Περισσότερα από 33 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν στο Αιγαίο


Περισσότερα από 33 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν στην Ελλάδα σε επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) στα τέλη Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον OLAF είχε προηγηθεί κατάσχεση 21 εκατομμυρίων τσιγάρων στο λιμάνι του Πειραιά, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κατασχεθέντων τσιγάρων στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια αυτών των δύο πρόσφατων επιχειρήσεων στο Αιγαίο σε πάνω από 55 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του OLAF, επρόκειτο για ευρωπαϊκά τσιγάρα που θα έφθαναν με νόμιμο τρόπο στην Ασία, ωστόσο επέστρεψαν στην Ευρώπη παράνομα. Σε συνεργασία με την ελληνική Γενική Γραμματεία κατά της Διαφθοράς (AFCOS Ελλάδα), αλλά και τις ελληνικές και κυπριακές τελωνειακές αρχές, ο OLAF εντόπισε και κατάσχεσε το παράνομο φορτίο.

Συνολικά μεταξύ Δεκεμβρίου 2015 και Ιανουαρίου 2016, πάνω από 75 εκατομμύρια τσιγάρα κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια πέντε επιχειρήσεων στην Ελλάδα, τη Ρωσία, τη Γερμανία και την Ισπανία.

«Για άλλη μια φορά, οι αριθμοί δείχνουν την εξαιρετική δουλειά και την επιμονή των ελεγκτών μας, καθώς και την αδιαμφισβήτητη σημασία της ευρωπαϊκής συνεργασίας σε αυτόν τον τομέα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας, Τζιοβάνι Κέσλερ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.