Απολυμένη υπάλληλος του Guild Wars 2 λέει ότι η εταιρεία ήταν “αντιεπαγγελματική”

Η συγγραφέας του Guild Wars 2, Jessica Price, μίλησε σχετικά με την απόφαση της ArenaNet να την...

Η συγγραφέας του Guild Wars 2, Jessica Price, μίλησε σχετικά με την απόφαση της ArenaNet να την απολύσει.

Λιγότερο από μια βδομάδα έχει περάσει από την απόλυση δύο συγγραφέων του Guild Wars 2 μετά από διαμάχη τους με έναν streamer στο Twitter.

Σε συνέντευξη της στο Polygon, η Jessica Price αναφέρθηκε στην απόφαση της εταιρείας του παιχνιδιού, ArenaNet, να απολύσουν αυτήν και τον συνάδελφο της, Peter Fries.

“Δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να υπερασπιστώ τον εαυτό μου”, είπε στο Polygon. “Ξοδεύτηκε χρόνος [από τον πρόεδρο της εταιρείας, Mike O’Brien] επιμένοντας ότι οι developers πρέπει να είναι φίλοι με τους πελάτες της εταιρείας, και ότι ήταν απαράδεκτο να πούμε ότι δεν είμαστε… Μου είπε ότι μετά από καιρό θα το μετανιώσω, επειδή κάναμε σπουδαία δουλειά και την κατέστρεψα. Όλο το πράγμα ήταν αρκετά αντιεπαγγελματικό”.

Σε μια συζήτηση στο Twitter, η Price εξέφρασε τις δυσκολίες δημιουργίας μοναδικών MMO χαρακτήρων. Ένας streamer του παιχνιδιού, με τον οποίο συνεργάζεται η ArenaNet για την δημιουργία υλικού, έγραψε τη δική του γνώμη σχετικά με λύσεις επί της αφήγησης του παιχνιδιού. Εκείνη έκανε retweet την απάντηση του γράφοντας, “Σήμερα ως γυναίκα προγραμματίστρια: ‘Επέτρεψε μου – εγώ που δεν δουλεύω μαζί σου – να σου εξηγήσω πως να κάνεις την δουλειά σου'”.

Συνέχισε σε άλλο tweet γράφοντας, “ο επόμενος τυχαίος που θα προσπαθήσει να μου εξηγήσει την έννοια του διακλαδιστικού διαλόγου – λες και έχει δουλέψει στην αφήγηση παιχνιδιού καμιά γ**** ΔΕΚΑΕΤΙΑ, θα φάει απευθείας block”.

Την επόμενη μέρα, αυτή και ο Fries, που την υπερασπίστηκε στο Twitter, απολύθηκαν. Μιλώντας στο μέσο, η Price ανέφερε ότι δεν τις δόθηκαν ποτέ επίσημες οδηγίες για την συμπεριφορά στα κοινωνικά δίκτυα.

“Μου είχαν πει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μου και στις μετέπειτα επικοινωνίας για τη δουλειά ότι η ArenaNet σεβόταν την προθυμία μου να μιλάω για θέματα της βιομηχανίας και δεν επιθυμούσαν να με ‘σταματήσουν'”, είπε. “Κατά την εργασία μου εκεί δεν είχα καμιά προειδοποίηση για το πώς χρησιμοποιούσα τα κοινωνικά δίκτυα. Ό,τι έλεγα στο Twitter ήταν σύμφωνο με όσα λέω εδώ και χρόνια και όπως τα λέω. Υπήρξαν συναντήσεις με στελέχη που μας υπόσχονταν ότι θέλουν να μιλάμε για τα άσχημα πράγματα, τα κακά πράγματα και δεν θα τιμωρούμασταν γι’ αυτό”.

Μίλησε για την απογοήτευση της σχετικά με αυτό που νόμιζε ότι ήταν ένα φιλόξενο εργασιακό περιβάλλον.

“Είναι τόσο στενάχωρο ότι μια εταιρεία που έλεγε τέτοια πράγματα ενέδωσε σαν τραπουλόχαρτο την πρώτη στιγμή που αξίες τις όντως τεσταρίστηκαν”, είπε. “Να κάνεις το σωστό είναι δύσκολο, σίγουρα, αλλά η συχνότητα που προσπαθείς το κάνει πιο εύκολο. Και το επακόλουθο αυτού είναι ότι η υποκρισία κάνει πιο δύσκολο να σταματήσεις την υποκρισία”.

Ο πρόεδρος της ArenaNet είπε σε δήλωση του στο Polygon, “Ότι κι αν ένοιωθαν οι Jessica και Peter σχετικά με την κατάσταση, αντικειμενικά ήταν ένα πελάτης που ήρθε σε επικοινωνία μαζί μας με σεβασμό και επαγγελματισμό, προσφέροντας μια πρόταση για το παιχνίδι μας”.

“Οποιαδήποτε απάντηση από την εταιρεία μας έπρεπε επίσης να γίνει με σεβασμό κι επαγγελματισμό. Ένα αντιληπτό λάθος δεν μας δίνει την άδεια να επιτεθούμε… Δεν είναι αποδεκτό μια προσπάθεια επικοινωνίας με την εταιρεία μας – στην συγκεκριμένη περίπτωση μια ευγενική πρόταση βελτιώσεων – να αντιμετωπίζεται με εχθρότητα και χλευασμό από εμάς.”


Η Γεράκου Γιώτα είναι director του IGN Greece και μπορείτε να την βρείτε στο Facebook ή στο Instagram να σπαμμάρει βιβλία.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.