Ο ηγέτης της Κυρίας…

Σε ένα ρόστερ χωρίς αδυναμίες, με τεράστια ποιότητα και προσωπικότητες, ο Κριστιάνο Ρονάλντο συγκεντρώνει, όπως αναμενόταν και έγινε και στη Ρεάλ, τις προτιμήσεις συμπαικτών και προπονητή για τον άνθρωπο που αποτελεί από την πρώτη στιγμή τον απόλυτο ηγέτη μιας πολύ καλής ομάδας.

Είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει αγωνιστεί και στα 12 παιχνίδια πρωταθλήματος μέχρι τώρα με τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στα πόδια του.

Μπορεί να του πήρε 2-3 εβδομάδες για να προσαρμοστεί, όμως στη συνέχεια τα στατιστικά του θυμίζουν… Ρεάλ. Έχει σκοράρει ήδη 8 φορές, είναι πρώτος στη σχετική λίστα για την ομάδα του και δεύτερος συνολικά στο πρωτάθλημα με ένα τέρμα λιγότερο από τον Πιάτεκ της Τζένοα.

Πέρα από το σκοράρισμα, συμβάλει σημαντικά και στο δημιουργικό κομμάτι. Οι 5 ασίστ που έχει μοιράσει είναι ενδεικτικές για το ότι δεν παίζει… για τον εαυτό του.

Από την άλλη βέβαια, παρατηρώντας τα στατιστικά της Γιουβέντους, θα εντοπίσει πολύ εύκολα κάποιος ότι οι υπόλοιποι παίζουν κατά βάση γι’ αυτόν. Ο Ρονάλντο έχει κάνει 65 τελικές προσπάθειες, με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του να απέχουν σημαντικά από αυτό το νούμερο. Ο Ντιμπάλα ακολουθεί με 17 και ο Μάτζουκιτς έχει 16.

Ο Πορτογάλος είναι μέσα σε 47 ευκαιρίες για γκολ. Η συχνότητα που παίρνει τη μπάλα και απειλεί είναι πρωτόγνωρη για τη Γιουβέντους. Η “Γηραιά Κυρία” είχε πάντα σπουδαίους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της. Ορισμένοι εξ αυτών ήταν, όπως και ο Ρονάλντο, κορυφαίοι της εποχής τους. Δύσκολα όμως συγκέντρωναν σε αυτό τον βαθμό τον αριθμό των επιθετικών προσπαθειών.

Η διαδρομή και ο ρόλος του στη Ρεάλ Μαδρίτης δεν άφηναν πολλά ερωτηματικά για το αν θα αποτελέσει τον υπ αριθμό ένα… κίνδυνο για τις άμυνες των αντιπάλων της Γιουβέντους. 
Αίσθηση όμως προκαλεί το γεγονός ότι έχει πάρει περίπου 50 τελικές περισσότερες από τον δεύτερο της ομάδας του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.