Μάρκο Ρόις: Ένας πραγματικός ηγέτης!

O Μάρκο Ρόις είναι ένας πραγματικός ηγέτης. Ένας από τους τελευταίους ρομαντικούς που το μόνο που τον νοιάζει είναι να παίζει ποδόσφαιρο για την ομάδα που θαύμαζε από μικρό παιδί!

Μετά το τέλος του αγώνα με τη Μπάγερν όλοι οι παίκτες της Μπορούσια βρέθηκαν μπροστά στη Südtribüne, όπου αποθεώθηκαν από τους οπαδούς. Ανάμεσά τους ήταν, φυσικά, και ο Μάρκο Ρόις, που γνώρισε την αποθέωση. Κουρασμένος, αλλά χαρούμενος. Μία στιγμή ηρεμίας ύστερα από το τρελό ματς με τη Μπάγερν, στο οποίο πέτυχε δύο γκολ, έτρεξε τα περισσότερα χιλιόμετρα από κάθε άλλον και έκανε τις περισσότερες τελικές προσπάθειες.

Ο Λουσιάν Φαβρ είχε σπεύσει να συγχαρεί τους παίκτες του πριν βρεθούν στο πέταλο, όμως για τον Ρόις επιφύλαξε ειδική μεταχείριση: ένα πατρικό χτύπημα στην πλάτη και ένα «μπράβο Μάρκο!» ήταν αρκετό. Η σχέση τους, άλλωστε, από την κοινή τους θητεία στη Γκλάντμπαχ παραμένει ιδιαίτερη. Ο 29χρονος έφτασε τα 8 γκολ στη Bundesliga, όσα δεν είχε πετύχει σε καμία από τις δύο τελευταίες σεζόν και με τη Μπορούσια  στην κορυφή δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του.

Δεν είναι μόνο οι αγωνιστικές του επιδόσεις, αλλά και η καθοδήγηση που δίνει σε αυτό το γεμάτο νεαρούς παίκτες ρόστερ. «Δεν είναι μόνο ο αρχηγός μας, αλλά και το πρότυπό μας», θα πει με ενθουσιασμό ο Μπρούουν Λάρσεν. Απαλλαγμένος από το άγχος μετά το τέλος του αγώνα ο Ρόις  έδωσε τη δική του εκδοχή για τη σημαντικότερη, ίσως, στιγμή του αγώνα: τη φάση που έκανε το 2-2.

«Όταν είδα τη μπάλα να έρχεται, οι πιθανές καταλήξεις ήταν δύο», είπε. «Είτε θα κατέληγε στη Südtribüne είτε στα δίχτυα. Είμαι χαρούμενος που έγινε το δεύτερο!». Μόλις στο 10’, τη στιγμή που η Μπάγερν ασκούσε μεγάλη πίεση, είχε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αλλά βιάστηκε και έδωσε την ευκαιρία στον Νόιερ να σώσει τους φιλοξενούμενους. «Στο τέλος μπορώ να γελάσω με αυτό, αλλά αν δεν είχε αυτή την εξέλιξη το ματς, θα ήμουν πολύ ενοχλημένος», τόνισε ο Ρόις.

Κατά κάποιον τρόπο εκφράζει την αλλαγή νοοτροπίας που βλέπουμε φέτος στη Μπορούσια . Ποτέ δεν τα παράτησε παρά τους συνεχόμενους τραυματισμούς και ποτέ δεν σκέφτηκε να φύγει, όταν αγωνιστικά ο σύλλογος είχε πάρει την κάτω βόλτα. Έδειξε την ίδια υπομονή στη Μπορούσια , που του έδειξε και εκείνη. Κάπως έτσι, κανένας φέτος δεν το βάζει κάτω στην ομάδα του Φαβρ και η μία ανατροπή διαδέχεται την άλλη.

«Ένιωσα ότι κάτι καλό γίνεται εδώ», θα πει ο 29χρονος μέσος σχετικά με τις σκέψεις που είχε το καλοκαίρι. «Και αυτό ακριβώς συμβαίνει!», διαπίστωσε τώρα, έστω και αν τους κάλεσε όλους να μείνουν με τα πόδια στο έδαφος, καθώς μένει πολύς δρόμος ακόμα στη Bundesliga. Σε προσωπικό επίπεδο, κάνει από το ξεκίνημα της σεζόν τη διαφορά όχι μόνο εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά και εκτός. «Τώρα, παίζω στη θέσω που μου αρέσει περισσότερο. Νιώθω πολύ άνετα με τα υπόλοιπα παιδιά, δουλεύουμε καλά ως ομάδα και περνάμε πολύ καλά μαζί».

Ο αρχηγός τους οδηγεί. «Φαίνεται πόσο περήφανος είναι για αυτό και του έχει δώσει τρομερή ώθηση», αποκάλυψε ο τεχνικός διευθυντής της Μπορούσια, Μίχαελ Τσορκ. «Φυσικά και παίρνω την ευθύνη τώρα περισσότερο από ποτέ», δήλωσε από την πλευρά του ο Reus και κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει τη Bild, όταν πριν λίγες ημέρες είχε παραφράσει το όνομα του συλλόγου σε «BoReusia Dortmund».

Ο άνθρωπος που τον είχε αγοράσει μόλις για 1 εκατ. ευρώ από τη Ροτ Βάις Άλεν και τον είδε με βαριά καρδιά να αφήνει τη Γκλαντμπαχ για να επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς τους, ήταν ξεκάθαρος. «Είναι ώριμος, είναι αρχηγός και αυτή τη στιγμή ο καλύτερος Γερμανός παίκτης», σχολίασε ο τεχνικός διευθυντής της πρώην του ομάδας, Μαξ Έμπερλ, και μαζί του συμφωνούν, πλέον, όλοι…

Πηγή: www.dortmund.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.