Fantasy General II Preview

Μια “φανταστική” επιστροφή στο παρελθόν.Τα retro πλέον 90’s αποτέλεσαν τα “χρυσά” χρόνια των...

Μια “φανταστική” επιστροφή στο παρελθόν.

Τα retro πλέον 90’s αποτέλεσαν τα “χρυσά” χρόνια των Strategy με το δεύτερο μισό της δεκαετίας να είναι ευλογημένο με όλο και καλυτέρους τίτλους. Διαμάντια, όπως τα Command & Conquer, Panzer General και Heroes of Might and Magic II ξεπήδησαν μέσα από μια περίοδο που καθόρισε το μέλλον του gaming. Οι περισσότεροι από αυτούς τους τίτλους συνέχισαν την πορεία τους μέχρι τις μέρες μας με ανάμεικτα αποτελέσματα. Πολλοί όμως εξαιρετικοί τίτλοι της εποχής δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποιον διάδοχο μέσα στην νέα χιλιετία, παρόλη την αρτιότητα τους. Οι fans δεν ξέχασαν αυτούς τους τίτλους, έτσι μέσω της πλατφόρμας GoG πολλά αγαπημένα παιχνίδια βρίσκονται και πάλι διαθέσιμα στο κοινό. Ένας από τους πιο δημοφιλείς λοιπόν τίτλους στην πλατφόρμα είναι το Fantasy General.

Όπως μας έκανε γνωστό σε συνέντευξή του στο IGN Greece ο lead developer του Fantasy General II, υπήρχε μεγάλη ζήτηση για έναν δεύτερο τίτλο, αφού τόσο η Owned By Gravity, όσο και η Slitherine έψαχναν έναν τρόπο να αποκτήσουν τα δικαιώματα για την ανάπτυξή του. Έτσι αποφάσισαν να συνεργαστούν, και φέτος έχουμε στα χέρια μας το αποτέλεσμα του μόχθου τους, το Fantasy General II.

Η αλήθεια είναι ότι προσωπικά έχω ασχοληθεί αρκετά με τίτλους της Slitherine το τελευταίο διάστημα και στο άκουσμα ενός ακόμα release το θυμικό μου δεν ενθουσιάστηκε ιδιαίτερα. Τα γραφικά, ο αργός ρυθμός παιχνιδιού και η αυξημένη δυσκολία μπορούν, ανάλογα την ημέρα, να προκαλέσουν άσχημους πονοκέφαλους… Ευτυχώς, το Fantasy General ΙΙ καταφέρνει να αποδώσει μια ανάλαφρη -headache free- Wargaming/TBS εμπειρία όμοια με τον προκάτοχό του, χωρίς όμως να πέφτει στην παγίδα της αντιγραφής.

Η γενικότερη χροιά του Fantasy General II είναι αρκετά ήπια και καλογυαλισμένη. Οι developers της Owned By Gravity προσπάθησαν να διατηρήσουν της ισορροπίες και κατόπιν αυτού αντικρίζουμε μια ομόνοια ανάμεσα σε παλιό και νέο, από την μουσική και τα γραφικά μέχρι τους μηχανισμούς και την ιστορία. Ολόκληρος ο τίτλος νιώθει να πατάει επάνω στην χρυσή κλωστή ανάμεσα στην απλότητα του παρελθόντος και την τεχνογνωσία του σήμερα. Η βασική του διαφορά με τον προκάτοχό του είναι η εισαγωγή ενός RPG συστήματος με skills, items και unit trees, που προσθέτει μεγαλύτερο βάρος στις αποφάσεις σας.

Ξεκινώντας από το τεχνικό κομμάτι είναι σημαντικό να ειπωθεί ότι η Unity Εngine κάνει εξαιρετική δουλειά στην αποτύπωση του κόσμου σε πλήρες 3D περιβάλλον, κατι ασυνήθιστο ακόμα και για τους πιο συγχρόνους τίτλους που είναι published από την Slitherine. Η μουσική ακολουθεί την ίδια ποιοτική κατεύθυνση, μένοντας πιστή στο πρωταρχικό υλικό με μερικά εξαιρετικά κομμάτια να νιώθουν άβολα γνωστά (όπως η έκδοση του Dies Irae που είναι απλά εξωπραγματική). Έτσι στο πεδίο της μάχης ο παίκτης θα έρθει αντιμέτωπος με έναν σύγχρονο, περιποιημένο turn based strategy τίτλο.

Η εμπειρία όμως εχει μια έντονη γεύση από το μακρινό παρελθόν, αφού δεν έχουμε πάνω από δύο παρατάξεις, περίπλοκα spells mechanics ή σύνθετα economies. Ο τίτλος παραμένει απλός, κατανοητός και καλογυαλισμένος, με γρήγορα loading times, ευκατανόητο tutorial και ξεκάθαρα objectives. Προφανώς, η Owned By Gravity αποφάσισε να κυνηγήσει την ποιότητα αντί για την ποσότητα και το αποτέλεσμα είναι ένα γεροδεμένο, ισορροπημένο και ευχάριστο turn based strategy με τα παραδοσιακά εξάγωνα.

Ο χάρτης, όπως είπαμε, είναι χωρισμένος σε εξάγωνα και ο παίκτης χειρίζεται τον στρατό του προσπαθώντας να ολοκληρώσει τις αποστολες των ηρώων. Στην preview έκδοση του Fantasy General II που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε, είδαμε μέρος του κυρίου campaign, στο οποίο ο παίκτης αναλαμβάνει τον ρόλο ενός βαρβάρου πολεμιστή, του Falirson, γιο ενός τοπικού φύλαρχου. Ο ήρωάς μας από την αρχή μαθαίνει ότι το πεπρωμένο εχει ιδιαίτερα σχέδια για αυτόν, ενώ ο παίκτης εχει την δυνατότητα να αλλάξει την ροή της ιστορίας μέσω επιλογών στους διαλόγους.

Η πλοκή θυμίζει αρκετά νορβηγική Edda και έτσι αφηγείται μια ευχάριστα αυθεντική ιστορία. Ολα ξεκινούν απο τις εσωτερικές διαμάχες των βαρβαρικών clans που σύντομα αποκαλύπτουν ότι ένας νέος πόλεμος έχει εξαπλώθει στον κόσμο του Aer. Η Empire έχει βάλει στο μάτι τις πηγές μαγείας των βορείων φυλών και τα πνεύματα του δάσους έχουν αναστατώσει την φύση και τα Trolls. Σε αυτό το πλαίσιο ο νεαρός Falirson θα πρεπεί να μπορέσει να διασφαλίσει την επιβίωση και την ανεξαρτησία της φύλης του.

Στο κύριο campaign ο παίκτης παίζει με την φυλή των Barbarians, οι οποίοι έχουν τρία βασικά resources, λεφτά, όπλα και πανοπλίες. Η παράταξη των Barbarians αποκτά αγαθά μέσω raids που κάνει στον χάρτη και στη συνέχεια τα επενδύει για την αγορά και την αναβάθμιση των στρατευμάτων του.

Όταν μια μονάδα επιτίθεται σε μια άλλη βλέπουμε την μπάρα ζωής της να κοκκινίζει. Τα κόκκινα κουτιά αντιπροσωπεύουν τους τραυματισμένους στρατιώτες της μονάδας και ο παίκτης εχει την ευκαιρία να τα αναπληρώσει αφήνοντας την μονάδα να ξεκουραστεί. Στην περίπτωση όμως που μια μονάδα σας πέσει στο πεδίο της μάχης θα χρειαστεί να περιμένετε μέχρι το τέλος της αποστολής για να μπορέσετε να την αναπληρώσετε.

Με αυτόν τον τρόπο ο παίκτης ταυτίζεται με τις μονάδες του και την σύνθεσή τους. Οι αναβαθμίσεις είναι αρκετά ακριβές και ποίκιλες. Οι απλοί, γυμνοί και απαίδευτοι στρατιώτες σας μπορούν σταδιακά να γίνουν φονικοί καβαλάρηδες ή αιμοσταγείς berserkers. Η μεγάλη γκάμα επιλογών, σε συνδυασμό με την αργή ταχύτητα ωθούν τον παίκτη να αναπτύξει τις τακτικές του ταυτόχρονα με τον στρατό του. Βέβαια αυτές οι τακτικές τοποθετούν την επιβίωση των μονάδων στην κορυφή των προτεραιοτήτων.

Η Empire, που είναι ο κύριος ανταγώνιστης, εχει αναλώσιμα Undead units και ακριβότερες ελίτ μονάδες πεζικού, οι οποίες αν και πιο αργές είναι πιο ανθεκτικές απο τις αντίστοιχες των Barbarians. Είδαμε με φρίκη τα τεράστια μηχανικά τερατουργήματά τους και το βαρύ ιππικό τους να πετσοκόβουν το ελαφρύ πεζικό μας. Για να μπορέσουν να αντιπαρατεθούν στην νέα αυτή απειλή, οι βάρβαροι συνεργάζονται με τα Trolls, τα οποία τους παρέχουν τις πιο βαριές τους μονάδες και ισσοροπούν κάπως την κατάσταση.

Στο multiplayer κομμάτι η Owned By Gravity θα συνεχίσει την παράδοση χρησιμοποιώντας ένα ασύγχρονο σύστημα. Ο παίκτης παίζει τον γύρο του, τον κάνει save και μετά τον στέλνει στον αντίπαλό του. Στο λανσάρισμά του, το Fantasy General II θα υποστηρίζει μονάχα 1vs1 αναμετρήσεις.

Το Fantasy General II δεν αποτελεί ένα απλό sequel του πρώτου τίτλου. Η μεγάλη ποικιλία από μονάδες και αναβαθμίσεις, το εξαιρετικό σύστημα με τις απώλειες και η πειστική A.I κάνουν το Fantasy General II έναν από τους καλυτέρους Wargaming τίτλους της χρονιάς. Ακόμα δεν γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας του, αλλά το αναμένουμε μέσα στο 2019.

Όσοι θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή στην beta του Fantasy General II κάντε κλικ εδώ.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.