“Πέτρο, λείπεις”

Ο Μανώλης Βογιατζάκης αναζητά στο blog του τι έλειπε από την ΑΕΚ στην Τρίπολη, ενώ σχολιάζει και την αγωνιστική εικόνα της ομάδας η οποία αποτέλεσε πισωγύρισμα για Πογέτ και παίκτες.

“Ο Αστέρας στάθηκε πολύ καλά αμυντικά και δεν μας άφησε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Ήθελε το 0-0 και το πήρε”, ήταν η πρώτη σκέψη του Γκουστάβο Πογέτ, όπως ο ίδιος την εξέφρασε στην κάμερα των καναλιών novasports λίγα δευτερόλεπτα μετά το φινάλε του ματς της ΑΕΚ στην Τρίπολη. Όντως οι γηπεδούχοι είχαν στηθεί πάρα πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο από έναν εξαιρετικό προπονητή όπως είναι ο Μάκης Χάβος. Το ερώτημα όμως είναι: “Τι είχε να αντιπαρατάξει η ΑΕΚ σ’ αυτή την καλά οργανωμένη και πολύ καλά στημένη ομάδα του Αστέρα”;

Ανασταλτικά η αμυντική τετράδα βρέθηκε σε καλή μέρα και με εξαίρεση κάποια μεμονομένα λάθη που έγιναν κατά διαστήματα, ελάχιστες φορές απειλήθηκε η εστία του Μπαρόχα. Στη μεσαία γραμμή υπήρχαν τρεις ποδοσφαιριστές με εξαιρετικά αμυντικά προσόντα, αλλά με σαφέστατο μειονέκτημα στην μετάβαση της μπάλας προς την επιθετική τριάδα. Σιμόες, Γιόχανσον και Κορδέρο έδειχναν να κερδίζουν τη μάχη του κέντρου, αλλά μέχρι εκεί. Όταν χρειάστηκε να κάνουν το κάτι παραπάνω για να περάσει η μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν. Τι έλειπε; 

Για μένα ήταν το δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι που φάνηκε πάρα πολύ η απουσία του Πέτρου Μάνταλου. Ο διεθνής μέσος έχει την ικανότητα να κουβαλήσει τη μπάλα και να την προωθήσει στους επιθετικούς με σκοπό να δημιουργηθούν οι ευκαιρίες για να μπει το γκολ. Χωρίς τον Μάνταλο η ΑΕΚ αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα στο κέντρο και είναι φανερό πως μέχρι στιγμής ό, τι κι αν έχει δοκιμάσει ο Πογέτ, δεν μπορεί να βρει λύση. Φυσικά, για τη μεσαία γραμμή, λύση και μάλιστα πρώτης γραμμής θα μπορούσε να αποτελέσει ο Σουκουλίνι, αλλά είναι γνωστό ότι τραυματίστηκε κι έτσι ήταν λογικό ο Ουρουγουανός τεχνικός να αρχίσει τα …πειράματα.

Χθες η αλήθεια είναι ότι δεν του βγήκαν, αφού δεν πήρε βοήθεια ούτε από τις αλλαγές που πραγματοποίησε. Μετά την αναγκαστική αποχώρηση του Γιόχανσον, η απόφασή του για οπισθοχώρηση του Βάργκας ουσιαστικά “εξαφάνισε” δημιουργικά τον Βενεζουελάνο. Επίσης η είσοδος του Τζεμπούρ θα περίμενε κανείς να τονώσει την γραμμή κρούσης. Ο Αλγερινός όμως, κινούμενος είτε αριστερά, είτε δεξιά στην επιθετική τριάδα, πάτησε ελάχιστα στην αντίπαλη περιοχή. Γενικό αποτέλεσμα; Πρώτον η ΑΕΚ “έχασε” τον καλό και κινητικό Βάργκας του α’ ημιχρόνου, ο οποίος ουσιαστικά …ξαναμπήκε στο παιχνίδι μόνο όταν προωθήθηκε για να παίξει πίσω από τον Αραβίδη. Δεύτερον δεν πήρε την παραμικρή βοήθεια ούτε από τον Τζεμπούρ, ούτε και από τον Μπουονανότε κι έτσι οι επιθετικές κινήσεις των “κιτρινόμαυρων είχαν άδοξο φινάλε”.

Εννοείται ότι ακόμα και μετά την ισοπαλία στην Τρίπολη η Ένωση παραμένει το “αφέντικο” πριν τη διαδικασία των πλέι οφ. Για ένα ακόμα ματς όμως παρουσίασε πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να συνεχίσει να προβληματίζει τον Γκουστάβο Πογέτ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.