Ο Δ.Α.Ο. Ταύρου στους παίδες και η Δύναμη Α.Σ. Λάρισας στις κορασίδες τους πανελλήνιους τίτλους στο ομαδικό

Ο Δ.Α.Ο. Ταύρου στους παίδες και η Δύναμη Α.Σ. Λάρισας στις κορασίδες είναι οι πρωταθλητές Ελλάδας του ομαδικού στην επιτραπέζια αντισφαίριση για την περίοδο 2020-2021.

Η αθηναϊκή ομάδα κατέκτησε το δεύτερο χρυσό μετάλλιό της στο αγώνισμα έπειτα από εκείνο του 2018. Το σωματείο της Λάρισας απολαμβάνει τη χαρά του παρθενικού πανελλήνιου τίτλου του σε οποιαδήποτε ηλικιακή κατηγορία. Στους τελικούς ο ΔΑΟ Ταύρου νίκησε με 3-0 τον Άτλαντα Αγίας Βαρβάρας και η Δύναμη τον Π.Α.Ο. Φυλής με 3-1. Το ομαδικό έκλεισε το απόγευμα το πρώτο μέρος του Πανελληνίου πρωταθλήματος, που γίνεται στο κλειστό γυμναστήριο «Δημήτρης Τόφαλος» της Πάτρας και σηματοδοτεί την επιστροφή του αθλήματος στη δράση μετά από την πολύμηνη απραξία. Όλα τα παιδιά βγάζουν τον καλύτερο εαυτό τους, χαρίζουν θέαμα και γερές αναμετρήσεις κι είναι πολύ σημαντικό, που αυτές τις όμορφες στιγμές, έχουν την ευκαιρία να βλέπουν όλοι οι φίλοι του αθλήματος μέσα από το live streaming, που από χτες γίνεται σε όλα τα ωράρια! Επιπλέον, μεταδόθηκαν ταυτόχρονα και οι τελικοί σε διπλό πλάνο, αμέσως μετά καλύφθηκαν και οι απονομές των επάθλων (το σημερινό λινκ ήταν https://www.youtube.com/watch?v=ji2hNCahWIA), ενώ θυμίζουμε ότι η συμφωνία της ΕΦΟΕπΑ με το Sportshero περιλαμβάνει και τη βιντεοσκόπηση όλων των αγώνων για το κανάλι της ομοσπονδίας στο youtube. Την Κυριακή και τη Δευτέρα διεξάγονται τα ατομικά αγωνίσματα.

Στο ομαδικό παίδων ο Δ.Α.Ο.Τ. επιβεβαίωσε απόλυτα τα προγνωστικά ως 1ο φαβορί. Η ανωτερότητά του δεν αμφισβητήθηκε σε κανένα σημείο και στον τελικό επιβλήθηκε 3-0 του Άτλαντα Αγίας Βαρβάρας, που είχε καταφέρει να πάει στον τελικό και το 2020. Ο Δ.Α.Ο.Τ. έβαλε τις βάσεις με δύο σχετικά εύκολες νίκες και αξιοποίησε αμέσως μετά το πλεονέκτημα στο πιο δύσκολο επί μέρους ματς. Ο προπονητής Αλέξης Αρσενιάδης στηρίχτηκε αποκλειστικά στους τρεις αθλητές, που αγωνίστηκαν στον τελικό, όπως έκανε και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου από την πλευρά του Άτλαντα.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Άτλαντας Αγίας Βαρβάρας-Δ.Α.Ο. Ταύρου 0-3:

Μανώλης Βουμβουλάκης-Αλέξανδρος Αλεξόπουλος 0-3 (6-11, 5-11, 5-11)

Γιάννης Μαλαμούδης-Ανδρέας Καραμπελιάς 0-3 (5-11, 6-11, 1-11)

Δημήτρης Σωτηρόπουλος-Ηρακλής Κερασίδης 1-3 (9-11, 15-13, 8-11, 13-11, 5-11)

Ο Δ.Α.Ο. Ταύρου αναδείχτηκε αρχικά νικητής στο 1ο γκρουπ όταν κατέβαλλε τον ΠΑΟ Φυλής με 3-1, τον Παράδεισο Αγίου Θωμά και τους Φοίνικες Πάτρας με 3-0. Σήμερα είχε bye στην 8άδα και στα ημιτελικά απέκλεισε τις Σάρισες Φλώρινας με 3-1.

Η ομάδα της Αγίας Βαρβάρας πρώτευσε στο 2ο γκρουπ όταν ξεπέρασε τον Ίφιτο Πατρών με 3-0, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης (που ήταν επικεφαλής) με 3-1 και τον Ποσειδώνα Λουτρακίου με 3-2. Στο ταμπλό, όπου είχε γίνει πια 2ο φαβορί, προχώρησε επίσης χωρίς αγώνα στα ημιτελικά κι εκεί επικράτησε 3-2 σε μεγάλη κόντρα με τον ΠΑΟ Φυλής.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν ο ΠΑΟ Φυλής και οι Σάρισες Φλώρινας. Την ομάδα της Αθήνας αποτέλεσαν οι Σάββας Βατσακλής, Δημοσθένης Γεωργαλλίδης, Γιώργος Μαρουλής και Παναγιώτης Κατσουλάκος, ενώ προπονήτρια είναι η Λουκία Γιανναδάκη. Με το βορειοελλαδίτικο σωματείο αγωνίστηκαν οι Κώστας Σωτηρίου, Σωτήρης Μούσιας, Κώστας Φραγκάκης και Ζαχαρίας Ελσάμι με προπονητή τον Λίβιου Πρεντόακα.

Στις κορασίδες δικαίωσε τις προβλέψεις η Δύναμη Λάρισας, που ήταν επίσης νούμερο 1 φαβορί. Είχε ενισχυθεί τρομερά στην περσινή μεταγραφική περίοδο, ενώ να θυμίσουμε ότι στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2020 είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Στο καθοριστικό ματς η Δύναμη επικράτησε 3-1 της αξιόμαχης αθηναϊκής ομάδας και γενικά έχασε μόλις ένα ατομικό παιχνίδι στην πορεία της. Εκτός από τις τρεις αθλήτριες του τελικού ο κόουτς της πρωταθλήτριας ομάδας Γιάννης Σταύρου στηρίχτηκε και στην Κατερίνα Αλεξούδη. Στον ΠΑΟ Φυλής, που αναλογικά έφτασε επίσης σε μεγάλη διάκριση προχωρώντας ως 4ο φαβορί, η προπονήτρια Χριστίνα Φίλη χρησιμοποίησε στον τελικό και τις τέσσερις αθλήτριες του ρόστερ κάνοντας αντικατάσταση μετά το τρίτο επί μέρους ματς.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Δύναμη Λάρισας-ΠΑΟ Φυλής 3-1:

Λεμονιά Γκαϊντατζή-Αθηνά Φακάρου 3-0 (11-3, 11-6, 11-7)

Στέλλα Τζαρίδου-Αγγελική Ευμορφιάδη 3-0 (11-6, 11-6, 11-1)

Φωτεινή Δημητριάδη-Μαρία Χελβατζιάν 0-3 (9-11, 7-11, 4-11)

Γκαϊντατζή-Μαύρα Κοντοπούλου 3-0 (11-7, 11-6, 11-5)

Οι δύο φιναλίστ αναμετρήθηκαν και στην αρχική φάση του αγωνίσματος. Για το 1ο γκρουπ η Δύναμη Α.Σ. επιβλήθηκε με 3-0. Νωρίτερα είχε νικήσει και τον Πανιώνιο Χίου με το ίδιο σκορ κι έτσι κυριάρχησε στο 1ο γκρουπ. Ο ΠΑΟ Φυλής προκρίθηκε με τη 2η θέση χάρη στην επικράτησή της απέναντι στον Πανιώνιο Χίου με 3-1.

Μετά το τέλος των γκρουπ (σ.σ. το 2ο ήταν των 4ων ομάδων) έγιναν σήμερα οι χιαστί ημιτελικοί. Η ομάδα της Λάρισας κατέβαλλε με 3-0 και τις Σάρισες Φλώρινας, ενώ ο ΠΑΟ Φυλής έκανε το κάτι παραπάνω στην πορεία της νικώντας και το 2ο φαβορί των αγώνων, τον ΓΑΟ Πειραιά με 3-1. Δύο νίκες σημείωσε η Ευμορφιάδη και μία η Χελβατζιάν, πάντως να σημειωθεί ότι το ματς τέλειωσε άδοξα λόγω τραυματισμού της Μεραμβελλιωτάκη. Η περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού κορασίδων έχει από τις προηγούμενες ημέρες πρόβλημα στο χέρι, έπαιζε με πόνους και σταμάτησε στο 2ο σετ του αγώνα με την Ευμορφιάδη και με το αποτέλεσμα 3-9 σε βάρος της.

Την 3η θέση μοιράστηκαν οι Σάρισες Φλώρινας και ο ΓΑΟ Πειραιά. Με την ομάδα της Φλώρινας αγωνίστηκαν οι Δέσποινα Άμπα, Γεωργία Σπανού, Αλεξία Μάλο και Ειρήνη Χρυσοστομίδου και στον πάγκο ήταν ο Λίβιου Πρεντόακα. Το σωματείο του Πειραιά ο προπονητής Γιώργος Χριστοφοράκης παρέταξε τις Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη, Ερμιόνη Γκόγκα, Νεφέλη Καφάτου και Βαρβάρα Καμπουράκη.

  • Η σάλα του γυμναστηρίου δόθηκε στους αθλητές και για προπόνηση σήμερα το απόγευμα, ενώ από την αρχή του πρωταθλήματος διατίθεται σαν προθερμαντήριο και η αίθουσα του «Δημήτρης Τόφαλος» που χρησιμοποιούν οι Φοίνικες Πάτρας.
  • Οι κινήσεις φερ πλέι είναι ο κανόνας στην επιτραπέζια αντισφαίριση, όταν προέρχονται από παιδιά μικρής ηλικίας είναι ακόμη πιο σημαντικές και αξίζει ν’ αναφέρουμε μία ακόμη επειδή συνέβη σε αποφασιστικής σημασίας πόντο. Ήταν στην αναμέτρηση του Άτλαντα με τον Ποσειδώνα Λουτρακίου για την τελευταία αγωνιστική στο 2ο γκρουπ του ομαδικού παίδων. Με το σκορ ομάδων στο 2-2 ο 12χρονος Κώστας Φάκαρος ήταν μπροστά με 2-0 σετ και είχε ματς μπολ 12-11 στον αγώνα κόντρα στον Δημήτρη Σωτηρόπουλο. Στην απάντηση του δεύτερου σε σερβίς η μπάλα βρήκε ελάχιστα στο τραπέζι, αλλά η διαιτήτρια δεν το είδε. Ο μικρός του Ποσειδώνα έδειξε την απογοήτευση για το «σόρι» κι αμέσως μετά το είπε στη διαιτήτρια. Το ίδιο έσπευσε να προσθέσει και ο συμπαίκτης του Γιάννη Κούτρα όταν η φάση ήταν δυσδιάκριτη και για τα στελέχη του Άτλαντα. Ο Φάκαρος έχασε στη συνέχεια με 3-2 σετ… Αν σφράγιζε τη νίκη στον συγκεκριμένο πόντο θα πετύχαινε αναπάντεχη νίκη απέναντι σε διακεκριμένο παίδα αθλητή και παράλληλα η ομάδα του θα προχωρούσε στα προημιτελικά ως 2η σε τριπλή ισοβαθμία με τον Άτλαντα και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης…
  • Το Sportshero κάνει και ρεπορτάζ για λογαριασμό της ομοσπονδίας από την Πάτρα. Σε εισαγωγικό θέμα για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παρουσίασε δηλώσεις του αντιδημάρχου Πατρέων Παναγιώτη Πετρόπουλου, ο οποίος μίλησε για τη στήριξη του δήμου προς το άθλημα κι αποκάλυψε πλάνο για τη δημιουργία μεγαλύτερου αθλητικού κέντρου για την επιτραπέζια αντισφαίριση στο νέο Πολιτστικό Κέντρο (τη συνέντευξη του αντιδημάρχου μπορείτε να τη δείτε στο λινκ Ο Δήμος Πατρέων καλωσορίζει το Πανελλήνιο Παίδων Κορασίδων 17/06/2021).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.