Ανατροπή για… καλό με Σταματούρο, μετακινήθηκε από την Ενεμπόν στην Ιστρ

Έναν μήνα πριν η τετράκις πρωταθλήτρια Γαλλίας Ενεμπόν ανακοίνωνε ότι έκανε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο στον Γιώργο Σταματούρο και τον εντάσσει στο ρόστερ της για την ομάδα της γαλλικής λίγκας (τη λεγόμενη Pro A). Σήμερα το ίδιο σωματείο γνωστοποίησε ότι μετά από ενδιαφέρον, που εκδήλωσαν ομάδες της 2ης εθνικής κατηγορίας, έδωσε τη συγκατάθεσή του για να πάει τελικά ο Έλληνας διεθνής στην Pro B.

Ο 22χρονος πρωταθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που αγωνιζόταν από το 2016 με την Ενεμπόν, κυρίως στις National κατηγορίες, ήταν θετικός σε αυτή την αλλαγή με το σκεπτικό ότι θα έχει περισσότερα ματς σε διασυλλογική κατηγορία, η οποία του ταιριάζει καλύτερα αυτή τη στιγμή κι έτσι θα φορέσει τη φανέλα της Ιστρ, που έκανε συμφέρουσα πρόταση. «Μερικές φορές η καριέρα ενός επαγγελματία αθλητή γνωρίζει ευτυχισμένες ανατροπές», έγραψε χαρακτηριστικά στα social media η διοίκηση της Ενεμπόν, ενώ σήμερα ανακοίνωσε την ετήσια συμφωνία και η Ιστρ, η οποία παρεμπιπτόντως είναι πρώην ομάδα του σημερινού προέδρου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κώστα Παπαγεωργίου.

Για να πάμε λίγο πίσω τον χρόνο και να θυμίσουμε την εξέλιξη του θέματος να σημειώσουμε αρχικά ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών το 2019 έδωσε εκτάκτως φέτος δύο αγώνες στη γαλλική λίγκα. Τα πήγε τόσο καλά, που προκάλεσε αίσθηση και στους ανθρώπους της Ενεμπόν και σε άλλα σωματεία, ειδικά με τη νίκη του με 3-0 σετ εναντίον του Σλοβάκου αμυντικού Βανγκ Γιανγκ.

Ως επιβράβευση ήρθε από την Ενεμπόν στις αρχές Ιουνίου το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο και η ένταξη στην ομάδα της Pro A. Πριν από λίγες ημέρες όμως, που ο Σταματούρος είχε την πρώτη του συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών στη Βαρσοβία, κίνησε ξανά το ενδιαφέρον γαλλικών κλαμπ. Η Ιστρ το προχώρησε και ήρθε σε επαφή με την Ενεμπόν. Οι υπεύθυνοι του σωματείου, στο οποίο διέπρεψε για 14 χρόνια ο θρυλικός Καλλίνικος Κρεάνγκα, σκέφτηκαν την περίπτωση και ξέροντας ότι ο Σταματούρος δεν θα ήταν βασικός στην Pro A αποφάσισαν να του προτείνουν την ομάδα της Pro B για να έχει την ευκαιρία να δώσει πολύ περισσότερους αγώνες. Ο Πειραιώτης πρωταθλητής είδε με καλό μάτι αυτή την αλλαγή κι έτσι η σεζόν 2021-2022 θα τον βρει τελικά στην Ιστρ, η οποία υποβιβάστηκε τη χρονιά που πέρασε από την 1η εθνική κατηγορία.

«Ο νεαρός αθλητής από το προπονητικό μας κέντρο θα έπρεπε να ενταχθεί στην επαγγελματική μας ομάδα τη νέα σεζόν, αλλά τελικά θα πάει στην Pro B. Η σκληρή δουλειά του, οι κόποι του και τα πρόσφατα καλά αποτελέσματα θα τον πάνε στα νότια της Γαλλίας την επόμενη σεζόν. Όλοι όμως, θα προσέχουμε τα αποτελέσματά του, την πρόοδό του και μπορούν πολλοί να στοιχηματίσουν ότι θα επιστρέψει σύντομα στις όχθες του Blavet. Καλή σεζόν να έχεις Γιώργο», έγραψε η Ενεμπόν στον λογαριασμό της στα social media.

Η Ιστρ καλωσόρισε τον Σταματούρο αργά το απόγευμα με εντυπωσιακή φωτό και στην ανακοίνωσή της τον χαρακτήρισε «μεγάλη νεανική ελπίδα», σημειώνοντας επίσης ότι έχει σημαντική εμπειρία στη διεθνή σκηνή. Τέλος, να αναφερθεί ότι παίζοντας και στην Pro B χάνει ο διεθνής αθλητής το δικαίωμα ν’ αγωνίζεται και με τον Ολυμπιακό στο ελληνικό πρωτάθλημα εξαιτίας των κανονισμών της γαλλικής ομοσπονδίας για αθλητές των επαγγελματικών κατηγοριών της.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.