (αγωνίστηκε μπροστά στο ελληνικό κοινό στο πολύ πρόσφατο Τοπ 16), Γιον Πέρσον, Άντον Σέλμπεργκ και Τρουλς Μέρεγκαρντ και το Βέλγιο με τους Σεντρίκ Νούτινκ, Μάρτιν Αλέγκρο, Φλορέντ Λαμπιέ, Ρόμπιν Ντεβός και Φλοριάν Κνούντε. 

* Στις αντιπάλους της εθνικής γυναικών η Ρωσία εμφανίζει τις Πολίνα Μικαΐλοβα, Γιάνα Νόσκοβα (αμφότερες αγωνίστηκαν στο Ευρωπαϊκό Τοπ 16 της Θεσσαλονίκης), Μαρία Ταϊλάκοβα, Όλγα Βορόμπεβα και Ελίζαμπετ Αμπρααμιάν και το Λουξεμβούργο τις Νι Ξια Λιαν (πήρε επίσης μέρος στο Τοπ 16), Σάρα ντε Νούτε, Τέσυ Γκοντερίνγκερ και Αριέλ Μπαρμπόσα. 

* Η πρωταθλήτρια Ευρώπης ανδρών Γερμανία θα παραταχθεί ελλιπής. Ο Τίμο Μπολ και ο Ντιμίτρι Οβτσάροφ, που λόγω προβλημάτων τραυματισμού απουσίασαν από το Τοπ 16 δεν είναι ούτε στην αποστολή για το Ευρωπαϊκό. Ο Οβτσάροφ πάντως, αγωνίστηκε την περασμένη βδομάδα στο WTT Star Contender του Κατάρ… 

* Ο ιστότοπος της ETTU για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι στο λινκ https://www.ettu.org/en/events/european-teams-championships-/final-stage-results/. Εκεί θα παρέχονται όλες οι βασικές πληροφορίες για τους αγώνες. 

* Η σάλα του BT Arena Cluj Napoca έχει πέντε τραπέζια. Από την αρχή του πρωταθλήματος όσα ματς γίνονται στα τραπέζια από το 1 έως το 4 θα μεταδίδονται ζωντανά στο ίντερνετ μέσα από την πλατφόρμα της ETTUTV (https://www.ettu.tv/en-int/page/home-ettu).   

* Η Ρουμανία έχει να επιδείξει πρωτιές στον θεσμό από την έναρξή του, το 1958, ωστόσο διοργανώνει πρώτη φορά στα χρονικά Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών.   

* Η Κλουζ Ναπόκα είναι η πόλη όπου ο Γιάννης Σγουρόπουλος πανηγύρισε το 2018 τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο του στο απλό εφήβων. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.