Η Αρση Βαρών μέσω της Αρχαίας Ολυμπίας έστειλε ηχηρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο

Τη διαχρονικότητα και τις βαθιές ρίζες στον Ολυμπισμό επιβεβαίωσε η Άρση Βαρών με τη διεξαγωγή του EWF Cup στην Αρχαία Ολυμπία, από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών σε συνεργασία με την ΕΟΑΒ.

Πενήντα επίλεκτοι αθλητές από όλη την Ευρώπη πήραν μέρος στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, σε έναν πρωτοποριακό αγώνα σε πέντε πλατό που είχαν στηθεί ειδικά για το σκοπό αυτό.

Η ανάδειξη των καλύτερων έγινε μέσω βαθμολογίας ανάλογα με τα κιλά που σήκωσαν καθώς και το σωματικό βάρος και  μεταξύ των 50 αθλητών ήταν και οκτώ Ελληνες και συγκεκριμένα οι: Δέσποινα Πολακτσίδου, Ελενα Πασσά, Μαρία Στεφανία Ασημοπούλου, Ιωάννα Επιτροπάκη, Βασίλης Φωτιάδης, Αντώνης Αλεξάκης, Δημήτρης Πετρούδης και Κωνσταντίνος Λαμπρίδης.

H διεξαγωγή του EWF Cup αποδείχθηκε άκρως επιτυχημένη και έστειλε το μήνυμα της σύνδεσης της άρσης βαρών με την ιστορική κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Ολυμπιονίκης και Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών, Πύρρος Δήμας δήλωσε: «Ηταν μία ξεχωριστή εκδήλωση που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όσων την έζησαν από κοντά. Η άρση βαρών έστειλε μέσω του επιβλητικού σκηνικού της Αρχαίας Ολυμπίας, μήνυμα ότι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Ολυμπισμού. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών Antonio Conflitti για την εξαιρετική συνεργασία στην υλοποίηση του συγκεκριμένου οράματος καθώς και όλους όσοι ήρθαν στον ιερό αυτό τόπο και συμμετείχαν στον αγώνα».

Η Τελετή Απονομών στους νικητές έγινε στο Αρχαίο Στάδιο προσδίδοντας επιπλέον κύρος και ομορφιά στον αγώνα. Επίσης έγινε ένα καλλιτεχνικό δρώμενο από το Χοροθέατρο ART σε Χορογραφία της Αρτέμιδος Ιγνατίου και μουσική του Πέτρου Ταμπούρη. Κατά την διάρκεια του χορευτικού παρουσιάστηκε ο άθλος του αθλητή Βύβωνα όπου είχε σηκώσει με το ένα χέρι πάνω από το κεφάλι του λίθο που ζύγιζε 143.5 κιλά. Υπεύθυνη για τη διοργάνωση ήταν η Ιρις Βλαχούτσικου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.