Κάτι τους χρωστούσε

Ο Μανώλης Βογιατζάκης γράφει στο blog του για τον Σέρχιο Αραούχο και τις απαντήσεις που συνεχίζει να δίνει προς όλους εκείνους που τον αμφισβήτησαν τη μέρα της επιστροφής του.

Την τελευταία μέρα του Αυγούστου ο Σέρχιο Αραούχο πατούσε ξανά σε ελληνικό έδαφος, σφραγίζοντας έτσι την επιστροφή του στην ΑΕΚ. Ο κόσμος της Ένωσης μετέτρεψε το αεροδρόμιο σε …σκεπαστή προκειμένου να τον υποδεχθεί, αλλά δεν ήταν λίγοι αυτοί που δεν τον πίστεψαν. Πολλοί αμφισβήτησαν την ποδοσφαιρική του ποιότητα, χαρακτηρίζοντας ως “φωτοβολίδα” την εξαιρετική του παρουσία στον β’ γύρο της προηγούμενης σεζόν. Όλα αυτά φυσικά συνδυάζονταν με σχόλια για την εξωγηπεδική του ζωή.

Εφτά μήνες αργότερα ο Αργεντινός είναι πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα με δέκα γκολ (δίχως να σκοράρει απ’ το σημείο του πέναλτι) και δεύτερος συνολικά στις τρεις διοργανώσεις με 13 γκολ πίσω απ’ τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο (ίσως τον πολυτιμότερο παίκτη της ομάδας φέτος). Ο ίδιος ποτέ δεν προκάλεσε και δεν απάντησε σε όσους επέλεξαν να μειώσουν την ποδοσφαιρική του αξία. Απλώς συνέχισε να δίνει απαντήσεις μέσα στο γήπεδο.  

Οι μεγάλοι παίκτες άλλωστε είναι για τα μεγάλα παιχνίδια και η ΑΕΚ είχε φέτος την τύχη να διαθέτει στο ρόστερ της αρκετούς ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα που απέδειξαν ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά στα δύσκολα. Αυτό δεν αποδείχθηκε μόνο στο πρωτάθλημα, αλλά τόσο στα ντέρμπι του κυπέλλου, όσο και στην Ευρώπη. Στην προκειμένη περίπτωση, στο αθηναϊκό ντέρμπι της Ένωσης με τον Παναθηναϊκό, ο Σέρχιο Αραούχο δεν κατάφερε απλώς να βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του, προσθέτοντας τρεις βαθμούς στη μάχη για τον τίτλο. 

Έκανε κάτι περισσότερο. Απέδειξε σε όλους ότι διαθέτει αυτή τη μοναδική ικανότητα να εκτελεί τον αντίπαλο τερματοφύλακα από κάθε πιθανή κι απίθανή θέση. Ας θυμηθούμε ότι παρόμοιο γκολ πέτυχε και κόντρα στον Ολυμπιακό φέτος για τον θεσμό του κυπέλλου, ενώ ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό είχε βάλει απέναντι στον ΠΑΟΚ την προηγούμενη σεζόν. Ο Αργεντινός χρωστούσε τόσο στον εαυτό του όσο και στους αμφισβητίες του μια ακόμα σπουδαία εμφάνιση σε ντέρμπι και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό αποτέλεσε την ιδανική ευκαιρία. Δεν είχε σκοράρει άλλωστε στο παρελθόν κόντρα στο “τριφύλλι” και πλέον άνοιξε έναν ακόμα λογαριασμό.

Το πιο σημαντικό πάντως για την ΑΕΚ στο αθηναϊκό ντέρμπι είναι ότι δεν επηρεάστηκε ούτε απ’ την αγωνιστική απραξία, ούτε απ’ την απουσία του Λιβάια, ούτε απ’ την κακή βραδιά των κεντρικών αμυντικών της, ούτε και από το δυναμικό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού. Είχε απαντήσεις σε όλα, στέλνοντας πλέον το πιο ξεκάθαρο μήνυμα τίτλου στους φιλάθλους της.

Προσωπική άποψη αποτελεί το γεγονός ότι δύο ήταν τα σημεία – “κλειδιά” της αναμέτρησης που έδωσαν τη νίκη στην Ένωση. Το πρώτο η εξαιρετική και πολύ δύσκολη απόκρουση του Μπάρκα στο σουτ του Κουλιμπαλί, μόλις στο 8ο λεπτό. Αν ο διεθνής τερματοφύλακας είχε νικηθεί στη συγκεκριμένη φάση, όλα θα ήταν διαφορετικά. Το δεύτερο ήταν το χρονικό σημείο που άνοιξε το σκορ ο Αραούχο. Οι “πράσινοι” πίεζαν, γεμίζοντας με άγχος τους παίκτες του Χιμένεθ και το συγκεκριμένο γκολ άλλαξε τα δεδομένα, με την πλάστιγγα να γέρνει οριστικά πλέον υπέρ της ΑΕΚ τη στιγμή της αποβολής του Ινσούα. Εκεί ουσιαστικά τέλειωσαν όλα με την Ένωση να κάνει από τώρα “πρόβες” πρωταθλήτριας. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.