Iσραηλινές επιθέσεις εναντίον δεκάδων στόχων στη Συρία

Κατηγορεί το Ιράν για επιθέσεις από το συριακό έδαφος εναντίον ισραηλινών αεροσκαφών.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον δεκάδων στόχων στη Συρία, ανταποδίδοντας μια ομοβροντία ρουκετών εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών βάσεων στο κατεχόμενο τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν, ανέφερε το ισραηλινό επιτελείο στρατού σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, επλήγησαν πέντε συστοιχίες της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας, οι οποίες άνοιξαν πυρ εναντίον αεροσκαφών της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας. Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ταξίαρχος Τζόναθαν Κόρνικους, δήλωσε ότι το Ισραήλ ενημέρωσε τη Ρωσία, πριν εξαπολύσει τα πλήγματα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Ο ταξίαρχος Κόρνικους κατηγόρησε τον ιρανό στρατηγό Κασέμ Σολεϊμανί, επικεφαλής των δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης που επιχειρούν στο εξωτερικό, ότι ενορχήστρωσε την επίθεση στα Υψίπεδα του Γκολάν λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Η επιχείρηση αυτή έγινε «υπό τις διαταγές και τη διοίκηση του Κασέμ Σολεϊμανί και δεν πέτυχε τον στόχο της», είπε ο ταξίαρχος Κόρνικους σε δημοσιογράφους.

Παρότι η επιχείρηση που έγινε τη νύχτα στη Συρία, ήταν πολύ μεγαλύτερης κλίμακας, από ό,τι οι δεκάδες προηγούμενες, ο στρατός του Ισραήλ διαβεβαίωσε, ότι δεν είναι σκοπός του η στρατιωτική «κλιμάκωση» με το Ιράν.

Πηγή
: News.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.