Μαρκόπουλος : «Ο ΠΑΟΚ σε κάθε παιχνίδι παίζει για τη νίκη»


Ο Σούλης Μαρκόπουλος στάθηκε στην απουσία του Κώστα Βασιλειάδη από το παιχνίδι με τη Βαλένθια, ωστόσο τόνισε πως ο ΠΑΟΚ παίζει πάντα για τη νίκη και θα το κάνει και κόντρα στους Ισπανούς.

«Ο ΠΑΟΚ σε κάθε παιχνίδι παίζει για τη νίκη. Δε σημαδεύεις αγώνες, σε όλα πρέπει να είσαι ανταγωνιστικός, βάσει των προϋποθέσεων που έχεις. Το ίδιο ισχύει και για το αυριανό ματς με τη Βαλένθια, απέναντι στην οποία θέλουμε τη νίκη. Είναι ομάδα που παίζει γρήγορο μπάσκετ, με σκληρή άμυνα, διαθέτει γυμνασμένα κορμιά, είναι δυνατή στο τρίποντο. Χρειάζεται να την παρακολουθήσεις πολύ και να εστιάσεις σε όποιες αδυναμίες έχει και σε συνδυασμό με δική σου καλή απόδοση, να προσπαθήσεις να πάρεις τη νίκη», δήλωσε αρχικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

Για τον όμιλο του ΠΑΟΚ και τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ανέφερε: «Κανείς δεν ξέρει πως θα πάνε τα αποτελέσματα και τι θα γίνει στον όμιλο. Η Λιμόζ κέρδισε τη Βαλένθια, παίζει πολύ διαφορετικά από εμάς».

Για την απουσία του Βασιλειάδη, είπε: «Δεν τον είχαμε ούτε στο πρώτο παιχνίδι στην Ισπανία. Κάθε παίκτης είναι πολύ αναγκαίος στην ομάδα, ιδιαίτερα σε μας που δεν έχουμε πολλούς πολύ καλούς παίκτες. Νομίζω ότι οι υπόλοιποι παίκτες μπορούν να προσφέρουν το κάτι παραπάνω για να καλύψουν γίνονται εύκολα, αλλά αυτό δε λέει τίποτα, πρέπει να παλεύουμε για το καλύτερο».

Από την πλευρά των παικτών, ο Μιλένκο Τέπιτς, ανέφερε: «Είμαστε ακόμη “ζωντανοί” για το Eurocup. Η Βαλένθια και η Λιμόζ είναι καλύτερες ομάδες, τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά έχουμε ακόμη ελπίδες για την πρόκριση, αν κάνουμε δύο νίκες. Θυμάμαι στην πρώτη φάση, μετά τον αγώνα με τη Ζενίτ, ήμασταν στο 2-5, αλλά προκριθήκαμε. Δεν πρέπει να κοιτάμε τα προβλήματά μας, τους τραυματισμούς, τα αρνητικά αποτελέσματα. Αθλητές είμαστε πρέπει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο πάντα. Πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας. Η Βαλένθια σίγουρα είναι καλύτερη ομάδα, με πλουσιότερο μπάτζετ, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας πτοεί. Σεβόμαστε τη Βαλένθια, πρέπει να σεβαστούμε περισσότερο, όμως, τους εαυτούς μας. Δεν παίζουν τα χρήματα ή τα προηγούμενα αποτελέσματα, κάθε παιχνίδι είναι “ζωντανή” στιγμή».

Με τη σειρά του, ο Ουίλιαμ Χάτσερ, δήλωσε: «Πάντα διεκδικούμε τη νίκη, το ίδιο θα κάνουμε και αύριο. Είναι πρόβλημα που θα λείπει ένας από τους καλύτερους παίκτες μας (Βασιλειάδης), δεν ξέρουμε πως θα εμφανιστεί και ο αντίπαλος.

Δεν μπορώ να μιλήσω για όλους. Η ψυχολογία μου δεν έχει επηρεαστεί πολύ από τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα, παρότι κανείς δε θέλει να έχει ήττες. Κάθε μέρα είναι μία καινούργια ημέρα. Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί δεν καταφέρνουμε να διατηρήσουμε τις διαφορές που αποκτάμε σε παιχνίδια μας. Αν είχα την απάντηση δε θα συνέβαινε ξανά ποτέ αυτό. Σε κάποιες καταστάσεις, κάποιοι παίκτες, δεχόμαστε περισσότερη πίεση. Το να παίζεις στον ΠΑΟΚ δεν είναι το ίδιο με να παίζεις σε άλλη ομάδα. Η πίεση για το αποτέλεσμα δημιουργεί πρόβλημα. Γενικότερα η πίεση υπάρχει στο ελληνικό πρωτάθλημα, όχι μόνο στην ομάδα μας. Κάθε παίκτης νιώθει μεγαλύτερη πίεση για το αποτέλεσμα εδώ και αυτό τον επηρεάζει. Συμβαίνει ακόμη και στον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, που είναι ομάδες με μεγαλύτερο και καλύτερο ρόστερ, αλλά και στην ΑΕΚ, τον Αρη. Στο εξωτερικό δε συμβαίνει αυτό. Για μένα αυτή η κατάσταση, που τη γνωρίζω από την προηγούμενη θητεία μου στο πρωτάθλημα, αντιμετωπίζεται, δε νιώθω την πίεση, άλλοι παίκτες δεν μπορούν το κάνουν». 

Τέλος, ο Αμερικανός, συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι η ομάδα μας είναι σε καλή κατάσταση, παρότι δεν έχουμε τόσο μεγάλο ρόστερ. Με ένα παιχνίδι την εβδομάδα, αν δεν έχουμε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, ίσως να είναι καλύτερα για κάποιους παίκτες, για να μπορούν να νιώθουν μεγαλύτερη φρεσκάδα. Αυτό όμως δεν είναι απόλυτο, γιατί όλοι θέλουν να παίζουν στην Ευρώπη. Σωματικά είναι καλύτερο, αλλά όχι και ψυχολογικά». 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.