Επιστροφή στις νίκες με Βίλα (vid)

Ο Εμιλιάνο Βίλα σκόραρε στο 71' και οδήγησε τον ΠΑΣ Γιάννινα στη νίκη 1-0 επί του Παναιτωλικού για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Εμιλιάνο Βίλα σκόραρε στο 71′ και οδήγησε τον ΠΑΣ Γιάννινα στη νίκη 1-0 επί του Παναιτωλικού για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το αριθμητικό μειονέκτημα των φιλοξενούμενων, λόγω της αποβολής του Σιόντη στο 55′.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν του 14 βαθμούς, μετά την τρίτη εφετινή τους νίκης το πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν στους 17 βαθμούς και γνώρισαν την όγδοη εφετινή τους ήττα και έκτη εκτός έδρας.

Η σκακιέρα των προπονητών
Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε την αναμέτρηση με 4-2-3-1 και τον Κηπουρό κάτω από τα δοκάρια. Οι Ζαραδούκας και Πάντος ήταν οι δυο μπακ, ενώ οι Κώτσιος και Πατσατζόγλου ήταν οι δυο κεντρικοί αμυντικοί. Σκαρντοβέλι και Ντε Βινσέντι ήταν οι δυο αμυντικοί μέσοι, με τους Λίλα, Σκούφαλη και Γεωργίου να αποτελούν τη μεσοεπιθετική τριάδα. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Μπακαγιόκο.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναιτωλικός παρατάχθηκε με 4-4-2. Ο Τσενάμο κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τους Παλαιολόγο και Γκόλια να είναι οι δυο μπακ. Οι Ντολεζάι και Ετζεγκουέλε ξεκίνησαν στο κέντρο της άμυνας, με τους Σιόντη και Μητρόπουλο να αποτελούν το δίδυμο στα αμυντικά χαφ. Ο Θεοδωρίδης ξεκίνησε στα αριστερά της μεσαίας γραμμής και ο Ρότσα στα δεξιά. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησαν οι Ονουάτσι και Καμαρά.

Πολλές «μάχες», λίγες φάσεις
Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε καλύτερα στο ματς και πίεσε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης του φιλοξενούμενους. Οι γηπεδούχοι μετέφεραν το παιχνίδι έξω από τη μεγάλη περιοχή του Τσενάμο και έφτασε κοντά στο γκολ με τον Γεωργίου στο 9′ και τον Ντε Βινσέντι στο 13′.

Στο 17′ ο Ρότσα απείλησε από στημένη φάση την εστία του Κηπουρού, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Καμαρά δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς την αντίπαλη εστία με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι. Στο 25′ ο Μπακαγιόκο είδε το σουτ που επιχείρησε να φεύγει άουτ. Ο Παναιτωλικός ισορρόπησε το ματς μετά το πρώτο τέταρτο, έχοντας πάντα την προσοχή του στραμμένη στα αμυντικά του καθήκοντα και προσπαθώντας να φύγει στις αντεπιθέσεις.

Παιχνίδι κέντρου και δύναμης
Οι δυο ομάδες επιδόθηκαν έως το τέλος του πρώτου μέρους σε αρκετές «μονομαχίες» στη μεσαία γραμμή, που είχε ως αποτέλεσμα να φτάνει με δυσκολία η μπάλα στις δυο εστίες. Το πρώτο μέρος τελείωσε ισόπαλο 0-0, με τις ευκαιρίες να είναι ελάχιστες μπροστά στις δυο εστίες.

Άλλαξε τις ισορροπίες ο Σιόντης
Η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε, καθώς οι ευκαιρίες μπροστά στις δυο εστίες ήταν ελάχιστες. Δέκα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ο Σιόντης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Σπάθα για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Λίλα και άφησε την ομάδα του με δέκα ποδοσφαιριστές.

Από εκείνο το σημείο και μετά, οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα και πίεσαν για το γκολ που θα τους έφερνε κοντά στη νίκη. Το πρόβλημα για την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη ήταν η καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Οι γηπεδούχοι δε μπορούσαν να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία.

Λύτρωση με Βίλα
Ο «γόρδιος δεσμός» για τους γηπεδούχους λύθηκε μέσω μια στημένης φάσης. Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νε Βινσέντι σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τσενάμο, όμως στην επαναφορά ο Βίλα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του, στο 71′.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κράτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δεν έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να βγουν στην επίθεση για να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης. Μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι και ο ΠΑΣ Γιάννινα επέστρεψε στις νίκες, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Δεν κατάφερε ο Παναιτωλικός να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, κυρίως της αποβολής του Σιόντη στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 19η
Αγώνας: ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός
Γήπεδο: «Ζωσιμάδες»
Διαιτητής: Σπάθας
Βοηθοί: Ακρίβος, Σαραϊδάρης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Αναστασιάδης): Κηπουρός, Κώτσιος, Πάντος, Ζαραδούκας (69′ Μιχαήλ), Πατσατζόγλου, Βάντερσον, Ντε Βινσέντι, Λίλα, Σκούφαλης (94′ Ντάσιος), Γεωργίου, Μπακαγιόκο (46′ Βίλα)

Παναιτωλικός (Τεννές): Τσενάμο, Παλαιολόγος, Γκόλιας, Ντολεζάι, Εντζεγκουέλε, Μητρόπουλος, Σιόντης, Ρότσα (78′ Μπουμάλ), Ονουάτσι (67′ Μουμίν), Θεοδωρίδης (56′ Χαριστέας), Καμαρά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.