Δημητρέλος στο novasports.gr: “Τώρα ας βάλουν τα χρήματα”

Λίγα λεπτά μετά την επιστροφή του από την Ελβετία, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέας Δημητρέλος μίλησε στο novasports.gr για την παράταση που κατάφερε να πάρει η ΑΕΚ από την Ουέφα και για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν.

Λίγα λεπτά μετά την επιστροφή του από την Ελβετία, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέας Δημητρέλος μίλησε στο novasports.gr για την παράταση που κατάφερε να πάρει η ΑΕΚ από την Ουέφα και για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν.


Εδώ και μέρες, ελάχιστοι πίστευαν ότι η Ένωση θα καταφέρει να ακούσει από την ΟΥΕΦΑ ότι της δίνεται η παράταση που ήθελε, μέχρι τις 31 Μαρτίου, ώστε να αποδείξει ότι παραμένει σε τροχιά εξυγίανσης. Από την πρώτη στιγμή που ο Ανδρέας Δημητρέλος ανέλαβε τα καθήκοντά του  έκανε ό, τι περνούσε απ’ το χέρι του για να καταφέρει να πείσει την πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, για να “κερδίσει” χρόνο, ώστε να αποφύγει ο δικέφαλος τον αποκλεισμό. Η απόφαση της ΟΥΕΦΑ σίγουρα αποτελεί και προσωπική επιτυχία του προέδρου της “κιτρινόμαυρης” ΠΑΕ, ο οποίος λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης επέστρεψε στην Αθήνα, μαζί με τον πρόεδρο των Supporters, Μάκη Κασνακίδη και μίλησε αποκλειστικά στο novasports.gr για τα όσα συνέβησαν στην Ελβετία, αλλά και για τις επόμενες κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν στο άμεσο μέλλον, ώστε να έχει αξία η συγκεκριμένη απόφαση.


“Η παρουσία που είχαμε ήταν καταλυτική. Για να καταλάβετε, ακόμα και ο εισηγητής που είχε προτείνει τον αποκλεισμό της ΑΕΚ τροποποίησε την εισήγησή του και μας είπε ότι βλέπει να γίνεται μια πραγματική προσπάθεια εξυγίανσης της ομάδας μας. Συγκεκριμένα είπε ότι πρέπει να μας δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία”, υποστήριξε ο κ. Δημητρέλος και συνέχισε: “Τώρα όλο το βάρος πέφτει σ’ αυτούς που έχουν τα χρήματα. Μόνο έτσι θα πετύχουμε το στόχο μας. Και μόνο όμως το γεγονός ότι η ΟΥΕΦΑ ανακοίνωσε ίδια ποινή σε εμάς και στον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει το 1/4 των οφειλών μας, αποτελεί επιτυχία. Φάνηκε ότι πήγαμε εκεί όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένοι. Αν μάλιστα καταφέρουμε να πείσουμε την ΟΥΕΦΑ στις 31 Μαρτίου, το πρόστιμο από 150 χιλιάδες ευρώ θα πέσει στις 100 χιλιάδες ευρώ. Επειδή εμείς έχουμε ήδη διακανονίσει αρκετά από τα χρέη μας, παρουσιαστήκαμε πιο έτοιμοι. Τους εξηγήσαμε και τους πείσαμε ότι από τα 19 εκ. ευρώ, τα οποία φαίνεται ότι χρωστάμε, τα 13 αφορούν σε χρέη προς την εφορία και το δημόσιο και μόνο τα 6 αφορούν σε άλλες οφειλές.”


Όσο για το ποιες κινήσεις θα πρέπει πλέον να κάνει άμεσα η ΑΕΚ, ο Ανδρέας Δημητρέλος υποστήριξε: “Μέχρι τις 31 Μαρτίου πρέπει, πρώτον να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους παίκτες, περίπου δηλαδή 2,3 εκ ευρώ, να κάνουμε τις απαραίτητες ρυθμίσεις για να πάρουμε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και να καταθέσουμε στην ΕΠΟ τα απαραίτητα έγγραφα για την αδειοδότηση στο ελληνικό πρωτάθλημα. Να αποδείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε μια βιώσιμη εταιρία την επόμενη σεζόν, ανεξάρτητα από τις προηγούμενες οφειλές, τις οποίες θα έχουμε ήδη διακανονίσει. Μέχρι το καλοκαίρι πρέπει να μπουν το λιγότερο 4 εκατομμύρια ευρώ, συν ό, τι χρειαστεί για την αδειοδότηση στην Ελλάδα”.


Σε ότι αφορά στη συμφωνία που έγινε με την εφορία για να μην προκύψει ξανά πρόβλημα με το σφράγισμα των εισιτηρίων, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ υποστήριξε: “Η ρύθμιση που συμφωνήσαμε με την εφορία είναι, μετά από κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας, όσα καθαρά κέρδη μένουν, να πηγαίνουν στην εφορία, ώστε να αποπληρώνεται γενικά το ποσό που οφείλουμε.”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.