Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και πρωταθλητές στους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού της Αθήνας

Αθλητές και αθλήτριες που έχουν πρωταγωνιστήσει ή πρωταγωνιστούν σε διεθνείς διοργανώσεις, όπως Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες και παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, έχουν δηλώσει συμμετοχή στους «3ους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού» που θα διεξαχθούν στην Αθήνα από τις 6 - 10 Οκτωβρίου.

Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν αύριο (22/9) και ανάμεσα στις, μέχρι τώρα, συμμετοχές είναι οι «ασημένιοι» ολυμπιονίκες Βούλα Κοζομπόλη, Βίκτωρ Μήτρου και Δημήτρης Μούγιος, ο ολυμπιονίκης του πόλο και νυν Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο «χάλκινος» παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης, οι παγκοσμιονίκες της άρσης βαρών Γιώργος Τζελίλης (4ος στους Ολυμπιακούς) και Μαρία Χριστοφορίδου, αλλά και η νυν πρωταθλήτρια στο επί κοντώ Ελένη Πόλακ, η οποία συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. 

Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή στη διοργάνωση περισσότεροι από 3.500 αθλητές και αθλούμενοι από 35 χώρες. Σε ότι αφορά τις ελληνικές συμμετοχές έχουν σχηματιστεί ομάδες από 53 ελληνικές εταιρείες, αριθμός που θ’ αυξηθεί μέχρι την ολοκλήρωση των συμμετοχών.

Ανάμεσα στις ελληνικές ομάδες είναι και αυτή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με την οποία θα πάρει μέρος ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς. Ο ολυμπιονίκης του πόλο θα αγωνιστεί στην κολύμβηση. Με την ομάδα της ΓΓΑ θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, η παλαιά πρωταθλήτρια της κολύμβησης και Olympian Κάτια Σαρακατσάνη, ο πρωταθλητής του καράτε Σπύρος Μαργαριτόπουλος, κ.α. 

«Όπως υπάρχει δια βίου μάθηση, έτσι πρέπει να υπάρχει και δια βίου άθληση. Αυτό πρεσβεύουν οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού, ότι δηλαδή ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής. Εάν ο πρωταθλητισμός έχει ημερομηνία λήξης, ο αθλητισμός δεν έχει», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς. 

Στη διοργάνωση θα πάρει μέρος και η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκτός από την πρόεδρο της ΕΣΟΑ Βούλα Κοζομπόλη, η οποία θα αγωνιστεί στον αγώνα δρόμου 5 χλμ.,  έχουν δηλώσει συμμετοχή και άλλες δόξες του ελληνικού αθλητισμού. Ο «ασημένιος» ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Βίκτωρ Μήτρου θα πάρει μέρος στο πινγκ πονγκ ενώ έχει δηλώσει ενδιαφέρον και για το kettlebell. Στο πινγκ πονγκ θα αγωνιστεί και ο «ασημένιος» ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Δημήτρης Μούγιος. Στο kettlebell θα συμμετάσχει και ο ολυμπιονίκης και παγκοσμιονίκης Γιώργος Τζελίλης αλλά και η παγκόσμια πρωταθλήτρια της άρσης βαρών Μαρία Χριστοφορίδου. Η Ελληνίδα με τα περισσότερα μετάλλια, επίσης, θα πάρει μέρος και στον στίβο (σφαίρα) και την κολύμβηση. Με την ομάδα της ΕΣΟΑ θα αγωνιστεί και η νυν πρωταθλήτρια στο επί κοντώ Ελένη Πόλακ (θα πάρει μέρος στο μπιτς βόλεϊ) αλλά και ο olympian της σκοποβολής Διονύσης Λιβέρης. 

«Θα αγωνιστούμε για τη χαρά της συμμετοχής και για να μεταδώσουμε το μήνυμα της δια βίου άθλησης. Είναι πολύ ωραίο που η Ελλάδα θα φιλοξενήσει μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. Ο αθλητισμός πρέπει να αποτελέσει για όλους τους εργαζόμενους τρόπο ζωής καθώς έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία και αποφορτίζει από το άγχος», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΣΟΑ Βούλα Κοζομπόλη. 

Μία από τις πολυπληθέστερες ομάδες θα είναι αυτή της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελληνική Αστυνομία. Θα αποτελείται από 250 άνδρες και γυναίκες που θα αγωνιστούν σε 16 διαφορετικά αθλήματα. Αρχηγός θα είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια του ταέ κβον ντό Αστυνόμος Α΄ Μαρία Καρπαθάκη. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες θα είναι ο «χάλκινος» παραολυμπιονίκης του Τόκιο Αντώνης Τσαπατάκης, η πρωταθλήτρια του στίβου Ανδριάννα Φέρρα καθώς και οι ομάδες μπάσκετ ανδρών και γυναικών και ποδοσφαίρου ανδρών που έχουν διακριθεί σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα..

«Η Ένωση φέρει βαριά υποχρέωση να εκπροσωπήσει επάξια την Ελλάδα, την Ελληνική Αστυνομία και τα 7.000 ενεργά μέλη της», δήλωσαν ο πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Γεώργιος Τζατζάκης και ο γενικός γραμματέας της Ρήγας Ουσταμπασίδης. 

Η Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου στο εμβληματικό Παναθηναϊκό Στάδιο, θα περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα και θα είναι ανοιχτή για το κοινό με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων (με μάσκα). Η Τελετή Λήξης θα λάβει χώρα στο Εθνικό Γυμναστήριο Αθηνών «Ι. Φωκιανός». Όλες τις ημέρες των Αγώνων θα υπάρχουν εκδηλώσεις και εκπλήξεις για τους αγωνιζόμενους. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.