Οδηγίες για το νότο του Ισραήλ

Η έβδομη μεγαλύτερη πόλη του Ισραήλ ανοίγει τις πύλες της και υποδέχεται τον Ολυμπιακό.
Νίκος Γαβαλάς
01/08/2016 • 17:59
Η Μπερ Σεβά
  • shares
Η έβδομη μεγαλύτερη πόλη του Ισραήλ ανοίγει τις πύλες της και υποδέχεται τον Ολυμπιακό.

Η Μπερ Σεβά βρίσκεται στο νότιο μέρος του Ισραήλ και έχει 194.000 κατοίκους. Στους ταξιδιωτικούς οδηγούς δεν αναφέρεται, αλλά τα τελευταία χρόνια έγινε γνωστή για τις επιδόσεις της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης, της Χάποελ Μπερ Σεβά.

Ωστόσο, όσοι ακολουθούν θρησκευτικά μονοπάτια, θα γνωρίζουν πολύ καλά την περιοχή, αφού υπάρχει αναφορά της στη Βίβλο. Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε, τα πηγάδια στην Μπερ Σεβά έχουν σκαφτεί από τον Αβραάμ και τον Ισαάκ όταν έφτασαν εκεί μετά τη θυσία.

Τόσο στη ρωμαϊκή περίοδο, όσο και στο Βυζάντιο στην πόλη ήταν η πρώτη γραμμή άμυνας κατά των Ναβαταίων. Οι Βυζαντινοί την εγκατέλειψαν τον 7ο αιώνα, όταν οι Άραβες κατέκτησαν την Παλαιστίνη.

Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού αποτελείται από Εβραίους που μετανάστευσαν από τις αραβικές χώρες μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Από το 1990 έφθασαν στην περιοχή και μετανάστες από την πρώην Σοβιετική Ένωση και την Αιθιοπία. 
Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...
19/06/2019 • 07:26

Προβάδισμα λογικής με γκολ για Αργεντινή, Κολομβία και Ελσίνκι

Η Ελσίνκι φαίνεται να έχει βρει κάποια καλά στοιχεία κι απόψε θα τα χρειαστεί με αντίπαλο μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Προβάδισμα νίκης έχουν η ΚΡ του Ρέϊκιαβικ και η Βάρμπεργκς. Ακόμα πιο δυνατά φαβορί η Κολομβία με την Αργεντινή