Ποινικές διώξεις κατά των συλληφθέντων για το οπλοστάσιο στη Λούτσα

Ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατοχή, εμπορία και λήψη όπλων και διάπραξη κακουργημάτων κατά συναυτουργία ασκήθηκε κατά του 56χρονου και της 49χρονης που συνελήφθησαν για την υπόθεση του οπλοστασίου στη Λούτσα.

Ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατοχή, εμπορία και λήψη όπλων και διάπραξη κακουργημάτων κατά συναυτουργία ασκήθηκε κατά του 56χρονου και της 49χρονης που συνελήφθησαν για την υπόθεση του οπλοστασίου στη Λούτσα.

Παράλληλα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών, όπου προσήχθησαν σήμερα οι δύο συλληφθέντες, εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για οκτώ πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, η δράση της οργάνωσης ξεκίνησε πριν από περίπου οκτώ χρόνια και συγκεκριμένα το 2004, οπότε μέλη της οργάνωσης προχώρησαν σε εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή πυροβόλων και πολεμικών όπλων από τη Γερμανία και τις ΗΠΑ, με σκοπό να τα διακινήσουν εντός Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει οι αρχές, μεγάλο μέρος του οπλισμού φέρεται να έφτασε ταχυδρομικώς από τη Γερμανία με εμφανιζόμενο παραλήπτη 53χρονο δικηγόρο από τα Σπάτα, επιφανές πρόσωπο στην περιοχή, καθώς είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος.

Υπενθυμίζεται ότι το οπλοστάσιο εντοπίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε πολυκατοικία στη συμβολή των οδών Αρτέμιδος και Αύρας στη Λούτσα. Ο κύριος όγκος των ευρημάτων ήταν πακεταρισμένα σε κουτιά όπλα, κυρίως καλάσνικοφ, πολεμικά όπλα και πιστόλια τύπου MG -42 και ΜΡ-44. Οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης εξαρτήματα όπλων, σφαίρες και φόρμες παραλλαγής. Τα ευρήματα έχουν ήδη μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, προκειμένου να εξεταστούν τα όπλα και μέσω βαλλιστικού ελέγχου να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες.

Πηγή: naftemporiki.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.