Το Π.Κ.Δ. Ταύρου στους εφήβους και η Δύναμη Λάρισας στις νεάνιδες τους τίτλους

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ταύρου στο ομαδικό εφήβων και η Δύναμη Α.Σ. Λάρισας στο ομαδικό νεανίδων αναδείχτηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη πρωταθλητές Ελλάδας στην επιτραπέζια αντισφαίριση για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

Κατά το κλείσιμο του πρώτου μέρους των αγώνων στο κλειστό γυμναστήριο 3 της Μίκρας, το Π.Κ.Δ.Τ. κατέκτησε τον 3ο πανελλήνιο τίτλο του στο αγώνισμα έπειτα από εκείνους του 2000 και του 2002. Στον συγκλονιστικό τελικό έκαμψε με 3-2 και με ανατροπές τον Φάρο Αλεξανδρούπολης. Η Δύναμη Λάρισας έδωσε ιδανική συνέχεια στο χρυσό μετάλλιο, που είχε πάρει στις κορασίδες, πριν τρεις εβδομάδες στην Πάτρα. Στον τελικό λύγισε τις Σάρισες Φλώρινας με 3-1 κι όπως στις 19 Ιουνίου, έτσι και τώρα, το σωματείο πανηγύρισε πρωτόγνωρη επιτυχία. Οι φίλοι του αθλήματος μπορούν να θυμηθούν τη δράση της σημερινής δεύτερης αγωνιστικής ημέρας στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=V8QaWxtkBno. Η διοργάνωση συνεχίζεται από αύριο με τα ατομικά αγωνίσματα και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα.

Στο ομαδικό νέων ο Φάρος προχώρησε στον τελικό ως 1ο φαβορί και το Π.Κ.Δ.Τ. από τη θέση 3. Στο ματς για την πρωτιά η εξέλιξη ήταν συναρπαστική με τους Εβρίτες να προηγούνται δύο φορές και τους Αθηναίους να γυρίζουν την κατάσταση. Υπήρξε ανατροπή και στο καθοριστικό πέμπτο παιχνίδι μάλιστα, καθώς ο Αϊβατίδης βρέθηκε να χάνει 0-2 σετ από τον Μύρο και τελικά έφτασε στη νίκη με 3-2. Ο Κώστας Μαδέσης ήταν ο κόουτς στο Π.Κ.Δ.Τ., το οποίο πρόσθεσε τη φετινή πρωτιά σε εκείνη της άλλης ομάδας της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ταύρου, του Δ.Α.Ο.Τ. στο ομαδικό παίδων στην Πάτρα. Στην τεχνική ηγεσία του Φάρου βρίσκεται ο Παύλος Τελόπουλος, ο οποίος είχε στην ομάδα και τον Νίκο Κάλλια. Σημαντικό για το σωματείο ότι πήγε στον τελικό των νέων δύο χρόνια μετά τον πανελλήνιο τίτλο του στο ομαδικό παίδων.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Φάρος Αλεξανδρούπολης-Π.Κ.Δ. Ταύρου 2-3:

Κίμων Μήτκας-Ιάκωβος Αϊβατίδης 3-1 (9-11, 11-7, 11-5, 11-8)

Νικηφόρος Μύρος-Αλέξανδρος Μαδέσης 0-3 (3-11, 6-11, 7-11)

Θανάσης Τζενίδης-Παντελεήμων Αϊβατίδης 3-1 (11-6, 11-2, 8-11, 11-3)

Μήτκας-Μαδέσης 0-3 (7-11, 9-11, 6-11)

Μύρος-Αϊβατίδης 2-3 (11-9, 13-11, 8-11, 5-11, 7-11)

Στην πορεία μέχρι τον τελικό το Π.Κ.Δ. Ταύρου ήταν επικεφαλής στο 3ο γκρουπ κι έκαμψε τον Ολυμπιακό με 3-2 και τον Άτλαντα Αγίας Βαρβάρας με 3-0. Στα προημιτελικά νίκησε τις Σάρισες Φλώρινας με 3-1 και στην 4άδα τον Α.Σ. Το Γυμνάσιο επίσης με 3-1.

Ο Φάρος επικράτησε αρχικά στο 1ο γκρουπ όταν νίκησε με 3-1 τις Σάρισες Φλώρινας και τη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης. Στα προημιτελικά απέκλεισε το αδερφικό σωματείο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 3-1 και στα ημιτελικά τον Ολυμπιακό με 3-2.

Ο Ολυμπιακός και ο Α.Σ. Το Γυμνάσιο κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο. Το σωματείο του Πειραιά αγωνίστηκε με τον Σωκράτη Γιαννούτσο, τον Δημήτρη Βασιλάκη και τον Ιωσήφ Ελσάμι και προπονητή τον Γιώργο Χριστοφοράκη και το σωματείο της Αθήνας με τους Ευστάθιο Μανωλόπουλο, Δημοσθένη Νασιούλα, Γιώργο Κατσαπρακάκη και τεχνικό υπεύθυνο τον Χρήστο Βατσακλή.

Στο ομαδικό νεανίδων έφτασαν στην τελική διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου η Δύναμη από τη θέση 2 των seeding και οι Σάρισες από τη θέση 3. Δύο ομάδες επίσης, που είχαν αναμετρηθεί και στα γκρουπ με νικήτρια τις Σάρισες. Σε αντίθεση με τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα όμως, η Γκαϊντατζή νίκησε τη Φωτιάδου και αυτόματα έκανε φαβορί τη Δύναμη. Αυτό φάνηκε και στην πορεία κι έτσι η ομάδα της Λάρισας στέφθηκε πρωταθλήτρια με σκορ 3-1.

Ο Γιάννης Σταύρου, που ήταν στο κοουτσάρισμα, στηρίχτηκε και στην Κατερίνα Αλεξούδη. Ο προπονητής των Σαρισών Λίβιου Πρεντόακα είχε επίσης στη σύνθεση την Αλεξία Μάλο και την Ελένη Παυλίδου.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Δύναμη Α.Σ. Λάρισας-Σάρισες Φλώρινας 3-1:

Λεμονιά Γκαϊντατζή-Χρυσή Φωτιάδου 3-1 (11-7, 12-10, 6-11, 11-8)

Δήμητρα Πετσίβα-Δέσποινα Άμπα 1-3 (9-11, 11-9, 8-11, 8-11)

Στέλλα Τζαρίδου-Βάια Κοκκινίδου 3-0 (11-5, 11-8, 11-7)

Γκαϊντατζή-Άμπα 3-1 (8-11, 13-11, 11-7, 11-6)

Σάρισες και Δύναμη συναντήθηκαν χτες στο 2ο γκρουπ της 1ης φάσης. Η ομάδα της Φλώρινας επικράτησε με 3-1 και τελικά πήρε και την πρωτιά στον όμιλο με νίκες επίσης, 3-2 επί του Πανιωνίου Χίου και 3-0 επί του Θερμαίου Θέρμης. Το σωματείο της Λάρισας προκρίθηκε με τη 2η θέση χάρη στις νίκες εναντίον του Πανιωνίου και του Θερμαίου με 3-0.

Οι χιαστί ημιτελικοί ήταν συναρπαστικοί. Στο πάνω μέρος του ταμπλό η Δύναμη έκαμψε τον ΓΑΟ Πειραιά με 3-2 και με αλλαγή αθλήτριας στο τελευταίο επί μέρους ματς όταν η Αλεξούδη πήρε τη θέση της Πετσίβα και κατέβαλλε τη Βασιλεία Χάλαρη με 3-1 σετ.

Στο κάτω μέρος του ταμπλό οι Σάρισες απέκλεισαν επίσης με 3-2 τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Στο φινάλε η Άμπα νίκησε στα πέντε σετ τη Στέλλα Γαβαλά.

Ο ΓΑΟ Πειραιά και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης πήραν την 3η θέση. Στην ομάδα του Πειραιά ο Γιώργος Χριστοφοράκης παρέταξε τις Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Βασιλεία Χάλαρη, Μαίρη Κουκουτού, Ζωή Αγγελίδου, ενώ ο Εθνικός βασίστηκε στις Ελισάβετ Χατζηκύρκα, Μαρία Δημητρίου, Στέλλα Γαβαλά και Σιμέλα Βούζη (προπονητής ο Άγγελος Τσίμας).

  • Επιβάλλεται τέλος, να κλείσουμε με μία ακόμη κίνηση φερ πλέι. Σημειώθηκε μάλιστα, στον τελικό του ομαδικού νέων και σε κρίσιμο σημείο. Στο 2ο σετ όταν το σκορ ήταν 5-7 σε βάρος του ο Μύρος έκανε backhand, το οποίο δεν μπόρεσε ν’ αποκρούσει ο Αϊβατίδης. Ο διαιτητής όμως, υπέδειξε ότι ο αθλητής του Εθνικού ακούμπησε το χέρι στο τραπέζι κι έδωσε τον πόντο στον αντίπαλο για το 5-8. Αμέσως ο αθλητής του Ταύρου, με τη σύσταση και του προπονητή Κώστα Μαδέση έστειλε επίτηδες το δικό του σερβίς άουτ για να γίνει το 8-6 και χειροκροτήθηκε απ’ όσους παρακολουθούσαν το ματς και φυσικά τα μέλη του Εθνικού. Σημειωτέον ότι ο Αϊβατίδης έχασε τελικά αυτό το σετ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.