Η Ρεάλ του Ζιντάν και οι δυναστείες…

Η μεγάλη επιτυχία της Ρεάλ να φτάσει για 3η συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, την κάνει την τελευταία σε έναν μακρύ κατάλογο ομάδων που πέτυχαν σπουδαία πράγματα στηριζόμενες στις ιδέες των προπονητών τους.

Η μεγάλη επιτυχία της Ρεάλ να φτάσει για 3η συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, την κάνει την τελευταία σε έναν μακρύ κατάλογο ομάδων που πέτυχαν σπουδαία πράγματα στηριζόμενες στις ιδέες των προπονητών τους.

Από τη Ίντερ του Ελένιο Ερέρα  έως την Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα, ας ρίξουμε μία ματιά σε μερικές από τις ομάδες που θεωρούνται καλύτερες στην ιστορία. 

Η ΜΙΛΑΝ ΤΟΥ ΑΡΙΓΚΟ ΣΑΚΙ
Ο Αρίγκο Σάκι θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά του ποδοσφαίρου, έχοντας διαδραματίσει βασικό ρόλο στην αμυντική εξέλιξη του ιταλικού ποδοσφαίρου. Ο πρώην προπονητής της Μίλαν ήταν ο άνθρωπος στον οποίο οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό η κατάκτηση, επί των ημερών του 2 Τσάμπιονς Λιγκ, συνεχόμενων μάλιστα, το 1989 και το 1990.
Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΤΟΥ ΚΡΌΙΦ
Ο Γιόχαν Κρόιφ είναι το υπόβαθρο το οποίο διευκόλυνε τις επιτυχίες της σημερινής Μπαρτσελόνα. Ήταν ο Κρόιφ που τελειοποίησε την αντίληψη για το σύγχρονο  ποδόσφαιρο: ο απόλυτος έλεγχος της μπάλας και της κατοχής, σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνική κατάρτιση των παικτών. Ήταν ο Ολλανδός που με απλά λόγια, άλλαξε την πορεία της ιστορίας της ισπανικής ομάδας.
Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΤΟΥ ΠΕΪΣΛΙ
Επιθετικό και γρήγορο ποδόσφαιρο που δεν συμβάδιζε με τις τότε αντιλήψεις των Άγγλων, πρόσφερε στη Λίβερπουλ ο Πέισλι, τελειοποιώντας τις ιδέες του προκατόχου του Μπομπ Σάνκλι. Σε 9 χρόνια οδήγησε την Λίβερπουλ σε 20 συνολικά τίτλους, μεταξύ αυτών βέβαια και τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών.
Η ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ ΤΟΥ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ
Η ιστορία της σύγχρονης Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι συνυφασμένη με το όνομα του Άλεξ Φέργκιουσον.  Οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν στην πρώτη γραμμή για τρεις δεκαετίες, με πολύ δόξα και μεγάλη κυριαρχία τόσο στο αγγλικό όσο και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Χάρισε στην ομάδα του Μάντσεστερ 39 τίτλους, μεταξύ αυτών και δύο Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο ΑΓΙΑΞ ΤΟΥ ΜΙΧΕΛΣ
Ο Ρίνους Μίχελς θεωρείται και όχι άδικα, ο πατέρας του ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου. Άλλαξε όλο το άθλημα αλλά και την ιστορία του Άγιαξ. Ήταν προπονητής που πίστευε ολόψυχα στο επιθετικό ποδόσφαιρο και εμφυσούσε στους παίκτες του, την «δίψα» για υψηλούς στόχους.
Η ΙΝΤΕΡ ΤΟΥ ΕΡΕΡΑ
Ο εφευρέτης του κατενάτσιο και μια μεγάλη προσωπικότητα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ως προπονητής, καθιέρωσε τη θέση του λίμπερο και στηρίχτηκε αφενός στη σκληρή και απροσπέλαστη άμυνα και αφετέρου στις πολύ γρήγορες αντεπιθέσεις. Μέσα σε μια τετραετία (1962-1966) η Ίντερ κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Ιταλίας, δύο συνεχόμενα Κύπελλα Πρωταθλητριών και δυο Διηπειρωτικά!
Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΤΟΥ ΓΚΟΥΑΡΝΤΙΟΛΑ
Ο πρώην μέσος των Καταλανών, ο οποίος έπαιξε υπό τις οδηγίες του Κρόιφ, αργότερα θα επέστρεφε όχι μόνο στο αγαπημένο του σύλλογο, αλλά στη φιλοσοφία του μέντορά του, κυριαρχόντας στην Ισπανία και την Ευρώπη, Κατέκτησε μέσα σε μία τετραετία 14 τίτλους: 3 πρωταθλήματα Ισπανίας, 2 Κύπελλα Ισπανίας, 3 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 2 Τσάμπιονς Λιγκ, 2 Σούπερ Καπ Ευρώπης, 2 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.
Η ΑΡΣΕΝΑΛ ΤΟΥ ΒΕΝΓΚΕΡ
Ο Γάλλος βρισκόταν στο τιμόνι της Άρσεναλ εδώ και δύο δεκαετίες και παρόλο που στερείται τροπαίων σε σύγκριση με τους ομολόγους του, ενέπνευσε ένα στυλ παιχνιδιού που ήταν χαρά να παρακολουθήσουμε.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.