Άρση Βαρών: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μέσω… Σαμόα, ο Ιακωβίδης

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, θα βρεθεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Θοδωρής Ιακωβίδης.

Ο κορυφαίος Ελληνας εν ενεργεία αθλητής της άρσης βαρών, είναι πρώτος αναπληρωματικός στη λίστα της παγκόσμιας ομοσπονδίας στην κατηγορία των 96 κιλών.

Τα νέα ωστόσο από την… Σαμόα, ευνοούν τον Ιακωβίδη. Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε εχθές (1/7) ότι για την καταπολέμηση του κορονοϊού θα συμμετάσχουν στο Τόκιο μόνο αθλητές που ζούν και προπονούνται εκτός χώρας.

Η Σαμόα είχε εξασφαλίσει 11 συμμετοχές για το Τόκιο, εκ των οποίων τρεις είναι αθλητές της άρσης βαρών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ολυμπιακής Επιτροπής της Σαμόα και της εθνικής ομοσπονδίας άρσης βαρών, οι αθλητές του αθλήματος των δυνατών δεν θα αγωνιστούν στο Τόκιο, καθώς διαμένουν στη Σαμόα.

Αντίθετα οι αθλητές του τζούντο, της ιστιοπλοϊας, του κάνοε καγιάκ και της πυγμαχίας, που ζουν στο εξωτερικό θα αγωνιστούν κανονικά στην κορυφαία διοργάνωση.

Εφ΄ όσον επιβεβαιωθεί αυτή η εξέλιξη… στέλνει τον Ιακωβίδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σύμφωνα με το καταστατικό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας την θέση παίρνει ο πρώτος αναπληρωματικός, δηλαδή ο Θοδωρής Ιακωβίδης, ενώ δεν υπάρχει άλλος αθλητής από την Ωκεανία.

Αυτοί θα είναι οι δεύτεροι Ολυμπιακοί Αγώνες του Θοδωρή Ιακωβίδη, καθώς ο Ελληνας πρωταθλητής, είχε αγωνισθεί και στο Ρίο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.