Νιέτο: «Θα έρθουν και τα αποτελέσματα»

Αισιόδοξος πως τα καλά αποτελέσματα δεν θα αργήσουν για την Ξάνθη, δήλωσε ο Ντάνιελ Νιέτο.

Αισιόδοξος πως τα καλά αποτελέσματα δεν θα αργήσουν για την Ξάνθη, δήλωσε ο Ντάνιελ Νιέτο.

Ο Ισπανός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, για τη θητεία του μέχρι τώρα στους Ακρίτες. 

Αναλυτικά:

17 βαθμοί μία αγωνιστική πριν το φινάλε του α’ γύρου. Πώς κρίνεις την βαθμολογική συγκομιδή;

Στο περσινό πρωτάθλημα είχαμε συγκεντρώσει 25 βαθμούς μετά τη λήξη του α’ γύρου σε 17 αγώνες, όμως φέτος είμαστε πίσω. Δεν απογοητευόμαστε όμως, γιατί έχουμε όλο το χρόνο για να μπορέσουμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Ανεξάρτητα από την περσινή πορεία, η φετινή ομάδα ίσως χρειάστηκε περισσότερο χρόνο για να «δέσει» καθώς ήρθαμε αρκετοί νέοι παίκτες. Νομίζω όμως ό,τι με την προσπάθεια όλων θα έχουμε καλύτερη απόδοση και αποτελέσματα στη συνέχεια. Στην έδρα μας αρκετά καλά χωρίς τύχη σε μερικά.

Από αυτούς τους βαθμούς οι 8 έχουν έρθει στο SKODA ΞΑΝΘΗ Arena και οι άλλοι 9 από αναμετρήσεις μακριά από την Ξάνθη.

Πολλά αποτελέσματα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Υπάρχουν παιχνίδια όπως για παράδειγμα αυτό με τον Ηρακλή ή η ισοπαλία στην Καλλονή αλλά και η τελευταία στα Γιάννινα. Σίγουρα οι βαθμοί μας θα μπορούσαν να είναι περισσότεροι, αλλά και λιγότεροι. Στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τη Βέροια, οι φιλοξενούμενοι δεν δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά με ένα σουτ για καλή στιγμή κι ένα πέναλτι σκόραραν, κάτι που τελικά μας κόστισε βαθμολογικά, όπως βαθμολογικά μας κόστισε και η απόφαση για το πέναλτι στα Γιάννινα.

Από τις 11 συμμετοχές βρέθηκες στην βασική 11άδα τις τέσσερις από αυτές έχοντας ως 90λεπτα τις συμμετοχές σου στα δύο τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος. Πόσο δύσκολο είναι για έναν ποδοσφαιριστή να αλλάζει εργασιακό περιβάλλον και χώρα;

Το ξεκίνημα ήταν δύσκολο όταν ήρθα στην Ελλάδα, αφού χρειάστηκα χρόνο για να προσαρμοστώ στα δεδομένα της νέας χώρας και της νέας ομάδας. Μου κόστισε χρονικά και η «ενσωμάτωσή» μου στη SKODA ΞΑΝΘΗ και στους νέους ρυθμούς, γι’ αυτό και πιστεύω ότι δικαίως έπαιζα, όσο έπαιζα. Καθώς περνούσε ο χρόνος και δεχόμενος και τη βοήθεια των υπολοίπων συμπαικτών μου, τώρα πιστεύω ότι αρχίζω να καταλαβαίνω την ελληνική πραγματικότητα και τα πράγματα που μου ζητάει ο προπονητής μου, με τον οποίο έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία.

Το γκολ που σημείωσες με την Βέροια ήταν το τρίτο σου και ήδη βρίσκεσαι στην πρώτη θέση των σκόρερ της SKODA ΞΑΝΘΗ μαζί με τον Ερέα. Ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες με την ξανθιώτικη ομάδα;

Αν συνεχίσω να παίζω έτσι όπως στα τελευταία παιχνίδια και με τη βοήθεια του προπονητή αλλά και των συμπαικτών μου, πιστεύω ότι σίγουρα θα έρθουν περισσότερα γκολ, έχοντας ως πρωτεύοντα στόχο να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ .

Ασφαλώς και θα γνωρίζεις πως το τέρμα που πέτυχες ήταν το Νο 1000 στην ιστορία της SKODA ΞΑΝΘΗ. Πως αισθάνεσαι γι’ αυτό;

Γνώριζα πως είχα πετύχει το 998 γκολ και πως ο Ράνος το 999ό αλλά την ώρα του αγώνα είχα το μυαλό μου στο παιχνίδι κι όχι στο γκολ. Όταν ισοφάρισα σε 1-1, βλέποντας το πανό και ακούγοντας τα μεγάφωνα το θυμήθηκα και φυσικά χάρηκα. Οι αριθμοί μιας ομάδας είναι η ιστορία της και δείχνουν την διάρκεια ενός Συλλόγου.

Περίμενες ότι θα το πετύχεις εσύ;

Όχι, ήμουν συγκεντρωμένος στους βαθμούς και στον στόχο της νίκης. Στεναχωρεθήκαμε όλοι για την ισοπαλία με τη Βέροια όπως και για το «Χ» στα Γιάννινα γιατί είχαμε μία πολύ καλή εικόνα.

Πώς περιμένεις την συνέχεια στο ελληνικό πρωτάθλημα για την SKODA ΞΑΝΘΗ και ποιες οι εντυπώσεις σου μετά από τις 15 πρώτες αγωνιστικές της Super League;

Υπάρχουν πάρα πολύ καλές ομάδες, είναι μία Λίγκα ανταγωνιστική. Από τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας μέχρι και την πρώτη 5άδα η διαφορά είναι μικρή. Αυτός που ξεχωρίζει και φαίνεται και από τη βαθμολογία είναι ο Ολυμπιακός, αλλά αυτό είναι ένα φαινόμενο που το γνώριζα και όσο ήμουν στην Ισπανία. Εμείς σαν SKODA ΞΑΝΘΗ θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στον β’ γύρο για τους συγκεντρώσουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορέσουν και θα κάνουμε το «ταμείο» στο τέλος. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έχει κάνει το πάθος των οπαδών που υποστηρίζουν τις ομάδες τους. Στην Ισπανία δεν είναι τόσο ένθερμοι.

Τι θα ήθελες να ευχηθείς στον κόσμο και στους φιλάθλους της SKODA ΞΑΝΘΗ για τις γιορτές και για τη νέα χρονιά;

Καταρχήν στους Ξανθιώτες θα ήθελα να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για την αγάπη και τη φιλοξενία που μου έχουν δείξει μέχρι σήμερα. Μπορεί να μην είναι πολλοί αυτοί που είναι μαζί μας στο γήπεδο αλλά θέλουμε να τους κάνουμε περισσότερους.
Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ κι εκ μέρους των συμπαικτών μου Καλά Χριστούγεννα, υγεία, ευτυχία σε αυτούς και στις οικογένειές τους και «θα τα πούμε στον β’ γύρο!». Η παρουσία τους θα μας δίνει περισσότερη δύναμη και τους χρειαζόμαστε από το ξεκίνημα του 2016.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.