Η Epic Games μηνύει YouTubers που προωθούν και πουλάνε Fortnite Cheats

Έπεσαν banhammers.Η Epic Games μήνυσε τους YouTubers Brandon "Golden Modz" Lucas και τον Colton...

Έπεσαν banhammers.

Η Epic Games μήνυσε τους YouTubers Brandon “Golden Modz” Lucas και τον Colton “Excentric” Conter για την υποτιθέμενη χρήση, προώθηση και πώληση Fortnite cheats στο YouTube και σε άλλα κανάλια κοινωνικών μέσων.

Η αγωγή της Βόρειας Καρολίνας, που δημοσιεύθηκε στο TorrentFreak, ισχυρίζεται ότι οι πράξεις του Lucas και του Conter παραβιάζουν τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων, είναι παραβιάσεις της σύμβασης και θα μπορούσαν να θεωρηθούν “άδικες και παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές και αθέμιτες μέθοδοι ανταγωνισμού”. Η Epic ισχυρίζεται ότι τόσο ο Lucas όσο και ο Conter έχουν δεχθεί ban για τη χρήση των cheats στα βίντεό τους, αλλά συνέχισαν να τα χρησιμοποιούν δημιουργώντας νέους λογαριασμούς με ψευδείς πληροφορίες.

Περαιτέρω, η αγωγή ισχυρίζεται ότι ο Lucas προωθεί και πουλάει “hacks και/ή λογαριασμούς Fortnite προφορτωμένους με hacks. Αυτά τα hacks επιτρέπουν στους χρήστες τους να τροποποιήσουν παρανόμως το λογισμικό του Fortnite”. Η Epic λέει ότι τα hacks αυτά “δημιουργούν ένα άνισο πεδίο ανταγωνισμού που έρχεται εις βάρος της Epic και μελών της κοινότητας Fortnite”. Αυτές οι ενέργειες, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της αγωγής, είναι άδικες, παράνομες και καταστρέφουν την ακεραιότητα του δίκαιου παιχνιδιού στο Fortnite.

“Αν και ισχυρίζεται ότι είναι ενάντια στην εξαπάτηση σε ανταγωνιστικά video games, [και ότι αυτός] κάνει αυτά τα βίντεο μόνο για διασκέδαση που φέρνει [τους ανθρώπους] στο κανάλι του, ο Lucas χρησιμοποιεί τα βίντεο για να να επιδείξει και να προωθήσει τα hacks που πουλάει και να κατευθύνει όσους παρακολουθούν τα βίντεο στους ιστότοπους όπου τα πουλάει.”

Τον Σεπτέμβριο, ο Lucas ανέβασε ένα βίντεο που εξηγεί ότι η Epic είχε κατεβάσει από το YouTube εννέα από τα βίντεο του. Στο βίντεο, ο Λουκάς έθεσε υπό αμφισβήτηση τον λόγο για τον οποίο η Epic τον στόχευε, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε “καμία ένδειξη για τίποτα άλλο από ένα κανονικό βίντεο Fortnite”. Διαμαρτυρήθηκε επίσης για την κίνηση επειδή είπε ότι υπάρχουν περίπου χίλιες άλλοι Fortnite YouTubers, πολλοί από τους οποίους “διαρρέουν περιεχόμενο που δεν έχει κυκλοφορήσει στα βίντεο τους, διαρρέουν skins, χρησιμοποιούν hacks, χρησιμοποιούν modded skins”. Ως εκ τούτου, ο Λούκας είπε ότι αισθάνθηκε σχεδόν σαν να «δέχεται διακρίσεις» από την Epic.

Παρόλα αυτά, η αγωγή της Epic ισχυρίζεται ότι ο Lucas και ο Conter “κλέβουν” λόγω της χρήσης των aimbots που τους επιτρέπουν να στοχεύουν αυτόματα και να σκοτώνουν άλλους παίκτες χωρίς χειροκίνητο στόχο. Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο η Epic λέει ότι οι δύο αυτοί κλέβουν είναι με τη χρήση των “ESP” hacks για να δουν τα πράγματα που οι παίκτες δεν μπορούν να δουν, όπως κρυμμένο loot ή παίκτες που κανονικά θα ήταν εκτός του πεδίου όρασης τους.

Επιπλέον, η Epic είπε ότι οι κατηγορούμενοι έχουν αστειευτεί σε κάποια βίντεο ότι αυτά τα hacks τους δίνουν «μαγικές» δυνάμεις που τους αφήνουν να μετακινηθούν και να νικήσουν άλλους παίκτες. “Σε κανέναν δεν αρέσει ένας απατεώνας”, λέει η αγωγή. “Και σε κανέναν δεν αρέσει να παίζει με απατεώνες”.

Η Epic είπε στο BBC ότι δεν σχολιάζει τις τρέχουσες νομικές υποθέσεις αλλά εξέδωσε μια γενική δήλωση σχετικά με τους Fortnite cheaters.

“Όταν οι cheaters χρησιμοποιούν aimbots ή άλλες τεχνολογίες εξαπάτησης για να κερδίσουν ένα αθέμιτο πλεονέκτημα, καταστρέφουν τα παιχνίδια για τους ανθρώπους που παίζουν δίκαια”, αναφέρει η δήλωση. “Λαμβάνουμε σοβαρά τα cheats και θα ψάξουμε όλες τις διαθέσιμες επιλογές για να βεβαιωθούμε ότι τα παιχνίδια μας είναι διασκεδαστικά, δίκαια και ανταγωνιστικά για όλους τους παίκτες”.

Η Epic έχει πάρει αρκετά σοβαρά τα cheats στο Fortnite, επειδή πρόσφατα απέκτησε την Kamu, μια φινλανδική εταιρεία που παράγει την τεχνολογία της Fortnite κατά των cheats. Νωρίτερα φέτος, δεκάδες χιλιάδες παίκτες του Fortnite κατέβασαν μια εφαρμογή για V-Bucks γεμάτη με ιούς.


Αν ο Θοδωρής aka “Ankh” δεν γράφει ή δεν παίζει κάποιο MMO θα τον βρείτε στο Facebook αλλά και το YouTube.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.