Ο Τζόκοβιτς «Βασιλιάς» στο Γουίμπλεντον (video)

Ο αλύγιστος Σέρβος έσωσε διπλό match point για να κατακτήσει κόντρα στον Φέντερερ με 3-2 σετ 7-6(5), 1-6, 7-6(4), 4-6, 13-12(3) το πέμπτο Γουίμπλεντον και 16ο Γκραν Σλαμ της καριέρας του.

Όποιος κι αν ήταν ο νικητής στον τελικό που κατεγράφη ως ο μεγαλύτερος σε διάρκεια στην ιστορία του Γουίμπλεντον, θα το άξιζε. Μετά από 4 ώρες και 57 λεπτά ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε με 3-2 σετ του Ρότζερ Φέντερερ, στο tie break του 5ου σετ. 



Ναι καλά διαβάζετε, δεν είναι λάθος. Από φέτος το Γουίμπλεντον έχει tie break στο 5ο σετ, εφόσον το σκορ φτάσει στο 12-12. 

Ο Σέρβος κατέκτησε και τα τρία tie break που παίχθηκαν για να πανηγυρίσει τον 3ο νικηφόρο του τελικό εις βάρος του Ελβετού στο Γουίμπλεντον και να φτάσει στις πέντε κατακτήσεις στο βρετανικό Όπεν. 



Στο πρώτο σετ οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους με τον Τζόκοβιτς να επιδιώκει τα μεγάλα ράλι και το Φέντερερ να ψάχνει σύντομους πόντους. Αμφότεροι έβγαλαν στο γήπεδο το πλάνο τους και στο tie break, παρότι ο Ελβετός προηγήθηκε με 5-3 είδε τον Τζόκοβιτς να φτάνει στo 7-5, και την κατάκτηση του σετ με 7-6. 

Στο δεύτερο σετ ο Φέντερερ έκανε μπρέικ μόλις στο πρώτο γκέιμ, έκανε και δεύτερο για να φτάσει στο 3-0 και ο Τζόκοβιτς έδειξε  να παραιτείται από τη διεκδίκηση του. 6-1 για το νούμερο 2 του ταμπλό και 1-1 σετ. 

Ανεβάζοντας πάλι την απόδοση του ο Νόλε έκανε το 2-1 σετ, επικρατώντας και πάλι στο tie break, με σκορ 7-4. Ο Φέντερερ είχε καλύτερη στατιστική από τον αντίπαλο του αλλά ήταν ο Σέρβος που κέρδιζε τους κρίσιμους πόντους. 

Ο Ελβετός ανέκτησε γρήγορα την αυτοπεποίθηση του στο 4ο σετ, έκανε μπρέικ στο 5ο γκέιμ κι έφτασε στο 6-4 για το 2-2. 

Στο θρίλερ του 5ου σετ ο Τζόκοβιτς έκανε πρώτος μπρέικ για να προηγηθεί με 4-2, αλλά ο Φέντερερ απάντησε άμεσα ισοφαρίζοντας σε 4-4. 

Συνέχισαν κρατώντας το σερβίς τους μέχρι το 7-7 κι όταν ο Φέντερερ έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του για το 8-7, ο Τζόκοβιτς απέδειξε για ποιο λόγο είναι ο δυσκολότερος να νικήσει κανείς σε αυτό το άθλημα. Πήρε πίσω το μπρέικ κι όταν ο Φέντερερ εκ νέου τον απείλησε με διπλό match point στο σερβίς του Σέρβου, η αλύγιστη εσωτερική δύναμη του Τζόκοβιτς τον οδήγησε και πάλι στο φως. 12-12 και tie break, όπως προβλέπει από φέτος ο κανονισμός στο 5ο σετ. 

Ο Τζόκοβιτς κυριάρχησε από την αρχή, έφτασε στο 7-3 και έσφιξε τις γροθιές του για τη νέα σελίδα στην ιστορία του τένις που φέρει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του. 



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.