Ο Εξάστερος ξεγύμνωσε τη Βασίλισσα! (video)

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι και συνέντριψε τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ με σκορ 95-67, στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι και συνέντριψε τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ με σκορ 95-67, στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. 

Ο Στιβ Νας είχε μπει στο σώμα του Νικ Καλάθη για τα καλά το βράδυ της Τρίτης και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έδωσε μία υπέροχη παράσταση μπροστά σε σχεδόν 20.000 φιλάθλους της ομάδας. Ο ηγέτης των «πρασίνων» σταμάτησε στους έντεκα πόντους ενώ έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ στις ασίστ αφού μοίρασε 16, ενώ το προηγούμενο ήταν 13. 

Εκτός αυτού, φανταστικός ήταν ο και ο Τζέιμς που σκόραρε 24 πόντους ενώ μάζεψε οκτώ ριμπάουντ και έδωσε και τρεις ασίστ. 

Εκκωφαντικό ξεκίνημα!

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εκρηκτικά. Οι παίκτες του Πασκουάλ μπήκαν στο ματς με το μαχαίρι στα δόντια προσπαθώντας να πιέσουν τη Ρεάλ και το κατάφεραν σε απόλυτο βαθμό στα πρώτα δυόμισι λεπτά πραγματοποιώντας ένα σερί 12-0. 

Ο κόσμος έδωσε δυναμικό «παρών» και οι γηπεδούχοι έβγαλαν τρομερή ενέργεια από την άμυνά τους με αποτέλεσμα να αναγκάσουν τον Πάμπλο Λάσο να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ μετά το 12-0. 

Η Ρεάλ είχε πελαγώσει από τη φανταστική άμυνα των «πράσινων» μοιάζοντας με τον Τιτανικό που πάει καρφί για το παγόβουνο, με τον Παναθηναϊκό να κάνει ό,τι θέλει και να ξεσηκώνει το κοινό που είχε γεμίσει τις κερκίδες του ΟΑΚΑ. 

Ο Καλάθης ήταν αυτός που κρατούσε την μπαγκέτα στην οργάνωση και μοίραζε τις ασίστ σαν … στραγάλια στους ιπτάμενους Γκιστ και Αντετοκούνμπο με αποτέλεσμα η Ρεάλ να μείνει χωρίς σκορ στα πρώτα τέσσερα λεπτά. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι το πρώτο καλάθι των φιλοξενούμενων ήρθε με τη συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου με τον Πασκουάλ ωστόσο να φωνάζει «ηρεμία» στους παίκτες του γνωρίζοντας τους κινδύνους που κρύβουν τέτοιου είδους εκκινήσεις. 

Στο τελευταίο τετράλεπτο της περιόδου η Ρεάλ προσπάθησε να βγάλει αντίδραση με αποτέλεσμα να τρέξει ένα σερί 11-3 και να μειώσει τη διαφορά αισθητά και τις δύο ομάδες να τελειώνουν το δεκάλεπτο με το σκορ να είναι στο 26-13. 

Απόλυτος κυρίαρχος

Στη δεύτερη περίοδο η Ρεάλ προσπάθησε να πιέσει και να βγάλει αντίδραση τρέχοντας ένα σερί 4-0, ρίχνοντας μετά από ώρα τη διαφορά σε μονοψήφια νούμερα. 

Ο Πασκουάλ ξεκίνησε την περίοδο με τον Καλάθη στον πάγκο και τον Πέιν στο παρκέ, θέλοντας οι γκαρντ του να τροφοδοτήσουν τον ψηλό μέσα στη ρακέτα. 

Στο πρώτο μισό της περιόδου ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να αντιμετωπίσει το ξέσπασμα της Ρεάλ αλλά και την αλλαγή προσώπων από τον Ισπανό τεχνικό και το κατάφερε σε αρκετά καλό βαθμό διατηρώντας μια διαφορά «ασφαλείας». 

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε την ψυχραιμία του, είχε την απαραίτητη συγκέντρωση και ήλεγχε απόλυτα το ρυθμό του αγώνα έχοντας πετάξει εκτός παιχνιδιού τη Ρεάλ, χτίζοντας εκ νέου μια διαφορά 15 πόντων (38-23), τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους αλλά στο τελευταίο δίλεπτο πίεσαν ακόμα περισσότερο με αποτέλεσμα να φτάσουν ακόμα και στο +18 (46-28) και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με τους «πράσινους» να προηγούνται 46-30. 

Βγαλμένος από διαστημικό σενάριο…

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός καλούταν να διαχειριστεί την παγίδα που ίσως του δημιουργούσε η μεγάλη διαφορά στο σκορ και στο πρώτο τετράλεπτο το πραγματοποίησε σε αρκετά καλό βαθμό. 

Οι γηπεδούχοι παρουσίασαν στο παρκέ του ΟΑΚΑ ένα από τα πιο μυαλωμένα παιχνίδια του στη σεζόν και ήλεγχε απόλυτα το ρυθμό του αγώνα. 

Μάλιστα, το άρτιο συγκρότημα του Πασκουάλ έφτασε τη διαφορά στους είκοσι πόντους (54-34) και το μόνο που έμενε ήταν οι γηπεδούχοι να τελειώσουν τη δουλειά που είχαν κάνει σε άριστο βαθμό για 25 αγωνιστικά λεπτά. 

Η «Βασίλισσα» έδειχνε να μην μπορεί να ακολουθήσει τον εξωφρενικό ρυθμό των γηπεδούχων, με τη διαφορά να βρίσκεται σταθερά πάνω από τους είκοσι πόντους και τον Λάσο να κοιτά αποσβολωμένος αυτό το συνονθύλευμα που λεγόταν Ρεάλ. Ο Παναθηναϊκός, σε αυτή την περίοδο δεν άφησε στιγμή το πόδι απ’ το γκάζι με αποτέλεσμα να φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη και τις δύο ομάδες να πάνε στην τελευταία περίοδο με το σκορ στο 77-44.

Τυπική διαδικασία

Όπως ήταν αναμενόμενο, η τέταρτη και τελευταία περίοδος ήταν μία τυπική διαδικασία. 

Η Ρεάλ είχε πετάξει λευκή πετσέτα και το μόνο που ήθελε ήταν να μειώσει τη διαφορά για να μπορέσει να φτάσει τη διαφορά σε αξιοπρεπή επίπεδα. 

Ο Πασκουάλ, όπως ήταν λογικό, χρησιμοποίησε τη λεγόμενη second unit προκειμένου να δώσει ανάσες στους Καλάθη, Τζέιμς, Γκιστ, Σίνγκλετον. 

Το τελικό σκορ έγραψε 95-67 με τους γηπεδούχους να ετοιμάζονται πλέον για το δεύτερο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ σε 48 ώρες. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.