Το χει στον χαρακτήρα του

Ο Χρήστος Βολικάκης επέστρεψε εκεί όπου ανήκει, στην ελίτ της παγκόσμιας ποδηλασίας.

Ο έλληνας πρωταθλητής μετά από απουσία περίπου 6 μηνών επέστρεψε στους αγώνες του παγκοσμίου κυπέλλου, όπου άγγιξε το βάθρο, παίρνοντας την τέταρτη θέση στο αγώνισμά του το Κέιριν.  

Ο 22χρονος βολιώτης αγωνίστηκε στην πρώτη ημέρα της διοργάνωσης στο ποδηλατοδρόμιο της Μελβούρνης όπου πέρασε με την βοήθεια των ρεπεσάζ στα ημιτελικά.

Εκεί ήταν τρίτος και εξασφάλισε την συμμετοχή του στον τελικό των μεταλλίων, όμως δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τρεις από τους κορυφαίους αθλητές παγκοσμίως, μένοντας πίσω από τον Σερ, Κρίς Χόι, τον Τέουν Μούλντερ που ήταν δεύτερος και τον Μισέλ Μπουργέν που κατετάγη τρίτος.

Η τριάδα των Χρήστο, Ζαφείρη Βολικάκη και Σωτήρη Μπρέτα αγωνίστηκε επίσης στο ομαδικό σπριντ των ανδρών όπου κατέλαβε την 17η θέση με χρόνο 46”542. Νικήτρια στον τελικό ήταν η Μεγάλη Βρετανία με 43”829 άφησε στην δεύτερη θέση την Νέα Ζηλανδία και στην μάχη για το χάλκινο μετάλλιο η επαγγελματική Jayco επικράτησε της Γερμανίας και ανέβηκε στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου.

Όσο για τους υπόλοιπους διεθνείς, η Αγγελική Κουτσονικολή κατέλαβε την 22η θέση (11”763) στα προκριματικά της ταχύτητας γυναικών και η Δήμητρα Πατάπη ήταν 31η (12”328) στο ίδιο αγώνισμα.

Επίσης ο Κώστας Χριστοδούλου συμμετείχε στην 1η προκριματική σειρά των πόντων, για λογαριασμό του Όμνιουμ όπου δεν κατάφερε να προκριθεί.  

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.