Έτσι προκρίνεται ο ΠΑΟΚ

Στα... χαρτιά ενδέχεται να λύσουν τις διαφορές τους ο ΠΑΟΚ, η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και η Βίντι, μετά το τέλος και της 6ης αγωνιστικής του ομίλου L του Europa League

Σε θρίλερ ενδέχεται να εξελιχθεί η πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League σε ό,τι αφορά στον όμιλο του ΠΑΟΚ. Αυτό θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της επόμενης αγωνιστικής του group L, που είναι η 6η και τελευταία. Η Τσέλσι έχει πάρει ήδη την πρόκριση, ενώ οι άλλοι τρεις συμμετέχοντες θα κονταροχτυπηθούν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του τελευταίου τους αγώνα.
Μετά τους αγώνες της 5ης αγωνιστικής, την εντός έδρας νίκη της ΜΠΑΤΕ επί της Βίντι και την ήττα του ΠΑΟΚ από την Τσέλσι, στο βαθμολογικό πίνακα οι δύο πρώτες έχουν από 6 βαθμούς κι ο “Δικέφαλος” 3. Τόσο η ΜΠΑΤΕ, όσο και η Βίντι έχουν από δύο νίκες, με την πρώτη να έχει νικήσει δύο φορές τη δεύτερη και τη δεύτερη να μετράει δύο νίκες επί του ΠΑΟΚ. Η ΜΠΑΤΕ έχει 6 γκολ υπέρ και 8 σε βάρος και η Βίντι 3-5. Ο ΠΑΟΚ είναι στο 4-8 και μετράει μία νίκη επί της ΜΠΑΤΕ με σκορ 4-1.
Όλα τα παραπάνω ενδέχεται να παίξουν το ρόλο τους την τελευταία αγωνιστική (13/12), αν ο ΠΑΟΚ νικήσει στην Τούμπα την ΜΠΑΤΕ και η Βίντι ηττηθεί στην έδρα της από την Τσέλσι. Σε αυτή την περίπτωση, οι τρεις ομάδες θα ισοβαθμήσουν στη δεύτερη θέση, πίσω από τους Λονδρέζους, στους έξι βαθμούς. Επομένως, η πρόκριση θα εξασφαλιστεί για μία από τις τρεις ομάδες από τα κριτήρια της UEFA, τα οποία είναι:
1) Οι βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια
2) Η διαφορά των γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια
3) Η καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια
4) Η καλύτερη εντός έδρας επίθεση
5) Η διαφορά τερμάτων συνολικά
6) Η καλύτερη επίθεση συνολικά
7) Η καλύτερη εκτός έδρας επίθεση συνολικά
8) Οι περισσότερες νίκες
9) Οι περισσότερες εκτός έδρας νίκες
10) Οι βαθμοί ποινής που έχει κάθε ομάδα
11) Η κατάταξη στον πίνακα της UEFA.
Με βάση τα κριτήρια, αν ο ΠΑΟΚ νικήσει την ΜΠΑΤΕ, τότε και οι τρεις ομάδες θα έχουν ίδιους βαθμούς στα μεταξύ τους, αφού όλες θα έχουν από δύο νίκες: δύο η ΜΠΑΤΕ επί της Βίντι, δύο ο ΠΑΟΚ επί της ΜΠΑΤΕ και δύο η Βίντι επί του ΠΑΟΚ. Πρακτικώς, αυτό σημαίνει ότι η διαφορά των γκολ στα μεταξύ τους θα παίξει μεγάλο ρόλο. Αυτή τη στιγμή, η ΜΠΑΤΕ είναι στο 5-4, η Βίντι στο 3-4 και ο ΠΑΟΚ στο 4-4.

Άρα, με νίκη 1-0 επί της ΜΠΑΤΕ, ο ΠΑΟΚ προκρινέται, με διαφορά τερμάτων 5-4, και ήττα της Βίντι από την Τσέλσι, καθώς ισοβαθμεί στα τέρματα με την ΜΠΑΤΕ, αλλά θα έχει δύο νίκες σε βάρος της.

Η βαθμολογία του 12 ομίλου μετά από 5 αγώνες

1) Τσέλσι 15 (10-1)
2) ΜΠΑΤΕ 6 (6-8)
3) Βίντι 6 (3-5)
4) ΠΑΟΚ 3 (4-9)

Η 6η και τελευταία αγωνιστική (13/12)

ΠΑΟΚ-ΜΠΑΤΕ
Βίντι-Τσέλσι


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.