Εκρηκτική και συντηρητική (video)

Η ΑΕΚ έκανε γκολ και τις τρεις πρώτες της τελικές εναντίον του Πανθρακικού και με το σκορ από το 17' στο 3-0 κατέβασε στη συνέχεια ταχύτητα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Η ΑΕΚ έκανε γκολ και τις τρεις πρώτες της τελικές εναντίον του Πανθρακικού και με το σκορ από το 17′ στο 3-0 κατέβασε στη συνέχεια ταχύτητα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Χωρίς να δώσει κανένα δικαίωμα, η Ένωση έκανε το καθήκον της και αύξησε τη διαφορά από τον τρίτο Παναθηναϊκό στους 8 βαθμούς, κερδίζοντας προσωρινά και πόντο ενόψει των πλέι οφ.

Ο Πανθρακικός από την άλλη αφού… χάθηκε στα συστήματα, γνώρισε φυσιολογικά την ήττα, αλλά απέφυγε τουλάχιστον τη συντριβή, η οποία στο πρώτο 20λεπτο έμοιαζε πολύ πιθανή. Ακόμα κι έτσι, βέβαια, η ομάδα της Κομοτηνής ήρθε ακόμη πιο κοντά και στον μαθηματικό υποβιβασμό.

Τα αρχικά πλάνα
Σύστημα 4-4-2 με ρόμβο για πρώτη φορά από τον Πογιέτ, με τους Γκάλο, Κολοβέτσιο, Άρθο, Σοϊλέδη από δεξιά προς αριστερά μπροστά απ’ τον Μπαρόχα, τον Σιμόες κόφτη, τους Κορδέρο, Μάνταλο εσωτερικούς χαφ και τον Μπουονανότε σε ρόλο δεκαριού πίσω από τους Αραβίδη, Πέκχαρτ.

Στο 5-4-1 του Στοΐνοβιτς  από την άλλη, αφού ο Χατζηνικολάου έμεινε στην Κομοτηνή λόγω ίωσης, ο Γιούδας ήταν στο τέρμα, οι Παπαγεωργίου (δεξιά) και Χρήστου μπακ χαφ και οι Μελίσσης, Μπουγαΐδης, Ποτουρίδης συνέθεσαν την τριάδα στο κέντρο της άμυνας. Λαδάκης, Ηλιάδης ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, με τους Μπαϊκαρά, Χασομέρη εσωτερικούς χαφ και τον Ντιγκινί στην επίθεση. Μετά την τραγική εικόνα της ομάδας στο πρώτο 20λεπτο, το σύστημα “γύρισε” σε 4-4-2, γεγονός που τη βοήθησε να σώσει τα προσχήματα.

Τέταρτο… φωτιά
Όλα στο ΟΑΚΑ κρίθηκαν πολύ νωρίς. Μόλις στο 4′ ο Μπουονανότε συνδύασε την επιστροφή του στην 11άδα με γκολ, αδειάζοντας τους αντίπαλους αμυντικούς και νικώντας τον Γιούδα με δεξί σουτ. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Αραβίδης.

Αρχικά, στο 11′ μετά από σέντρα του Σοϊλέδη έκανε με κεφαλιά το 2-0. Στο 17′ δε, μετά από ασίστ του Μάνταλου δε δυσκολεύτηκε από κοντά να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και να τελειώσει το βαθμολογικό ενδιαφέρον της αναμέτρησης.

Κάπου εκεί η ΑΕΚ άρχισε να ρίχνει τον ρυθμό της. Είχε, βέβαια, την υπεροχή, αλλά δεν απείλησε ξανά ουσιαστικά τον Γιούδα μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου. Το ξεχωριστό μέχρι το 45′ είναι οι δύο αναγκαστικές αλλαγές του Πογιέτ, καθώς βγήκαν οι Σοϊλέδης, Κολοβέτσιος και πήραν τις θέσεις τους οι Βασιλαντωνόπουλος, στο ντεμπούτο του στη Σούπερ Λιγκ με την Ένωση και Λαμπρόπουλος.

Αλλαγές και για τον Στοΐνοβιτς
Δύο αναγκαστικές αλλαγές έκαναν και οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο μέρος. Η πρώτη στο 79′ με τον Πεταυράκη να αντικαθιστά τον Χασομέρη, η δεύτερη στο φινάλε με τον 16χρονο τερματοφύλακα Τζελέπη να παίρνει τη θέση του Γιούδα και να κάνει επίσης ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία.

Κατά τα άλλα, δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα. Η ΑΕΚ σε χαμηλό τέμπο έψαξε το γκολ κυρίως με κάποια σουτ του Μάνταλου, αλλά δεν το βρήκε, όπως ούτε και  οι φιλοξενούμενοι. Ο Ηλιάδης για τον Πανθρακικό δοκίμασε τρεις φορές με σουτ να νικήσει τον Μπαρόχα, αλλά επίσης δεν τα κατάφερε ποτέ, με καλύτερη προσπάθειά του αυτή στο 89′, που έστειλε την μπάλα άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

ΑΕΚ (Πογιέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος (34′ Λαμπρόπουλος), Άρθο, Σοϊλέδης (26′ Βασιλαντωνόπουλος), Σιμόες, Κορδέρο (89′ Πλατέλλας), Μάνταλος, Μπουονανότε, Αραβίδης, Πέκχαρτ

Πανθρακικός (Στοΐνοβιτς): Γιούδας (86′ Τζελέπης), Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Μπουγαΐδης, Ποτουρίδης, Χρήστου (72′ Τσιάρας), Ηλιάδης, Λαδάκης, Μπαϊκαρά, Χασομέρης (79′ Πεταυράκης), Ντιγκινί


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.