«Αρνείται» να χάσει… (video)

Ο Πανιώνιος βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Βέροια, όμως χάρη στη γκολάρα του Μπακασέτα έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από την πόλη της Ημαθίας και παρέμεινε για έβδομο σερί παιχνίδι αήττητος στη Σούπερ Λιγκ.

Ο Πανιώνιος βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Βέροια, όμως χάρη στη γκολάρα του Μπακασέτα έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από την πόλη της Ημαθίας και παρέμεινε για έβδομο σερί παιχνίδι αήττητος στη Σούπερ Λιγκ. 

Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο και έναν βαθμό. Η Βέροια ήταν ανώτερη στο πρώτο μισό και προηγήθηκε με γκολ του Μαλόν (23’), ωστόσο στην επανάληψη ο Πανιώνιος ισορρόπησε τον ρυθμό, βγήκε μπροστά και με το υπέροχο τέρμα του Μπακασέτα (77’) ισοφάρισε στο τελικό 1-1.

Έτσι, η ομάδα της Νέας Σμύρνης που έμεινε για έβδομο σερί ματς αήττητη, μετρώντας 4 ισοπαλίες και 3 νίκες, με τον βαθμό που πήρε έφτασε τους 36 και ανέβηκε στην τέταρτη θέση, ξεπερνώντας τον ΠΑΟΚ. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου έφτασε τους 24 πόντους και έπιασε τον Ατρόμητο στην 13η θέση της Σούπερ Λιγκ. 

Πως έπαιξαν…

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος παρέταξε τη Βέροια με σύστημα 4-2-3-1 και τον Καντιμοίρη στο τέρμα. Δεξιά στην άμυνα αγωνίστηκε ο Μαλόν, αριστερά ο Γιαννούλης και σέντερ μπακ ο Μπράβο με τον Μαραγκό. Αμυντικά χαφ ήταν ο Άρτσε με τον Σιώπη, δεξί εξτρέμ ο Γεωργιάδης, αριστερό ο Γιουσούφ και πίσω από τον προωθημένο Ναζλίδη βρέθηκε ο Μαγέφσκι.

Τον ίδιο σχηματισμό επέλεξε και ο Μαρίνος Ουζουνίδης για τον Πανιώνιο, με τον Διούδη να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια. Στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Βλάχος, στο αριστερό ο Τασουλής και στόπερ ο Ρισβάνης με τον Οικονόμου. Αμυντικά χαφ ήταν ο Τζανδάρης με τον Σιώπη, δεξιά και λίγο πιο μπροστά κινούνταν ο Καραμάνος, αριστερά ο Βιγιάλμπα και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ανσαριφάρντ ήταν ο Μπακασέτας. 

Το ματς: 

Το πρώτο 45λεπτο ανήκε στη Βέροια, αφού ήταν η ομάδα που ήλεγξε στη μεγαλύτερη διάρκεια τον ρυθμό, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τον Πανιώνιο και κατάφερε να αξιοποιήσει μία από τις ευκαιρίες που δημιούργησε, παίρνοντας από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ. Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου παρουσιάστηκε πολύ ορεξάτη, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο απείλησε δύο φορές την εστία του Διούδη με τους Μαγέφσκι (9’) και Γιουσούφ (12’).

Αντίθετα, ο Πανιώνιος δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα των τελευταίων αγωνιστικών. Δεν είχε καθόλου ενέργεια, έκανε εύκολα λάθη, ενώ αντιμετώπιζε και αρκετά προβλήματα στο κομμάτι της ανάπτυξης. Έτσι, η Βέροια δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και στο 23’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μαγέφσκι, ο αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής Μαλόν, με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Ο Πανιώνιος, όπως ήταν αναμενόμενο προσπάθησε να αντιδράσει, όμως παρότι ανέβασε την απόδοση του, δεν  μπόρεσε να διασπάσει την συμπαγή άμυνα των γηπεδούχων. Το μόνο που κατάφερε ήταν να απειλήσει με ένα σουτ του Βιγιάλμπα (24’), το οποίο αποδείχθηκε εύκολη λεία για τον Καντιμοίρη. Έτσι, το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τη  «βασίλισσα του βορρά» να προηγείται 1-0 χάρη στο πρώτο τέρμα του Μαλόν από τη μέρα που ήρθε στην Ελλάδα.

Όπως στο ξεκίνημα του αγώνα, έτσι και στην επανάληψη, η Βέροια ήταν αυτή που παρουσιάστηκε πιο ορεξάτη, χωρίς πάντως να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Διούδη, αφού το σουτ του Μαγέφσκι (69’) έφυγε ψηλά άουτ. 

Από εκεί και πέρα, ο Πανιώνιος με τις παρεμβάσεις του Μαρίνου Ουζουνίδη, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και άρχισε να πιέζει τους γηπεδούχους. Απείλησε αρχικά με τον Ανσαριφάρντ (73’) και τέσσερα λεπτά αργότερα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με υπέροχο γκολ του Μπακασέτα. Ο μέσος των «κυανέρυθρων» βρέθηκε αμαρκάριστος έξω από την περιοχή και με καταπληκτικό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε σε 1-1.

Μάλιστα, ο Πανιώνιος παρέμεινε ψηλά και μετά το γκολ της ισοφάρισης και απείλησε ακόμη δύο φορές. Αρχικά με τον σκόρερ του (80’) και στη συνέχεια με τον Μασούρα (82’), όμως και στις δύο περιπτώσεις ο Καντιμοίρης φώναξε «παρών». Από την πλευρά της, η Βέροια δεν έδειξε σημάδια αντίδρασης και το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από έναν βαθμό.   

ΒΕΡΟΙΑ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-1
Σούπερ Λιγκ 2015/16, 23η Αγωνιστική, Δημοτικό Στάδιο Βέροιας
Γκολ: Μαλόν (23’) – Μπακασέτας (77’)
Διαιτητής: Α. Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Κ. Μερκενίδης (Μακεδονίας), Π. Πάτρας (Μακεδονίας)
Τέταρτος: Ε. Σκούλας (Σερρών)
Κίτρινες: –
Κόκκινες:

Βέροια (Δημήτρης Ελευθερόπουλος/4-2-3-1): Καντιμοίρης, Μαραγκός, Γιαννούλης, Μπράβο, Μαλόν, Σιόντης, Άρτσε (80’ Καϊκούτ), Μαγέφσκι, Ναζλίδης, Γεωργιάδης (83’ Νέτο), Γιουσούφ (59’ Ανάκογλου).
Στον πάγκο: Βασιλειάδης, Πούγγουρας, Όστοϊτς, Ετζενγκέλε. 

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης/4-2-3-1): Διούδης, Οικονόμου, Ρισβάνης, Τασουλής, Βλάχος, Σιώπης, Τζανδάρης (73’ Χαλκιαδάκης), Βιγιάλμπα (58’ Μασούρας), Καραμάνος, Μπακασέτας, Ανσαριφάρντ (90’ Καθάριος). 
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Βλάχος, Μπαργκάν. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.