Στο “μικροσκόπιο” το ντέρμπι “αιωνίων” στον τελικό Κ17

Για τρίτη φορά στην ιστορία τους και πρώτη μετά από επτά χρόνια, θα βρεθούν αντιμέτωποι σε τελικό Πρωταθλήματος Novasports Superleague K17, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Οι δύο "αιώνιοι" θα αναμετρηθούν στις 19:00 στο γήπεδο του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο.

Για τρίτη φορά στην ιστορία τους και πρώτη μετά από επτά χρόνια, θα βρεθούν αντιμέτωποι σε τελικό Πρωταθλήματος Novasports Superleague K17, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Οι δύο “αιώνιοι” θα αναμετρηθούν στις 19:00 στο γήπεδο του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο.

Στον πρώτο τους μεταξύ τελικό, στην πρώτη διοργάνωση Κ17, την περίοδο 2008-09, ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει με σκορ 3-0, κατακτώντας το μοναδικό τρόπαιο της ιστορίας του.

Οι “ερυθρόλευκοι” πήραν την άτυπη ρεβάνς δύο χρόνια αργότερα όταν συνέτριψαν τον αντίπαλο τους με 5-2.

Υπενθυμίζουμε ότι στους ημιτελικούς της Δευτέρας, οι «πράσινοι» με το γκολ του Μαυρουδή, νίκησαν με 1-0 τον ΠΑΟΚ στον 2ο ημιτελικό. Νωρίτερα στον 1ο ημιτελικό η ομάδα του Τάσου Θέου, επικράτησε της Ξάνθης με 2-0, με σκόρερ και των δύο τερμάτων τον Μούγιο. 

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και στον Α΄ όμιλο που συμμετείχαν οι δύο ομάδες, ο Παναθηναϊκός είχε τερματίσει στην 1η θέση με 59 βαθμούς, αφήνοντας 2ο τον Ολυμπιακό στους 58. Η ομάδα του Τάσου Θέοτ διέθετε την καλύτερη επίθεση με 58 τέρματα και την καλύτερη άμυνα με μόλις 9 γκολ παθητικό.

Ο Αλέξανδρος Γεωργαντής του Ολυμπιακού, ήταν ο 1ος σκόρερ του ομίλου με 14 τέρματα και τον ακολούθησε με 13 γκολ ο Δημήτρης Σερπέζης του Παναθηναϊκού. Μάλιστα Γεωργαντής και Σερπέζης ήταν οι δύο από τους 4 παίκτες στον Α΄ όμιλο που πέτυχαν χατ τρικ και οι δύο απέναντι στον Πλατανιά στα Χανιά. 

Χατ τρικ σε τελική φάση, έχει επιτευθεί μόνο μία φορά από τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Νίκο Βέργο, στον ημιτελικό ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-SKODA ΞΑΝΘΗ 4-0 της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013 στο “Skoda Ξάνθη Arena”.

Στο φετινό Πρωτάθλημα οι δυο ομάδες έπαιξαν τρία ματς και είχαμε απόλυτη ισορροπία. Ο Ολυμπιακός είχε νικήσει στην έδρα του με 2-1, ο Παναθηναϊκός με 2-0 στην δική του, ενώ στο 3ο ματς που είχε διεξαχθεί στο Ρέντη ομάδες είχαν αναδειχτεί ισόπαλες με σκορ 1-1.

Ο Ολυμπιακός έχει συμμετάσχει στους 8 από τους 10 τελικούς που έχουν διοργανωθεί, ενώ για τον Παναθηναϊκό του Σωτήρη Σαλαϊδόπουλου, αυτή θα είναι η τρίτη παρουσία της σε τελικό. 

Πολυνίκης του θεσμού και κάτοχος του τροπαίου, είναι ο Ολυμπιακός, μία κατάκτηση μετράει ο Παναθηναϊκός, στην πρώτη διοργάνωση που διεξήχθη, την περίοδο 2008-09.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.