Με την Αλτίνκαγια έκλεισε διπλό η Τόλιου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Η Τουρκάλα Σιμπέλ Αλτίνκαγια θα είναι η παρτενέρ της Κατερίνας Τόλιου στο διπλό γυναικών του επικείμενου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Το να βρει παρτενέρ η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με ατο αμυντικό στυλ παιχνιδιού ήταν η μοναδική εκκρεμότητα για τη γαλανόλευκη αποστολή όσον αφορά στα ζευγάρια των διπλών και τελικά κλείστηκε συνεργασία με την πολύ αξιόλογη αθλήτρια από τη γειτονική χώρα. Αξίζει να θυμίσουμε ότι μόλις πριν από ενάμιση μήνα Τόλιου και Αλτίνκαγια είχαν αναμετρηθεί στα γκρουπ του Προολυμπιακού τουρνουά της Ευρώπης και ύστερα από αμφίρροπη αναμέτρηση είχε επικρατήσει η δεύτερη με 4-2 σετ. Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στο διάστημα 22 με 27 Ιουνίου στη Βαρσοβία και από τη χώρα μας θ’ αγωνιστούν οι Παναγιώτης Γκιώνης, Γιάννης Σγουρόπουλος, Γιώργος Σταματούρος, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Κατερίνα Τόλιου, Ελισάβετ Τέρπου και Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Στο όπεν νέων της Τσεχίας στο μεταξύ, ο απολογισμός ήταν και σήμερα θετικός. Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η Χρυσή Φωτιάδου προκρίθηκαν στο κυρίως ταμπλό του απλού Under 19 με τη 2η θέση από τους ομίλους τους και το ίδιο ακριβώς κατάφερε η Δέσποινα Άμπα στο απλό Under 15.

Για τα ελληνικά ζευγάρια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων να προσθέσουμε ότι στο διπλό ανδρών ο Γκιώνης θ’ αγωνιστεί με τον Σγουρόπουλο και ο Κωνσταντινόπουλος με τον Σταματούρο. Στο διπλό γυναικών εκτός από το δίδυμο της Τόλιου με την Αλτίνκαγια υπάρχει η συνεργασία της Τέρπου με την Παπαδημητρίου. Στο διπλό μικτό τα δύο ζευγάρια, που έχει το δικαίωμα να εμφανίσει η Ελλάδα, θα τα συγκροτήσουν ο Σταματούρος με την Παπαδημητρίου και ο Κωνσταντινόπουλος με την Τέρπου.

Τον γυναικείο χώρο αφορούν και τα τελευταία νέα από το Youth Contender της Τσεχίας. Μετά τις τρεις χτεσινές προκρίσεις στο ταμπλό για τις αθλήτριες μέχρι 17 ετών και την Παπαδημητρίου με τη Φωτιάδου να πλασάρονται στις θέσεις 17-32, είναι πολύ ευχάριστο που όλα τα κορίτσια πέρασαν και σήμερα τη διαδικασία των προκριματικών ομίλων.

Η Παπαδημητρίου και η Φωτιάδου αγωνίζονται σε μία ηλικιακή κατηγορία πάνω από τη δική τους (Under 19) και μπήκαν στο ταμπλό των «32», ενώ η κορασίδα Άμπα προκρίθηκε στον 1ο γύρο (σ.σ. των «64») της δικής της κατηγορίας (Under 15).

Η Παπαδημητρίου (νούμερο 101 στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης Under 19) τέθηκε επικεφαλής στο 14ο γκρουπ. Εμφάνισε 1 νίκη και 1 ήττα κι εξασφάλισε την πρόκριση στα νοκ άουτ με τη 2η θέση. Στον πρώτο της αγώνα επιβλήθηκε της Αυστριακής Νατάσα Τζόρτζεβιτς με 3-0 σετ (11-3, 11-6, 11-7). Στη συνέχεια έδωσε απολύτως ισορροπημένο ματς απέναντι στην Ουκρανή Αλίνα Βιντρουτσένκο (Νο 107) και κάμφθηκε με 3-1 σετ (13-11, 9-11, 9-11, 7-11). Η τελευταία νίκησε και την Τζόρτζεβιτς με 3-1 και πήρε την πρωτιά. Η κλήρωση των νοκ άουτ έφερε την πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών αντιμέτωπη με τη Γαλλίδα Καμίλ Λουτζ.

Η Φωτιάδου (Νο 327) βρέθηκε στο 4ο γκρουπ. Αρχικά έχασε από την επικεφαλής Ρουμάνα Έλενα Ζαχαρία (No 20) με 3-0 σετ (6-11, 10-12, 8-11) και το απόγευμα τα έδωσε όλα για την πρόκριση κόντρα στην Τσέχα Άννα Κλεμπερέροβα (Νο 164). Προηγήθηκε με 2-0 σετ, δέχτηκε την ισοφάριση, ώσπου υπερίσχυσε στις λεπτομέρειες του 5ου σετ και έφτασε στην καθοριστική νίκη (12-10, 12-10, 6-11, 5-11, 11-8). Στον γύρο των «32» η Φωτιάδου συναντά αύριο μία άλλη Τσέχα, τη Λίντα Ζαντέροβα, με την οποία να θυμίσουμε ότι είχε δώσει πολύ δυνατή αναμέτρηση τον περασμένο μήνα με τις Σάρισες Φλώρινας για το διασυλλογικό Europe Cup και είχε χάσει με 3-2 σετ στον …ξαφνικό θάνατο.

Στο απλό αθλητριών έως 15 ετών αγωνίστηκε μόνο η Άμπα (νούμερο 55 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη της κατηγορίας της). Άρχισε ως 1ο φαβορί στο 10ο γκρουπ και τελικά πήρε την πρόκριση με τη 2η θέση. Στην εναρκτήρια αγωνιστική ξεπέρασε το εμπόδιο της Τερέζα Λοστάκοβα από την Τσεχία με 3-1 σετ (11-9, 11-2, 6-11, 11-9). Είχε τον έλεγχο στο ματς, που μεταδόθηκε ζωντανά στο διαδίκτυο και ουσιαστικά αντιμετώπισε δυσκολίες μόνο στην υποδοχή. Το μεσημέρι η αθλήτρια από τη Φλώρινα κοντραρίστηκε με την Ιοάνα Μπεάσου από τη Ρουμανία (Νο 188). Εκεί τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα και ήρθε η ήττα με 3-0 σετ (5-11, 9-11, 8-11). Η πρόκριση δεν χάθηκε ωστόσο, καθώς στην τελευταία αγωνιστική η Μπεάσου νίκησε και την Λοστάκοβα με 3-1 σετ και την άφησε στην 3η θέση. Στον γύρο των «64» η Άμπα αντιμετωπίζει αύριο το πρωί τη Σλοβάκα Μικαέλα Μπίτοβα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.