Ο Τσέιμπερς στοχεύει Κωνσταντινούπολη, Ελσίνκι κι ελπίζει στο CAS για Λονδίνο

Κανονικά προετοιμάζεται ο Ντουέιν Τσέιμπερς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, παρά τον ισόβιο αποκλεισμό από τη διοργάνωση που του έχει επιβάλει η βρετανική Ολυμπιακή επιτροπή για παράβαση του κανονισμού ντόπινγκ.

Κανονικά προετοιμάζεται ο Ντουέιν Τσέιμπερς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, παρά τον ισόβιο αποκλεισμό από τη διοργάνωση που του έχει επιβάλει η βρετανική Ολυμπιακή επιτροπή για παράβαση του κανονισμού ντόπινγκ.

Ο έμπειρος σπρίντερ κέρδισε την Κυριακή τα 60μ στα βρετανικά τράιαλ για τη πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης και αμέσως μετά δήλωσε ότι συνεχίζει τις δυνατές προπονήσεις με στόχο το Λονδίνο και με την ελπίδα ότι η ποινή του θα εκπέσει.

Το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS) θα συνεδριάσει στις 12 Μαρτίου για να αποφασίσει σχετικά με τη νομιμότητα του σχετικού κανονισμού της βρετανικής Ολυμπιακής επιτροπής για την «επιλεξιμότητα» των αθλητών, βάσει του οποίου απαγορεύεται σε αθλητές όπως ο Τσέιμπερς να συμμετέχουν σε ΟΛυμπιακούς Αγώνες, επειδή έχουν εκτίσει ποινή αποκλεισμού για χρήση αναβολικών.

«Πρέπει να είμαι προετοιμασμένος και αν οι πόρτες ανοίξουν, τουλάχιστον τότε να είμαι καλά προετοιμασμένος για να συμμετάσχω με τις καλύτερες προϋποθέσεις», δήλωσε ο 33χρονος πρωταθλητής Ευρώπης. «Αυτή είναι η γνώμη μου, αλλά δεν είναι στα χέρια μου η απόφαση. Αν δεν τα καταφέρω για το Λονδίνο, τότε υπάρχει για μένα τον Ιούνιο το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ελσίνκι».

Ο Τσέιμπερς, τιμωρήθηκε με δύο χρόνια το 2003 για χρήση της ουσίας τετραϋδρογεστρινόνη, γνωστής και ως THG, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί και ισόβιος αποκλεισμός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, απόφαση όμως που πιθανότατα θα πέσει στο CAS. Επέστρεψε όμως στις διεθνείς διοργανώσεις της IAAF και της EAA, όπως είχε δικαίωμα και κατάφερε να κερδίσει χρυσά μετάλλια στα 60μ κλειστού στίβου, τόσο στο Ευρωπαϊκό του 2009, όσο και στο Παγκόσμιο του 2010.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.