Εμμένει στην απόφαση για απεργία η ΠΝΟ

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί τελικά η 48ωρη απεργία των ναυτεργατών τη Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη, όπως αποφάσισε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιπροπή της ΠΝΟ Η απόφαση ελήφθη με ψήφους 14 - 1.

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί τελικά η 48ωρη απεργία των ναυτεργατών τη Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη, όπως αποφάσισε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιπροπή της ΠΝΟ Η απόφαση ελήφθη με ψήφους 14 – 1.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γ.γ. της Ομοσπονδίας Γ. Χαλάς υποστήριξε ότι θα ‘πρεπε να υπάρξει βούληση της κυβέρνησης για αναστολή της απεργίας και επανέλαβε ότι ο Οίκος Ναύτου θα πρέπει να παραμείνει όπως ήταν μέχρι σήμερα.

Πριν από τη συνεδρίαση της Επιτροπής, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, Αντώνης Νταλακογιώργος, ξεκαθάρισε ότι η απόφαση για την απεργία δεν έχει αλλάξει, τονίζοντας πως «η μόνη αντίδραση που έχουμε, είναι να αμυνθούμε μέσω των απεργιακών κινητοποιήσεων». Αναφερόμενος εξάλλου στις αντιδράσεις κοινωνικών ομάδων και εμπορικών φορέων για την απεργία, απέδωσε την επιλογή του χρόνου στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε αλλαγές για τον Οίκο Ναύτου μέσα στις εορτές. «Δεν πρόκειται να δεχθούμε τετελεσμένα, είτε αυτά αφορούν τα εργασιακά είτε τα ασφαλιστικά δικαιώματα, μέσα στο Πάσχα», διεμήνυσε.

Υστατη έκκληση για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων είχε απευθύνει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς [Βλέπε άρθρο] .

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η κυβέρνηση [Βλέπε άρθρο] έχει διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και να διασφαλίσει την ομαλή εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών και την απρόσκοπτη διακίνηση των προϊόντων, καλώντας την ΠΝΟ να αναλάβει τις ευθύνες της.

«Αφήστε να αποφασίσουν τι θα κάνουν και μετά όλα θα τα δούμε», είχε δηλώσει νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής σε συνέντευξή του στο ρ/σ Radio 9, ερωτηθείς τι θα πράξει η κυβέρνηση σε περίπτωση που επιμείνει στην απόφασή της η ΠΝΟ. «Το ζήτημα είναι ότι πρέπει να προστατευθεί η ομαλή διακίνηση των προϊόντων από τα νησιά, η ομαλή έξοδος για το Πάσχα και να προστατεύσουμε και το όνομα της χώρας για τον τουρισμό», σημείωσε και χαρακτήρισε για μία ακόμη φορά «τελείως αδικαιολόγητη» την απεργία.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, κάλεσε την ΠΝΟ να αναλογιστεί το τεράστιο βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνει με τη 48ωρη απεργία της.

«Αυτές τις δύσκολες ώρες, το βάρος της ευθύνης είναι πολύ μεγάλο και αντίστοιχη είναι και η οργή της συντριπτικής πλειοψηφίας των νησιωτών μας και των ασχολουμένων και απασχολουμένων στον τουρισμό», τόνισε και απηύθυνε έκκληση στην ηγεσία της Ομοσπονδίας να βρει άλλον τρόπο να διεκδικήσει το όποιο δίκιο της, καθώς επίσης «να αναλογιστεί αν μπορεί να προκαλεί τόσα ρήγματα στον τουρισμό μας οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες τουριστικές επιχειρήσεις και θέτοντας σε κίνδυνο τη σταθερή εργασία για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους στον τουρισμό».

Για τις 15.00 εξάλλου, ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΝΟ με το υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.

Πηγή: naftemporiki.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.